-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,60% -0,61
-
GRAM ALTIN
7168,98% -0,51
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
21 Ocak 2021, Perşembe 22:56
21 Ocak 2021, Perşembe 22:56
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ofislere öğünler sunarak hızla büyüyen Meal Box, çalışanların pandemi döneminde değişiklik gösteren öğle yemeği alışkanlıklarını araştırdı.
Pazar araştırma ve danışmanlık şirketi Barem'in gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 28'i öğle yemeğini evden götürmeyi tercih ediyor.
Bu dönemde çalışanların yemek seçimindeki önceliği hijyen olurken, görüşülen kişilerin yalnızca yüzde 43’ü sağlık açısından dışarıda yemek yemeye güveniyor. Şirketlerin yüzde 26'sının ise herhangi bir öğlen yemeği politikası bulunmuyor.
İŞYERLERİNDE ÖĞLE YEMEĞİ POLİTİKASI OLMAYANLARIN ORANI YÜZDE 26
Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 26'sının, şirketinde herhangi bir öğle yemeği uygulaması bulunmuyor. Firmanın, çalışma şeklinin özelliği yemek politikasını doğrudan etkiliyor. Bu oran bu dönemde evden çalışan beyaz yakalılarda yüzde 17 iken, kendi hesabına çalışanlarda yüzde 46’ya çıkıyor.
Yarı zamanlı çalışanların yaklaşık yarısı çalıştığı şirkette herhangi bir öğle yemeği politikasına tabi değil. Tam zamanlı çalışanlar şirkette pişirilen yemeği (yüzde 33), yarı zamanlı çalışanlar evden yemek götürmeyi (yüzde 43); evden çalışanlar ise yemek kartı/çeki/fişi ile dışarıdan yemek yemeyi (yüzde 46) daha çok tercih ediyor.
'LEZZET' YERİNİ 'HİJYEN'E BIRAKTI
Rakamlara göre, işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde, çalışanların en fazla önem verdiği kriter hijyen. Sıralama analizine göre; işyerinde veya dışarıda yenilen öğle yemeğinde çalışanların en önem verdiği kriter hijyen (yüzde 36) oldu. Bunu; sağlık (yüzde 27), lezzet (yüzde 21) ve bildik yer olma (yüzde 16) izlemektedir.
PAKETLİ YEMEK PANDEMİDE HAYAT KURTARAN SEÇENEK OLDU
Şirketinde kendi mutfağı olmayan ve dışarıdan yemek uygulamasını tercih etmeyen çalışanların abonelik sistemine odaklı paketli yemek hizmetine yöneldiğini belirten Meal Box CEO’su Murat Demirhan; “Barem'in araştırması, yemek tercihlerimizdeki eski alışkanlıklarımızın neredeyse tamamen değiştiğini gösteriyor. Çalışanların dışardan yemek siparişi verme konusundaki güvensizliği pandemi döneminde daha da arttı ve yemekte aradığı ilk kriter hijyen oldu.
Söz konusu sağlık olunca, ne yenildiğinin, masaya gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğinin önemi de arttı. Tüm bunlar işverenleri de çalışanları da izleyecekleri yemek politikası konusunda çıkmaza soktu, farklı çözümleri beraberinde getirdi. Bu çözümlerin başında paketli yemek aboneliği geliyor.
Şirket olarak pandemi boyunca yaklaşık 5 kat büyüdük. Hijyen, lezzet ve fiyat avantajları açısından bu süreçte oldukça ilgi görmeye başlayan paketli yemek hizmeti kendi mutfağı olmayan şirketler tarafından yakın zamanda en fazla kullanılan model olacak ve pazar daha da büyüyecektir. Özetle, paketli sıcak yemek aboneliği pandemide işverenlerin ve çalışanların hayatını kurtaran seçenek oldu” şeklinde konuştu.
Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı
ABD, Irak'ta düşen uçaktaki 6 askerinin öldüğünü doğruladı
Almanya'dan ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
"Dünya Kudüs Günü" için İstanbul'da yürüyüş
Kayısı üreticilerine monilya hastalığı uyarısı
Mersin’de ‘Güvenli Okul Yolu’ kapsamında servis denetimi
Şanlıurfa’da sanayi sitesinde trafo patladı
Şanlıurfa’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İlber Ortaylı öldü
Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Demir: israilin başlattığı savaş kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere ara tatil mesajı
700 yıllık Kur'an-ı Kerim Bursa’da ziyarete açıldı
Yükleniyor






