-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,03
-
EURO
51,26% -0,10
-
GRAM ALTIN
6416,41% -3,09
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
2 yıl önce yumurtasını Fransa'dan getirdi şimdi satışında taleplere yetişemiyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
2 yıl önce yumurtasını Fransa'dan getirdi şimdi satışında taleplere yetişemiyor
Van’da yaşayan iş adamı Ömer Kasap, kardeşlerinin önerisi üzerine iki yıl önce Fransa’dan kaz yumurtası aldı. Kasap, getirttiği yumurtalardan Ankara’da kuluçka sistemiyle aldığı civcivleri Van merkez Tuşba ilçesine getirerek kaz çiftliği kurdu. Yüksek verimli Fransız G35 ve G36 kazları dağlarda yetişen nane ve kekikle besleyen Kasap, bu kazlardan elde ettiği civcivleri de satışa sundu. Civcivlerin satışına başlayan Kasap, taleplere yetişemiyor.
“BAŞARILI SONUÇLARLA KARŞILAŞTIK”
İHA muhabirine konuşan iş adamı Ömer Kasap, kaz yetiştiriciliği konusunda başarılı sonuçlar aldığını belirtti. Dağlarda yetişen kekik ve nane otlarıyla beslenen kazların etinin daha lezzetli olduğunu gözlemlediklerine dikkat çeken iş adamı Kasap, “İki yıl önce kaz çiftliğiyle ilgili bir araştırmaya girdik. Fransa’dan getirdiğimiz yumurtaları Ankara’da civcive çevirdik. Daha sonra civcivleri Van’a getirdik. Van’da iki yıl boyunca bunun araştırmasını yaptık. Van bölgesinde kaz olur mu bunun verimiyle ilgili bir çalışmamız oldu. Bununla birlikte başarılı sonuçlarla karşılaştık. Bölgenin merasının kaz yetiştiriciliği konusunda çok elverişli olduğunu fark ettik. Özellikle dağdaki kekik ve nane otlarıyla hayvanların iyi beslendiğini ve kaliteli etin ortaya çıktığını gördük” dedi.
“İRAN VE IRAK’DAN DA ÇOK TALEPLER GELDİ”
İran ve Irak gibi ülkelerden civciv talebinin çok yoğun olduğunu dile getiren Kasap, “Yaklaşık bir yıldır civciv üretimine de geçtik. Mevsimin elverişli olmasına bağlı olarak civcivlerimiz kısa sürede çok güzel gelişiyor. Bu civcivleri de birçok ilimize göndermeye başladık. İran ve Irak’dan da çok talepler geldi. Ancak altyapımız şu an buna müsait olmadığı için yeterince cevap veremedik. Bu kapsamda yüzde 10-20 civarında bir civciv üretimimiz oldu” diye konuştu.
“BÖLGE KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ AÇISINDAN ELVERİŞLİ”
Bölgenin kaz yetiştiriciliği konusunda oldukça elverişli bir iklime sahip olduğunu ve meraklı olanların kaz çiftliği işine girmesini tavsiye eden Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanları bu işe yönlendirip ucuz et yedirmeyi amaçlıyoruz. Şu an civcivin tanesi 30 liradır. Bunu alıp beslenildiği zaman bu civciv 5 ay içerisinde 5 kiloya yakın et veren bir kaza dönüşüyor. Böylece ucuz ve kaliteli et yenilecek. Bu yüzden insanların bu işe yönelmesini istiyorum.”
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
HÜDA PAR'dan Darülacezeye bayram ziyareti
İncirlik'te siren sesleri: MSB'den "Olumsuz bir durum yok" açıklaması geldi
Rusya, Ukrayna'da ilerleyişini sürdürüyor
Battalgazi Belediyesi'nden çocuklarla bayram ziyareti
Viranşehir’de mezarlıkların çamur altında kalmasına tepki
Yükleniyor







