-
BIST 100
17119,54%0,90
-
DOLAR
44,68% 0,27
-
EURO
52,25% 0,07
-
GRAM ALTIN
6828,99% -0,01
-
Ç. ALTIN
10960,64% 0,00
2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin
-
A+Buyut
-
A-Kucult
2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti hükümetlerinin 19’uncu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası dönemin ise üçüncü bütçesi olan 2021 yılı bütçesi, bu yıl ilk kez Program Bütçe esaslarına göre hazırlandı. Merkezi Yönetim Bütçesindeki ödenekler, 68 program arasında dağıtıldı. Teklifte 2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346.1 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166.6 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101.1 milyar lira, vergi gelirleri 922.7 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörüldü.
211.4 MİLYAR LİRA KAYNAK
Bütçedeki program yapısı incelendiğinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile eğitim hizmeti veren diğer kurum ve kuruluşlara 2021 yılında 19.1 milyar lirası yatırım olmak üzere toplamda 211.4 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu kapsamda; yükseköğretim programına 52.2 milyar lira, ortaöğretim programına 43 milyar lira, temel eğitim programına 82.2 milyar lira, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitim programı içinde yer alan engelli eğitimine 4.8 milyar lira, hayat boyu öğrenme programına 3 milyar lira, uluslararası eğitim işbirlikleri ve yurtdışı eğitim programına 1.9 milyar lira ayrıldı. Eğitime ayrılan kaynakta MEB’in yatırım ödeneğindeki artış dikkati çekti. 2020 yılı bütçesinde MEB’in yatırım ödeneği 5.8 milyar lirayken, bu rakam yüzde 94 artışla 11,3 milyar liraya çıkarıldı. Böylece, 2021 yılı bütçesinde en büyük pay eğitim hizmetlerine ve bu hizmetleri yürüten kuruluşlara ayrılmış oldu.
2020 yılı bütçesinde, sağlık sektörü yatırımlarına 11.6 milyar lira kaynak ayrılmışken, bu rakamın 2021 yılı bütçesinde 20.1 milyar liraya yükseldiği görüldü. Bütçeden tarıma ayrılan kaynakta, 2020 yılı bütçesine göre 9 milyar lira seviyesinde artış olduğu gözlendi. Böylece, teklifle önümüzdeki yılın bütçesinde tarıma 42.4 milyar lira ayrılması öngörüldü.
TÜBİTAK’IN AR-GE DESTEK BÜTÇESİ 2 KATINA ÇIKTI TÜBİTAK tarafından yürütülen Ar-Ge destek programı TARAL için 2020 yılında 1 milyar 63 milyon lira ödenek ayrılmışken, 2021 yılı bütçe teklifinde bu rakamın 2 milyar 163 milyon liraya ulaştı Ayrıca, program bütçe sınıflandırmasına göre bakıldığında da araştırma, geliştirme ve yenilik için ayrılan toplam kaynak 6 milyar 842 milyon lira oldu.
Bitlis’te kış geri geldi: 84 köy yolu ulaşıma kapandı
Tarımsal destek ödemesi hesaplara aktarılıyor
Sanayi üretimi şubat ayında yüzde 2,2 arttı
Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: Bir gözaltı
Brent petrol 96,43 dolardan işlem görüyor
Şırnak ve Kocaeli’de DAİŞ operasyonu: 9 gözaltı
Dış ticaret verileri açıklandı: İhracat birim değeri arttı, miktar geriledi
İki kazadan biri motosiklet: Artan risk, azalan güvenlik
Yahudilerin yüzde 77'si Lübnan saldırılarının sürmesini destekliyor
Çanakkale merkezli 3 ilde operasyon: 5 gözaltı
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Cami avlusunda kurulan Kâbe maketiyle uygulamalı hac eğitimi
"Bu kadar uyku yeter! Ümmet artık uyanmalı ve Kudüs'e sahip çıkmalı"
Cuma hutbesi: İslam, insanlığı huzur ve mutluluğa davet eden bir dindir
Uzmanlara göre konforculuk: “Kolay hayat” arayışı yeni riskler doğuruyor
Suriye'de vatandaşlık krizi çözülüyor: Kürtler yıllar sonra kimlik için sıraya girdi
Ateşkes sonrası İran’da blar yeniden açılıyor
CHP’li Yenişehir Belediyesi’ne operasyon: 30 gözaltı kararı
İstanbul’da suç örgütüne operasyonda 18 gözaltı
Ankara’da nisan ayında sürpriz kar yağışı
İşgalci siyonistler Lübnan’a saldırıyor
Akaryakıt indirimi pompalara yansıdı
Eskişehir merkezli 6 ilde operasyon: 20 şüpheli yakalandı
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?
İstanbul’da organize suç operasyonu: 18 şüpheli yakalandı
Gram ve ons altın haftanın son işlem gününde ne kadar?
Meteoroloji'den 44 il için "sarı" kodlu uyarı: Zirai don ve yağış bekleniyor
Siyonistlerden, esir alınan Filistinli çocuklara insanlık dışı işkence ve cinsel saldırı
HAMAS'tan, Mescid-i Aksa'da yoğun varlık gösterilmesi ve direnişin artırılması çağrısı
Yükleniyor







