• BIST 100

    10891,42%0,18
  • DOLAR

    32,94% -0,09
  • EURO

    35,80% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2530,03% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek

GÜNDEM 17.04.2021 00:03:54 0
100 bin kişiye ücretsiz siber güvenlik eğitimi verilecek

Pandeminin de etkisiyle hızla dijitalleşen dünyada siber tehditler her geçen gün artıyor. Siber saldırganlar yalnızca büyük kurumları değil, siber güvenlik tedbirlerini almayan herkesi ağına düşürerek büyük maddi ve manevi zararlara yol açıyor. Siber güvenlik farkındalığının artırılması hayati önem taşırken, tüm dünyada bu alandaki çalışmalara hız verildiği görülüyor. Türkiye’de ise yerli siber güvenlik ürünleri üreticisi Berqnet, “Herkes İçin Siber Güvenlik” adlı sosyal sorumluluk projesiyle önemli bir atılımda bulundu. Geçtiğimiz yıl düzenlediği “Türkiye Siber Güvenlik Farkındalık Yarışması”nda internet kullanıcılarının yüzde 80’inin siber saldırılara karşı bilinçsiz olduğunu saptayan şirket, buradan hareketle ücretsiz bir eğitim programı başlattı. İlk 3 günde 2 binden fazla katılımcıya ulaşan siber güvenlik eğitim programıyla orta vadede 100 bin kişiye ulaşılması ve ülkemizin siber okuryazarlığı ile dijital farkındalığının artırılması amaçlanıyor. Eğitimlere ise Herkese İçin Siber Güvenlik projesinin internet sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Sınavda yüzde 70 başarı oranını yakalayan 500’ü aşkın kişi sertifika aldı

Ücretsiz eğitim projesiyle herkesi temel bilgilerle donatmak için yola çıktıklarını söyleyen Berqnet Genel Müdürü Hakan Hintoğlu, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız araştırmada kullanıcıların yüzde 80’inin oltalama saldırılarına karşı bilinçsiz olduğunu, yüzde 65’inin ise güçlü şifre oluşturmada yeterli bilgiye sahip olmadığını saptadık. Bu sonuçlar doğrultusunda bizim topluma katkımız ne olabilir diye düşündüğümüzde, uzmanlığımızı daha geniş kitlelerle paylaşmaya karar verdik. Ev kadınlarından üniversite öğrencilerine, patronlardan bilişim profesyonellerine kadar geniş bir skalaya hitap eden ‘Herkes İçin Siber Güvenlik’ projesi, 7’den 70’e herkesin faydalanabileceği video eğitimlerinden oluşuyor. Yaşına, işine ya da bilgi seviyesine ne olursa olsun herkes bu eğitime katılarak önemli kazanımlar elde edebilir. 6 bölüm ve 16 konu başlığından oluşan eğitimin sonunda bilgilerin tescillenebileceği bir sınav da yer alıyor. Sınavda yüzde 70 başarı oranını yakalayan herkes siber güvenlik eğitimi sertifikası alıp özgeçmişine ekleyebiliyor. Sertifika almaya hak kazananların sayısı şimdiden 500’ü aştı. Projeyi yayınlamamızdan sadece birkaç gün geçmesine rağmen yoğun bir ilgi ve katılım görmemiz doğru bir projeye imza attığımız hepimize gösterdi.” dedi.

“Siber zafiyetlerin yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanıyor”

Siber güvenlik alanındaki pek çok eğitimin teknik bilgi yoğunluğu nedeniyle toplumun geneline hitap etmediğini, bu nedenle farkındalığı düşük kişi ve kurumlara yönelik saldırıların da her geçen gün arttığını belirten Hakan Hintoğlu, “İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun siber tehlikeler karşısında yeterli bilgiye sahip olmadığını ve ‘bana bir şey olmaz’ yaklaşımıyla fazlasıyla özgüvenli davrandığını görüyoruz. Oysa siber zafiyetlerin yüzde 99’u insan hatalarından kaynaklanıyor. Bu özgüveni kırmanın yolu ise eğitimden geçiyor. Zira oltalama saldırıları hakkında bilgi sahibi olmak, bankacılık gibi kritik işlemlerin yapıldığı adreslerde URL’nin güvenli olup olmadığını kontrol etmek, karakter, rakam ve harf bakımından zengin güçlü şifreler oluşturmak, güvenlik duvarı siber güvenlik ürünlerini kullanmak gibi basit ama bilinçli davranışlar geliştirmek büyük önem taşıyor. Berqnet olarak bizler de 2015 yılından bu yana ürün ailemizle gerek bireylerin gerekse işletmelerin siber güvenlik, yasalara uyumluluk ve internet yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle de daha bilinçli bir toplum oluşturarak mağduriyetleri en aza indirmeyi amaçlıyoruz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


Kilis’te son 40 gün içerisinde 29 bin araç denetlendi

Şanlıurfa’da 6 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Siirt’te traktör ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Diyarbakır’da 177 bin 495 kök kenevir ve skunk bitkisi ele geçirildi

Şırnak’ta yürüyüş ve açık hava toplantıları 5 gün yasaklandı

Gaziantep’te 13 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Patlayan su borusu elektrik tedarikini tehlikeye soktu

Sığırın saldırdığı işçi yoğun bakıma alındı

İsrail’in Gazze saldırıları ve Netanyahu’nun ABD Kongresinde alkışlanması protesto edildi

Serinlemek için Dicle Nehri’ne giren çocuk, boğularak hayatını kaybetti

Konut ve İşyeri Kiraları Batman'da Rekor Kırıyor!

Şanlıurfa’da yerli karpuzun hasadına başlandı

Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor

Yolcu otobüsünde 1 kilogram 750 gram skunk maddesi ele geçirildi

Sosyal medyada kişisel verileri paylaşan avukat için 10 yıl 6 ay hapis cezası ile yargılanacak

Siirt’te kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Mardin’de otomobil demir bariyerlere çarptı: 6 yaralı

Yılanı eliyle yakalayarak kırsal alana bıraktı

Akdeniz meyve sineğinin zararları anlatıldı

Gölbaşı’nda kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı

Diyarbakır, Time Dergisinde dünyada gezilebilecek ilk 100 yer arasına girdi

Vali Varol, kalıcı deprem konutları ve kamu yatırımlarını değerlendirdi

Adıyaman Belediyesinden beton santrali firmalarına sert uyarı

Başkan Tutdere’den K-1 Konteyner kentteki su sorunu açıklaması

Diyarbakır’da "Topuz" operasyonu: 5 gözaltı

Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu

Yılmaz’dan aşure ve dondurma ikramı

Yılmaz’dan YKS öğrencilerine danışmanlık desteği

Trafik kazalarının meydana geldiği caddede esnaftan “ışık” talebi

Şırnak’ta "Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi" kuruldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku