• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,65% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4258,55% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

2021 İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu

21 Eylül 2021, Salı 01:26
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
2021 İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2021 İslam İktisadı Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl dördüncü yılına giren İslam İktisadı Ödülleri, İslam İktisadı alanındaki çalışmaları desteklemek ve nitelikli çalışmaları teşvik etmek amacıyla verilmekte ve kamuoyu tarafından da büyük bir ilgiyle takip edildi. 2018 yılından itibaren her yıl araştırma, katkı, uygulama ve tez olarak 4 kategoride verilen ödüller bu yıl da sahiplerini buldu.

İslam İktisadı Uygulama Ödülü Karz-ı Hasen Vakfı adına Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Koca’ya İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kurulay tarafından takdim edilirken, İslam İktisadı Araştırma Ödülü Mabid Ali AL-Jarhi’ye İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından verildi. İslam İktisadı Uygulama Ödülü Abdul Azim Islahi’ye Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan tarafından ve İslam İktisadı Tez Ödülü ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından Cem Korkut’a takdim edildi.

9. İSLAM İKTİSADI ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Ülkeden 102 özetin alındığı ve 14 tebliğin sunulup tartışıldığı alanındaki etkili organizasyonlardan biri olan İslam İktisadı Atölyesi’nin dokuzuncusu “Kalkınma ve Geri Kalmışlık Sorunsalı” başlığı altında 17-19 2021 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

9. İslam İktisadı Atölyesi’nin ilk günü selamlama konuşmaları İKAM Direktörü Sercan Karadoğan, İGİAD Başkanı Ayhan Karahan İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, İLKE Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Erdoğmuş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay’ın selamlama konuşmaları ve İslam İktisadı Ödülleri’nin verilmesinin ardından açılış paneliyle başladı.

'Kalkınma ve Az Gelişmişlik Sorunsalına Yaklaşımlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı açılış panelini İKAM Yürütme Kurulu Üyesi Necmettin Kızılkaya yönetirken INCEIF'ten Azmi Omar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Mabid Al-Jarhi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Dairesi Başkanlığından Tarık Akın ve Katar Hamad bin Khalifa Üniversitesi'nden Ahmet Faruk Aysan tebliğlerini gerçekleştirdi.

ABD’den Malezya’ya Katar’dan Bangladeş’e kadar 10 farklı ülkeden katılımcının iştiraki ile geçekleştirilen atölyeler ilk ve ikinci gün gerçekleşen oturumlar ile nihayete erdi. Salgın nedeni ile hibrit olarak gerçekleştirilen etkinlik canlı yayın ve online oturumlar ile yurt içi ve yurt dışında alanının ilgililerine erişmeyi başardı.

İKAM’ın bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği atölye; İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği İGİAD ve İstanbul Ticaret Üniversitesi organizasyonu ile İstanbul Ticaret Odası, Albaraka Türk Katılım Bankası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı destekleri ile gerçekleşti.

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı