• BIST 100

    15841,58%0,19
  • DOLAR

    43,38% 0,04
  • EURO

    51,41% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7107,66% 2,35
  • Ç. ALTIN

    11326,76% 0,00

2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin

31 Ekim 2020, Cumartesi 09:28
31 Ekim 2020, Cumartesi 09:28
2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti hükümetlerinin 19’uncu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası dönemin ise üçüncü bütçesi olan 2021 yılı bütçesi, bu yıl ilk kez Program Bütçe esaslarına göre hazırlandı. Merkezi Yönetim Bütçesindeki ödenekler, 68 program arasında dağıtıldı. Teklifte 2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346.1 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166.6 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101.1 milyar lira, vergi gelirleri 922.7 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörüldü.

211.4 MİLYAR LİRA KAYNAK

Bütçedeki program yapısı incelendiğinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile eğitim hizmeti veren diğer kurum ve kuruluşlara 2021 yılında 19.1 milyar lirası yatırım olmak üzere toplamda 211.4 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu kapsamda; yükseköğretim programına 52.2 milyar lira, ortaöğretim programına 43 milyar lira, temel eğitim programına 82.2 milyar lira, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitim programı içinde yer alan engelli eğitimine 4.8 milyar lira, hayat boyu öğrenme programına 3 milyar lira, uluslararası eğitim işbirlikleri ve yurtdışı eğitim programına 1.9 milyar lira ayrıldı. Eğitime ayrılan kaynakta MEB’in yatırım ödeneğindeki artış dikkati çekti. 2020 yılı bütçesinde MEB’in yatırım ödeneği 5.8 milyar lirayken, bu rakam yüzde 94 artışla 11,3 milyar liraya çıkarıldı. Böylece, 2021 yılı bütçesinde en büyük pay eğitim hizmetlerine ve bu hizmetleri yürüten kuruluşlara ayrılmış oldu.

2020 yılı bütçesinde, sağlık sektörü yatırımlarına 11.6 milyar lira kaynak ayrılmışken, bu rakamın 2021 yılı bütçesinde 20.1 milyar liraya yükseldiği görüldü. Bütçeden tarıma ayrılan kaynakta, 2020 yılı bütçesine göre 9 milyar lira seviyesinde artış olduğu gözlendi. Böylece, teklifle önümüzdeki yılın bütçesinde tarıma 42.4 milyar lira ayrılması öngörüldü.

TÜBİTAK’IN AR-GE DESTEK BÜTÇESİ 2 KATINA ÇIKTI TÜBİTAK tarafından yürütülen Ar-Ge destek programı TARAL için 2020 yılında 1 milyar 63 milyon lira ödenek ayrılmışken, 2021 yılı bütçe teklifinde bu rakamın 2 milyar 163 milyon liraya ulaştı Ayrıca, program bütçe sınıflandırmasına göre bakıldığında da araştırma, geliştirme ve yenilik için ayrılan toplam kaynak 6 milyar 842 milyon lira oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Filipinler'de belediye başkanının aracına roketli saldırı kameralara yansıdı

Batman'da özel eğitim merkezlerinden yüzde 27 zam tepkisi

İşgal rejimi Gazze’deki son esirin cenazesini aramayı kasıtlı olarak erteliyor

Yunanistan’da gıda fabrikasında yangın: 3 ölü

Japonya'da tren ile kamyon çarpıştı

Uzman Psikolog Reyhani: Maneviyat ruhsal dengeyi güçlendiriyor

Minnesota, ABD başsavcısının göçmenlik şartlarını reddetti

Konya için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

İstanbul’da karbonmonoksit şüphesi: 3 kişi hayatını kaybetti

Her kaydırma hareketi dijital dopamin salgılıyor, kitap okumak beyne sıkıcı geliyor

Batman’da Özel Eğitimcilerden Net Mesaj: “Bu Oran Sürdürülemez”

Meksika'da futbol maçında silahlı saldırı: 11 ölü

Brent petrol 65,49 dolardan işlem görüyor

Bursa’da kurt, fotokapanlar tarafından görüntülendi

Siyonist rejim, Kalendiya ve Kafr Akab'a saldırdı

Diyarbakır’da yoğun sis etkisini sürdürüyor: Uçuşlar iptal edildi

ABD'nin Venezuela tehditleri sosyal medyayı salladı

Suç örgütüne operasyon: 17 kişi tutuklandı, 10,7 milyar liralık 85 hesap donduruldu

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

ABD’de 8 kişinin bulunduğu özel jet düştü

Filipinler’de 359 kişilik feribot battı: En az 13 ölü

ABD'den İran'a "kısa ve hızlı" saldırı sinyali

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor

Çin'in üst düzey generali ABD'ye nükleer sır sızdırmakla suçlanıyor

Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

Suriye ordusu: SDG, Ayn el-Arab'da ateşkesi ihlal etti

Kuzey Ege'de bazı feribot seferleri iptal edildi

Netanyahu: Refah Sınır Kapısı sınırlı olarak açılacak

Balıkesir Sındırgı'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim saldırıları sürüyor: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filipinler'de belediye başkanının aracına roketli saldırı kameralara yansıdı

Batman'da özel eğitim merkezlerinden yüzde 27 zam tepkisi

İşgal rejimi Gazze’deki son esirin cenazesini aramayı kasıtlı olarak erteliyor

Yunanistan’da gıda fabrikasında yangın: 3 ölü

Japonya'da tren ile kamyon çarpıştı

Uzman Psikolog Reyhani: Maneviyat ruhsal dengeyi güçlendiriyor

Minnesota, ABD başsavcısının göçmenlik şartlarını reddetti