• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,40% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6732,10% -2,56
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek

17 Nisan 2021, Cumartesi 00:03
17 Nisan 2021, Cumartesi 00:03
100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek

Pandeminin de etkisiyle hızla dijitalleşen dünyada siber tehditler her geçen gün artıyor. Siber saldırganlar yalnızca büyük kurumları değil, siber güvenlik tedbirlerini almayan herkesi ağına düşürerek büyük maddi ve manevi zararlara yol açıyor. Siber güvenlik farkındalığının artırılması hayati önem taşırken, tüm dünyada bu alandaki çalışmalara hız verildiği görülüyor. Türkiye’de ise yerli siber güvenlik ürünleri üreticisi Berqnet, “Herkes İçin Siber Güvenlik” adlı sosyal sorumluluk projesiyle önemli bir atılımda bulundu. Geçtiğimiz yıl düzenlediği “Türkiye Siber Güvenlik Farkındalık Yarışması”nda internet kullanıcılarının yüzde 80’inin siber saldırılara karşı bilinçsiz olduğunu saptayan şirket, buradan hareketle ücretsiz bir eğitim programı başlattı. İlk 3 günde 2 binden fazla katılımcıya ulaşan siber güvenlik eğitim programıyla orta vadede 100 bin kişiye ulaşılması ve ülkemizin siber okuryazarlığı ile dijital farkındalığının artırılması amaçlanıyor. Eğitimlere ise Herkese İçin Siber Güvenlik projesinin internet sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Sınavda yüzde 70 başarı oranını yakalayan 500’ü aşkın kişi sertifika aldı

Ücretsiz eğitim projesiyle herkesi temel bilgilerle donatmak için yola çıktıklarını söyleyen Berqnet Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız araştırmada kullanıcıların yüzde 80’inin oltalama saldırılarına karşı bilinçsiz olduğunu, yüzde 65’inin ise güçlü şifre oluşturmada yeterli bilgiye sahip olmadığını saptadık. Bu sonuçlar doğrultusunda bizim topluma katkımız ne olabilir diye düşündüğümüzde, uzmanlığımızı daha geniş kitlelerle paylaşmaya karar verdik. Ev kadınlarından üniversite öğrencilerine, patronlardan bilişim profesyonellerine kadar geniş bir skalaya hitap eden ‘Herkes İçin Siber Güvenlik’ projesi, 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği video eğitimlerinden oluşuyor. Yaşına, işine ya da bilgi seviyesine ne olursa olsun herkes bu eğitime katılarak önemli kazanımlar elde edebilir. 6 bölüm ve 16 konu başlığından oluşan eğitimin sonunda bilgilerin tescillenebileceği bir sınav da yer alıyor. Sınavda yüzde 70 başarı oranını yakalayan herkes siber güvenlik eğitimi sertifikası alıp özgeçmişine ekleyebiliyor. Sertifika almaya hak kazananların sayısı şimdiden 500’ü aştı. Projeyi yayınlamamızdan sadece birkaç gün geçmesine rağmen yoğun bir ilgi ve katılım görmemiz doğru bir projeye imza attığımız hepimize gösterdi.” dedi.

“Siber zafiyetlerin yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanıyor”

Siber güvenlik alanındaki pek çok eğitimin teknik bilgi yoğunluğu nedeniyle toplumun geneline hitap etmediğini, bu nedenle farkındalığı düşük kişi ve kurumlara yönelik saldırıların da her geçen gün arttığını belirten Hakan Hintoğlu, “İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun siber tehlikeler karşısında yeterli bilgiye sahip olmadığını ve ‘bana bir şey olmaz’ yaklaşımıyla fazlasıyla özgüvenli davrandığını görüyoruz. Oysa siber zafiyetlerin yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanıyor. Bu özgüveni kırmanın yolu ise eğitimden geçiyor. Zira oltalama saldırıları hakkında bilgi sahibi olmak, bankacılık gibi kritik işlemlerin yapıldığı adreslerde URL’nin güvenli olup olmadığını kontrol etmek, karakter, rakam ve harf bakımından zengin güçlü şifreler oluşturmak, güvenlik duvarı siber güvenlik ürünlerini kullanmak gibi basit ama bilinçli davranışlar geliştirmek büyük önem taşıyor. Berqnet olarak bizler de 2015 yılından bu yana ürün ailemizle gerek bireylerin gerekse işletmelerin siber güvenlik, yasalara uyumluluk ve internet yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle de daha bilinçli bir toplum oluşturarak mağduriyetleri en aza indirmeyi amaçlıyoruz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Altın fiyatlarında dalgalı seyir sürüyor

Mossad adına casusluk yapan 2 kişi gözaltına alındı

Meteoroloji'den 20 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Ablukaya karşı küresel hamle: Direniş Filosu martta Gazze için karadan ve denizden yola çıkıyor

Mısır ordusunun güçlenmesi siyonistleri tedirgin etti

"Sözde Hac Yolu" ile tarih gaspı: Silvan'daki tünel Kudüs'ün Yahudileştirilmesine hizmet ediyor

YKS başvuruları bugün başladı

İran, Muskat görüşmeleri öncesi kırmızı çizgilerini ortaya koydu

İşgalcilerin ateşkesi hiçe sayan saldırıları sürüyor: Gazze'de 3 şehit

İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı

İstanbul'da 240 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 gözaltı

ABD'de helikopter kazası: 2 ölü

Çanakkale’de lastik bottaki 29 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya, Alman diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması

Gulca Katliamı şehitleri rahmetle anıldı

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 851'e yükseldi

Tekirdağ’da çiftlik yangını: 60 küçükbaş telef oldu

Gaziantep’te silahlı saldırı: 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Nijerya'daki saldırılara kınama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: TOKİ'nin asıl amacı dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak olmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Altın fiyatlarında dalgalı seyir sürüyor

Mossad adına casusluk yapan 2 kişi gözaltına alındı

Meteoroloji'den 20 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Ablukaya karşı küresel hamle: Direniş Filosu martta Gazze için karadan ve denizden yola çıkıyor

Mısır ordusunun güçlenmesi siyonistleri tedirgin etti

"Sözde Hac Yolu" ile tarih gaspı: Silvan'daki tünel Kudüs'ün Yahudileştirilmesine hizmet ediyor