-
BIST 100
16241,07%1,80
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,98% 0,24
-
GRAM ALTIN
7118,39% 0,14
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
1 kilo kıyma fiyatına 4 adet yeşil erik
-
A+Buyut
-
A-Kucult
1 kilo kıyma fiyatına 4 adet yeşil erik
Kışın zincir marketler ile bazı manavlarda bulunabilen yeşil erik henüz hasat edilmedi. Türkiye'de şubat ayı sonunda yeşil erik hasadı gerçekleştirilebilirken, anne adaylarının sık sık aşermesi üzerine bazı tüccarlar ile işletmeler küçük paketler halinde eriği soğuk hava depolarında saklıyor.
Geçen yıl satın aldığı ve ortalama 100 gramlık 4 eriğin bulunduğu paketleri soğuk hava deposunda bekleten Antalya Toptancı Hali'ndeki komisyoncu Fatih Yılmaz, zaman zaman hamile eşlerinin aşermesi üzerine baba adaylarının kendisine geldiğini, eriği görünce fiyatını dahi sormadan satın aldığını söyledi.
4 ERİK, 1 KİLO KIYMA FİYATINA
Tanesi 15 liradan 4 eriği 1 kilogram kıyma fiyatı olan 60 liraya satışa sunan Fatih Yılmaz, hem piyasada az bulunması hem de bir yıllık soğuk hava deposunun maliyeti nedeniyle bu kadar yüksek olduğunu ifade etti. 10 yıldır sebze meyvede turfanda ürünlerin kendilerinde bulunduğunu ve bu iş üzerine yoğunlaştıklarını anlatan Yılmaz, “Geçen yılki hasadın ardından aşeren anne adayları ciddi talepte bulunuyor. Sürekli soruluyor. Soğuk hava depolarımızda erik paketlerimizi muhafaza ettik. Bu şekilde anne adaylarımızı mutlu ettik. Şu anda bir paket erik 60 lira. Tanesi 15 lira. Maalesef 1 kilogram kıyma fiyatında ama maliyeti nedeniyle böyle' dedi.
KIYMA FİYATINA ERİĞİ DUYAN KASAP ŞAŞIRDI
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, eriğin fiyatını duyunca şaşkınlık yaşadı. 1 kilo kıymanın 60 lira olduğunu ve eriğe o kadar para veremeyeceğini ifade eden Yardımcı, “Bir yıldır ete zaten zam yapmıyorduk. 3 lira zam geldi ete ve henüz 60 lira oldu. Et bu durumda ucuz. Bana 5 lira deseler bu erik, ben fazla bulurum. 1 kilogram etten 10 kişi doyar ama bu erikten 1 kişi doymaz' diye konuştu.
Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi
Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor
Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği
Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı
Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı
Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı
Yetimler Vakfı’ndan Kadir Gecesi’nde Yemen’e iftarlık desteği
Tedavide sosyal medya uyarısı: Modaya değil, doktora güvenin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler camiler etrafında şekillenir
Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Bursa'da yapılan operasyonda çak sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Ateşkesin ardından Gazze'de 673 kişi şehit edildi
Elazığ'da yük treninde motor yangını paniği
Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e tepki: İddialar algı operasyonu
Gıda piyasaları komitesi toplandı: Arz güvenliği riski yok
"İşgal rejimi Kudüs üzerindeki stratejik emellerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte"
Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasına tepki gösteren kadınlardan Fatih Camii'nde sembolik eylem
Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 22 şüpheli yakalandı
Türkiye-Kanada enerji iş birliği görüşmesi
Bayram öncesi şeker ve lokuma yoğun ilgi
Şanlıurfa’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak
79 ilde yasa dışı tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem
Malatya'da el emeği tatlılar bayrama hazırlanıyor
Ramazan Bayramı ulaşımı için ek otobüs seferleri
Almanya'da restoranda silahlı saldırı: 2 ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile görüştü
HÜDA PAR'dan mezhepçilik uyarısı: Bombalar Şii-Sünni ayrımı yapmıyor
İzmir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 2,1 milyonu aştı
Bayramda aşırı şeker ve tatlı tüketimi diş sağlığını tehdit edebilir
Yükleniyor






