• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,18% 0,05
  • EURO

    50,79% -0,08
  • GRAM ALTIN

    7108,65% 0,00
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin

31 Ekim 2020, Cumartesi 09:28
31 Ekim 2020, Cumartesi 09:28
2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

2021 bütçesinde en yüksek pay eğitimin

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti hükümetlerinin 19’uncu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası dönemin ise üçüncü bütçesi olan 2021 yılı bütçesi, bu yıl ilk kez Program Bütçe esaslarına göre hazırlandı. Merkezi Yönetim Bütçesindeki ödenekler, 68 program arasında dağıtıldı. Teklifte 2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346.1 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166.6 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101.1 milyar lira, vergi gelirleri 922.7 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörüldü.

211.4 MİLYAR LİRA KAYNAK

Bütçedeki program yapısı incelendiğinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile eğitim hizmeti veren diğer kurum ve kuruluşlara 2021 yılında 19.1 milyar lirası yatırım olmak üzere toplamda 211.4 milyar lira kaynak ayrıldı. Bu kapsamda; yükseköğretim programına 52.2 milyar lira, ortaöğretim programına 43 milyar lira, temel eğitim programına 82.2 milyar lira, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitim programı içinde yer alan engelli eğitimine 4.8 milyar lira, hayat boyu öğrenme programına 3 milyar lira, uluslararası eğitim işbirlikleri ve yurtdışı eğitim programına 1.9 milyar lira ayrıldı. Eğitime ayrılan kaynakta MEB’in yatırım ödeneğindeki artış dikkati çekti. 2020 yılı bütçesinde MEB’in yatırım ödeneği 5.8 milyar lirayken, bu rakam yüzde 94 artışla 11,3 milyar liraya çıkarıldı. Böylece, 2021 yılı bütçesinde en büyük pay eğitim hizmetlerine ve bu hizmetleri yürüten kuruluşlara ayrılmış oldu.

2020 yılı bütçesinde, sağlık sektörü yatırımlarına 11.6 milyar lira kaynak ayrılmışken, bu rakamın 2021 yılı bütçesinde 20.1 milyar liraya yükseldiği görüldü. Bütçeden tarıma ayrılan kaynakta, 2020 yılı bütçesine göre 9 milyar lira seviyesinde artış olduğu gözlendi. Böylece, teklifle önümüzdeki yılın bütçesinde tarıma 42.4 milyar lira ayrılması öngörüldü.

TÜBİTAK’IN AR-GE DESTEK BÜTÇESİ 2 KATINA ÇIKTI TÜBİTAK tarafından yürütülen Ar-Ge destek programı TARAL için 2020 yılında 1 milyar 63 milyon lira ödenek ayrılmışken, 2021 yılı bütçe teklifinde bu rakamın 2 milyar 163 milyon liraya ulaştı Ayrıca, program bütçe sınıflandırmasına göre bakıldığında da araştırma, geliştirme ve yenilik için ayrılan toplam kaynak 6 milyar 842 milyon lira oldu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz

Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi

Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti

Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi

Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz

Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı

Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kuşadası Belediye Başkanı rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı

Diyarbakır'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı tutuklandı

HÜDA PAR İzmir Hür Gençlik Kolları’ndan Kadir Gecesi’nde camilerde ikram

Yapıcıoğlu: Siyonist işgal rejimi bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Almanya, Hürmüz Boğazı'nda askeri saldırılara katılmayacak

Kadir Gecesi'nde Malatya'da camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Bursalılar camilere akın etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi mesajı

Pakistan'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hava saldırısı

Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi

ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz

Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi