• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,60% 0,11
  • EURO

    52,35% 0,46
  • GRAM ALTIN

    6811,84% -0,26
  • Ç. ALTIN

    10994,46% 0,29

170 ülkeden Türkiye'ye akın ettiler

20 Eylül 2020, Pazar 10:20
20 Eylül 2020, Pazar 10:20
170 ülkeden Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

170 ülkeden Türkiye'ye akın ettiler

Sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunan Antalya, Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Polonya başta olmak üzere 170 ülkeden 2 milyon 3 bin 946 misafir ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında kentteki birçok tesis, sertifikayla hizmet sunuyor. Alınan tedbirler sayesinde güvenli ve sağlıklı turizm hizmeti veren Antalya, salgın sürecinde de turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Denizin, kumun, güneşin tadını çıkararak, her türlü imkanın sunulduğu lüks otellerde tatil yapan turistler, Gazipaşa'daki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'nden, Kaş'taki Patara'ya kadar çok sayıda tarihi mekanları ziyaret etme imkanı buluyor.

RUSLAR BAŞI ÇEKTİ

Tekne turlarıyla koyları gezen, kendilerini Akdeniz'in serin sularına bırakan turistler, ünlü plajlarda da güneşlenmenin, kitap okuyup, yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyor. Kentin yöresel yemeklerini de tatma imkanı bulan misafirler, yaptıkları alışverişlerle esnafa da katkı sunuyor. Antalya'ya en çok Rusya'dan turist gelirken bu ülkeden 703 bin 463, Ukrayna'dan 354 bin 518, Almanya'dan 239 bin 673, İngiltere'den 148 bin 535, Polonya'dan 47 bin 909 turist olmak üzere Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlardan Afrika'ya birçok bölgenin 170 ülkesinden misafir, kente geldi.

İSTİHDAMA YÜKSEK KATKI

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, 1 Haziran'da normalleşme sürecinin başlamasıyla Hollanda, Ukrayna, ağustosta ise Rusya, Almanya başta olmak üzere farklı ülkelerden misafirlerin geldiğini söyledi. Salgın sürecinde Türkiye'nin turist kabul ediyor olmasının önemine işaret eden Atmaca, “Tüm destinasyonlar kapalı, Türkiye'nin ve Antalya'nın açık olması sektörün çok büyük başarısı. Böyle bir salgın sürecinde, güvenli turizm sertifikasıyla alınan yolun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Rakamlardan ziyade otellerin açık olması, istihdam sağlıyor olmak en büyük başarı” diye konuştu. Atmaca, sağlıklı turizm sertifikasının tatilciler tarafından memnuniyetle karşılandığını, güvenli tatil imkanı sunduklarını belirterek, “Temmuz ve ağustosta bu kadar yoğun değildi. Tatile gelenler sağlıklı turizm sertifikası sayesinde mutlu döndükleri için talep bir anda yükselmeye başladı” dedi.

REZERVASYONDA ARTIŞ VAR

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Kavaloğlu da sağlıklı turizmi ilk deneme yapan turistlerin, çok iyi reklam yaptığını söyledi. Ülkelerine dönenlerin tekrar rezervasyon yaptırdığını, arkadaşlarına önerdiğini aktaran Kavaloğlu, “Birçok ülkeden misafirlerimiz var. Tatil yapanların memnuniyeti sayesinde rezervasyonlarımız artarak geldi. ‘İş yerimden bile daha fazla tedbir almışsınız’, ‘Evimde bile bu kadar dikkat etmiyorum’ diyen misafirlerimiz oldu. Dolayısıyla biz bu sene yurt içi pazardan da yurt dışından gelenlerden de çok ciddi rezervasyon aldık” ifadelerini kullandı.

 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Erzurum-Çat kara yolunda tırlar mahsur kaldı

Gümüşhane’de servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: Bir ölü, 9 yaralı

Urfa’nın kurtuluş ruhu 106 yıl sonra yeniden hatırlatıldı: Bu topraklar kanla ve imanla savunuldu

İşgalci çete Güney Lübnan'ı vurdu: 3 kişi şehit oldu

Ay yörüngesine yapılan insanlı uçuş tamamlandı

Kurban parası toplandı ama kurbanlık alınmadı: CHP'li Bolu Belediyesi başkan yardımcısı tutuklandı

Naim Kasım: Direniş sürecek, hükümet tek taraflı tavizlerden kaçınmalı

Meteorolojiden kuvvetli yağış, fırtına, don ve çığ uyarısı

Lübnan'da gıda krizi kapıda: Sorumlusu siyonist saldırılar

ABD istihbarat raporu: İran, yoğun saldırılara rağmen elinde binlerce füze bulunduruyor

Ateşkese rağmen katliam: Gazze’de 6 şehit, çok sayıda yaralı

AB'den siyonist rejime tepki: Yerleşim planı gayrimeşru, barışı sabote ediyor

İran heyetinden dünyaya mesaj: Şehit çocukların hatırasıyla müzakere masasına

İslamabad'da kritik zirve: İran'dan "aldatmaya izin verilmeyecek" mesajı

Adana’da sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

AFAD Başkanı Pehlivan Osmaniye'de sel bölgesinde incelemelerde bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria'da yasadışı yerleşim birimlerin onaylanmasına tepki

Sevabite'den Gazze'ye giren kamyon sayısındaki yanıltıcı bilgiler hakkında uyarı

Aydın açıklarında 25 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı

Kocaeli'de 17 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şahbaz Şerif: İran ve Amerikan heyetleri Cumartesi günü İslamabad'da olacak

İçişleri Bakanlığından "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'da 2 ayrı kaza: 4 yaralı

Rus kaynaklar: Ukrayna, Norveç desteğiyle Rus gemilerine saldırı hazırlığında

Bahar havası yerini doluya bıraktı

Küresel Sumud Filosu 29 Mart’ta yola çıkıyor

Afganistan'da sivillere silahlı saldırı: 7 ölü 13 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşgalci rejim ateşkes günü 254 Lübnanlıyı katletti

Vietnamlı uzmanlar: İran–ABD ateşkesi kırılgan, işgalci rejim faktörü risk oluşturuyor

Hasbi Dede CHP’den istifa etti

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum-Çat kara yolunda tırlar mahsur kaldı

Gümüşhane’de servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: Bir ölü, 9 yaralı

Urfa’nın kurtuluş ruhu 106 yıl sonra yeniden hatırlatıldı: Bu topraklar kanla ve imanla savunuldu

İşgalci çete Güney Lübnan'ı vurdu: 3 kişi şehit oldu

Ay yörüngesine yapılan insanlı uçuş tamamlandı

Kurban parası toplandı ama kurbanlık alınmadı: CHP'li Bolu Belediyesi başkan yardımcısı tutuklandı

Naim Kasım: Direniş sürecek, hükümet tek taraflı tavizlerden kaçınmalı