-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
51,08% 0,56
-
GRAM ALTIN
6593,07% -3,73
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
118 yıllık firma JCPenney'den iflas erteleme başvurusu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
118 yıllık firma JCPenney'den iflas erteleme başvurusu
Koronavirüs, salgına mali durumu zayıfken yakalanan şirketler için yıkıcı etki yaratıyor. ABD'de dev markalar peş peşe iflas erteleme başvuruları yapmaya devam ediyor. Daha önce perakende sektöründeki Neiman Marcus, J.Crew ve True Religion bu yönde adım atmıştı. Bunlara eklenen son firma, 118 yıllık JCPenney oldu.
4 MİLYAR DOLAR BORCU VAR
Business Insider'da yer alan habere göre JCPenney, karantina nedeniyle 850 mağazasını geçici olarak kapatınca ekonomik anlamda ciddi bir darboğaza girdi. Şirket önce 15 Nisan'da yapması gereken borç ödemesini kaçırdı. 7 Mayıs'da ise ikinci bir ödeme atlandı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruda JCPenney'nin 4 milyar dolar borcu olduğu ve 17 milyon dolar faiz ödemesi yapıldığı belirtildi.
'SALGIN PLANLARIMIZI BOZDU'
CEO Jill Soltau, salgın başlamadan önce yenileme planı stratejisini hayata geçirdiklerini söyleyerek, 'Bu kapsamda şirketimizi yeniden inşa etme yolunda önemli adımlar zeytinburnu escort bayan atmıştık. Çabalarımız karşılığını vermeye başlamıştı. Ancak salgın nedeniyle mağazalarımızın kapatılması, ödenmemiş borcun ortadan kaldırılmasını da içeren daha kapsamlı bir adım atmamızı gerektirdi' diye konuştu. Şirket, iflas erteleme başvurusunun bir parçası olarak, 900 milyon dolarlık borçlu finansmanı sağlandığını da duyurdu.
STRATEJİ DEĞİŞİMLERİ İŞE YARAMADI
JCPenney, 2011 yılından beri kâr edemiyordu. Online alışverişe olan talebin artması, markanın devasa mağazalarının her geçen gün daha az kişi tarafından ziyaret edilmesine yol açtı. Ayrıca TJ Maxx ve Ross Stores gibi düşük fiyatlı perakendecilerle girdiği rekabette de zorlandı.
JCPenney işleri düzeltmek için birkaç kez strateji değiştirdi. Önce gençlere yönelik bir marka olmaya çalıştı. Beklenen ilgiyi göremeyince, aileleri için alışveriş yapan orta yaşlı kadınlara yöneldi. Ancak bir türlü işler yoluna girmedi ve marka onlarca mağazasını kapatmak zorunda kaldı. Son olarak 1 Şubat'ta sona eren mali yılda şirketin satışlarının yüzde 7.7 azaldığı açıklanmıştı.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!
Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi
Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes
Feribot seferlerine fırtına engeli
İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!
Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk
Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu
Konya'da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı
Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan Bayramı mesajı
Diyanet-Sen Batman: Ramazanın manevi iklimi bayramla taçlanıyor
Siirtlilerden bayram mesajı: Birlik ve barış istiyoruz
Nijerya’dan İngiltere’ye ziyaret: Terörle mücadele gerekçesiyle iş birliği çağrısı
HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Yumlu'dan bayram mesajı
İran'a yönelik savaş, plastik sektörünü derinden etkiliyor
Söylemez: Bayram, umudu ve kardeşliği diri tutan en güzel iklimdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü
Gazze'ye saldırıda 4 kişi şehit oldu
Mardin’de onlarca yetim bayramlık elbiselerle sevindi
18 ilde dolandırıcılık ve bahis operasyonu: 118 şüpheli yakalandı
İstanbul’da zimem defteri geleneğiyle borçlar kapatıldı
Bilgisayardan felsefeye, Sepah'tan Meclis'e ve Güvenlik Kurulu'na: Ali Laricani
Şanlıurfa’da uzmanlardan bayramda sağlıklı beslenme uyarısı
Umut Kervanı'ndan bayram mesajı: Acı ve gözyaşı, yerini umut ve huzura bıraksın
Bursa protokolü bayramlaştı
İran, siyonistler için çalışan 97 casusu yakaladı
İstanbul’da kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Şanlıurfa’da maskeli saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti
Bariyerlere çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı
Elazığ’da yolcu otobüsünde metamfetamin ele geçirildi
Yükleniyor







