• BIST 100

    10988,20%5,94
  • DOLAR

    41,28% -0,18
  • EURO

    48,61% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4862,98% 0,37
  • Ç. ALTIN

    7888,34% -0,03

170 ülkeden Türkiye'ye akın ettiler

20 Eylül 2020, Pazar 10:20
20 Eylül 2020, Pazar 10:20
170 ülkeden Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

170 ülkeden Türkiye'ye akın ettiler

Sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunan Antalya, Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Polonya başta olmak üzere 170 ülkeden 2 milyon 3 bin 946 misafir ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında kentteki birçok tesis, sertifikayla hizmet sunuyor. Alınan tedbirler sayesinde güvenli ve sağlıklı turizm hizmeti veren Antalya, salgın sürecinde de turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Denizin, kumun, güneşin tadını çıkararak, her türlü imkanın sunulduğu lüks otellerde tatil yapan turistler, Gazipaşa'daki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nden, Kaş'taki Patara'ya kadar çok sayıda tarihi mekanları ziyaret etme imkanı buluyor.

RUSLAR BAŞI ÇEKTİ

Tekne turlarıyla koyları gezen, kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakan turistler, ünlü plajlarda da güneşlenmenin, kitap okuyup, yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyor. Kentin yöresel yemeklerini de tatma imkanı bulan misafirler, yaptıkları alışverişlerle esnafa da katkı sunuyor. Antalya'ya en çok Rusya'dan turist gelirken bu ülkeden 703 bin 463, Ukrayna'dan 354 bin 518, Almanya'dan 239 bin 673, İngiltere'den 148 bin 535, Polonya'dan 47 bin 909 turist olmak üzere Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlardan Afrika'ya birçok bölgenin 170 ülkesinden misafir, kente geldi.

İSTİHDAMA YÜKSEK KATKI

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, 1 Haziran'da normalleşme sürecinin başlamasıyla Hollanda, Ukrayna, ağustosta ise Rusya, Almanya başta olmak üzere farklı ülkelerden misafirlerin geldiğini söyledi. Salgın sürecinde Türkiye'nin turist kabul ediyor olmasının önemine işaret eden Atmaca, “Tüm destinasyonlar kapalı, Türkiye'nin ve Antalya'nın açık olması sektörün çok büyük başarısı. Böyle bir salgın sürecinde, güvenli turizm sertifikasıyla alınan yolun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Rakamlardan ziyade otellerin açık olması, istihdam sağlıyor olmak en büyük başarı” diye konuştu. Atmaca, sağlıklı turizm sertifikasının tatilciler tarafından memnuniyetle karşılandığını, güvenli tatil imkanı sunduklarını belirterek, “Temmuz ve ağustosta bu kadar yoğun değildi. Tatile gelenler sağlıklı turizm sertifikası sayesinde mutlu döndükleri için talep bir anda yükselmeye başladı” dedi.

REZERVASYONDA ARTIŞ VAR

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu da sağlıklı turizmi ilk deneme yapan turistlerin, çok iyi reklam yaptığını söyledi. Ülkelerine dönenlerin tekrar rezervasyon yaptırdığını, arkadaşlarına önerdiğini aktaran Kavaloğlu, “Birçok ülkeden misafirlerimiz var. Tatil yapanların memnuniyeti sayesinde rezervasyonlarımız artarak geldi. ‘İş yerimden bile daha fazla tedbir almışsınız’, ‘Evimde bile bu kadar dikkat etmiyorum’ diyen misafirlerimiz oldu. Dolayısıyla biz bu sene yurt içi pazardan da yurt dışından gelenlerden de çok ciddi rezervasyon aldık” ifadelerini kullandı.

 

Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama

Antalya’nın CHP’li 3 belediye başkan yardımcısı istifa etti

Bilecik'te feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze'de kıtlık nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenme ve ölüm vakaları artıyor

Malatya'da park halindeki araç bir anda alev aldı

Tavşanlı Höyük’te 4 bin 500 yıllık idoller ortaya çıkarıldı

Büyükşehir belediyelerinde itfaiye personeli sayısı artırılacak

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Çorum'da orman yangını

Meksika'da trafik kazası: 15 ölü, 3 yaralı

Doha'daki zirvenin ardından 25 maddelik ortak bildiri

Şanlıurfa’da çıkan orman yangını söndürüldü

Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi

ABD, Güney Kore ve Japonya'dan Doğu Çin Denizi'nde tatbikat

Rusya, Ukrayna'da bir yerleşim birimini ele geçirdi

BM'den Gazze için harekete geçme çağrısı

Adana'da kaçak ilaç operasyonu: 31 bin adet ilaç ele geçirildi

İstanbul’da 8 saatlik su kesintisi: 6 mahalle etkilenecek

Polonya: Rusya, NATO ve müttefiklerini test ediyor

Kayseri’de bir ahırda 1,5 ton uygunsuz et ele geçirildi

MEB Türkiye geneli YKS denemelerini başlatıyor

Otobüs ile çarpışan tır alev alev yandı: 1 yaralı

Batman’da taksi şoförüne gasp: 4 şüpheli yakalandı

Nijerya'da otobüs kazası: 19 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep’te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa'da asansör halatı koptu: 4 yaralı

Gaziantep’te araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Şanlıurfa’da tekstil atölyesinde yangın çıktı

ABD, Venezuela'dan gelen bir tekneyi daha vurdu: 3 ölü

Almanya'da küçük uçak düştü. 2 ölü

Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 tutuklama