-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
'2030'a kadar 23 trilyon dolara ulaşacak'
23 Nisan 2021, Cuma 20:44
23 Nisan 2021, Cuma 20:44
-
A+Buyut
-
A-Kucult
'2030'a kadar 23 trilyon dolara ulaşacak'
ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, temiz enerjiye geçiş pazarının 2030'a kadar 23 trilyon dolara ulaşacağını belirterek, bunun milyonlarca kişiye istihdam yaratılabileceğini ifade etti.
ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşen İklim Zirvesi'nin ikinci gününde konuşan Granholm, temiz enerjiye geçişin sunduğu ekonomik fırsatlara dikkati çekti.
Granholm, bu 10 yılın sonuna kadar geniş ölçekte kullanılan yenilenebilir enerjilere ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, böylece güvenilir ve uygun fiyatlı temiz enerjinin herkese ulaşabileceğini aktardı.
Temiz enerjiye geçiş pazarının 2030'a kadar 23 trilyon dolara ulaşacağını kaydeden Granholm, bunun ekonomilerin yeniden inşa edilebileceği, yeni işletmelerin kurulabileceği ve milyonlarca insana istihdam sağlanabileceği anlamına geldiğini ifade etti.
Granholm, ABD Başkanı Joe Biden'ın nisan başında sunduğu altyapı paketinin temiz enerjiye yönelik araştırma, geliştirme ve uygulamalarına büyük yatırımlar öngördüğünü anımsatarak, gelecek haftalarda Enerji Bakanlığı olarak bu alandaki yeni nesil teknolojilere yönelik yeni hedefler açıklayacaklarını söyledi.
Temiz teknoloji yatırımları 500 milyar doları aştı
ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo da iklim değişikliğiyle mücadelede ilerlemeye devam edilmesi için yeni teknolojilerin gerekli olduğunu kaydetti.
Kamunun bunu tek başına yapamayacağını ve özel sektöre ihtiyaç olduğunun altını çizen Raimondo, 'Özel sektör inovasyonuna, girişimciliğe ve akademik araştırmaya ihtiyacımız var.' dedi.
Raimondo, 2020'de temiz teknolojilere yapılan küresel yatırımların 500 milyar doları aştığını belirterek, gelecek yıllarda, yeni enerji ekonomisinin özellikle hızla büyüyen gelişmekte olan ekonomiler tarafından yönlendirilen temiz teknolojiler için multitrilyon dolarlık pazarlar açacağını aktardı.
'Tüm enerji sistemimizi dönüştürmemiz gerekecek'
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol ise 2021'deki karbondioksit emisyonlarına ilişkin son tahminlerin insanlık için bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, emisyonların tarihteki en büyük ikinci artış yolunda olduğunu söyledi.
Birol, 'COVID-19'dan sürdürülebilir bir şekilde toparlanamıyoruz ve tehlikeli seviyelerde küresel ısınma yolunda ilerliyoruz.' dedi.
İyimser olmak için gerekçeler olduğuna işaret eden Birol, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin bu yıl 'rekor' kıracağını ve elektrikli otomobil satışlarının bir başka rekor seviyeye ulaşacağını aktardı.
Birol, 'Ancak net sıfır emisyona ulaşmak bundan çok daha fazlasını gerektirir, tüm enerji sistemimizi dönüştürmemiz gerekecek.' diye konuştu.
IEA'nın 18 Mayıs'ta küresel enerji sektörünün 2050'ye kadar net sıfır emisyon hedefine nasıl ulaşabileceğine dair bir yol haritası açıklayacağını belirten Birol, net sıfır emisyona ulaşmanın gelecek 10 yılda temiz enerji yatırım fırsatlarını 3 katına çıkaracağını dile getirdi.
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı
Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"
Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı
Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı
HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine
İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı
Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi
Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Yükleniyor







