-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
30 Eylül 2022 Cuma hutbesi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
30 Eylül 2022 Cuma hutbesi
Diyanet İşleri başkanlığı tarafından 30 Eylül 2022 Cuma hutbesinin konusu yayınlandı.Yarın kılınacak Cuma namazında okunacak hutbenin konusu belli oldu.
Diyanet İşleri başkanlığı tarafından yayınlanan ve Cuma namazında camiilerde okunacak hutbenin bu haftaki konusu belli oldu.
Cuma namazı için camiye gidecek olan vatandaşlar, bu hafta Cuma hutbesi konusu nedir sorusuna cevap arıyor.
Bu hafta Cuma namazında okunucak hutbenin konusu 'O'nun Çağrısı' oldu.İşte 30 Eylül 2022 Cuma hutbesi konusu ve tam metni...
30 Eylül 2022 Cuma Hutbesi metni; Muhterem Müslümanlar!Yüce Rabbimiz insanı en güzel şekilde yaratmış, sayısız nimetlerle donatmıştır. Kainatı emrine vermiş, onu vahyin muhatabı kılmıştır. Rahmetinin bir tecellisi olarak nice peygamber göndermiştir. Bütün peygamberler insanlığı Hakk’a ve hakikate davet etmiş, ebedi kurtuluşa çağırmışlardır. Bu çağrı, bütün peygamberlerin diliyle gelen ilahi hakikatin ortak çağrısıdır. Bu çağrı, kainatın en şerefli varlığı olarak yaratılan insanoğluna yapılan bir yücelme çağrısıdır. Bu çağrı, insanı kula kul olmaktan kurtarıp gerçek özgürlüğe ulaştıran tevhid çağrısıdır. Bu çağrı, ilim ve irfanın, hikmet ve adaletin hâkim olduğu İslam medeniyetinin çağrısıdır. Bu çağrıya kulak veren yücelir. Bu davete icabet eden kurtuluşa erer.
Aziz Müminler!Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: 'Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve 'Kuşkusuz ben Müslümanlardanım' diyenden daha güzel sözlü kimdir?' (1) Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s), bu ilahi çağrının son davetçisi, en güzel temsilcisidir. 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.' (2) buyuran Peygamberimiz (s.a.s), imana ve güzel ahlaka davet etmiştir. Onun çağrısına kulak vermek, güzel ahlakı ile ahlaklanmak mümin için en büyük görevdir.
Kıymetli Müslümanlar!Onun çağrısı ibadete ve kurtuluşadır. Rabbimiz, 'Ey iman edenler! Rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve ahiret için faydalı işler yapın ki kurtuluşa eresiniz.' (3) buyurmuştur. Kurtuluşun yolu bu çağrıya kulak vermekten geçer. Kurtuluşun yolu Rabbimize kulluktan, ona secde etmekten ve iyi işler yapmaktan geçer. Mabetlerden yükselen bu çağrıya kulak vermeden, günde beş vakit huzura durmadan, huzur bulmak mümkün değildir. Emir ve yasaklarına riayet etmeden, helal ve haramı gözetmeden, O’nu her daim hatırda tutmadan rızasına ulaşmak mümkün değildir.
Değerli Müminler!Onun çağrısı iyilik ve takvayadır. Rabbimiz,İyilik ve takvada yardımlaşın. Kötülükte ve düşmanlıkta yardımlaşmayın.' (4) buyurmuştur. İslam, mahza iyiliktir. Öyleyse iyi işler yapmalı, yaptığımız işi iyi yapmalıyız. İyilik için bir araya gelmeli, iyilik için yardımlaşmalı ve iyilerle beraber olmalıyız. Takvaya ancak iyiler erişebilir ve iyiler yurdu olan cennete ancak iyiler gidebilir. Aziz Müslümanlar! Onun çağrısı birliğe ve kardeşliğedir. Rabbimiz,'Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, ayrılığa düşmeyin.' (5) buyurmuştur. Bizi bir atadan, onu da topraktan yaratan Rabbimiz, aynı inançta kalplerimizi, aynı safta bedenlerimizi birleştirmiştir. O halde bizlere iki cihan selametinin yolunu gösteren bu çağrıya kulak verelim. İzzeti secdede, şerefi sadece Allah ve Resûlünün yolunda arayalım. Kurtuluşun imanla, huzurun İslam’la, nezih bir hayatın güzel ahlakla mümkün olduğunu unutmayalım.
Kıymetli Müminler!1 Ekim-15 Ekim tarihleri arası Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak birlikte kutlanacaktır. Başkanlığımız bu yılki temayı 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' olarak belirlemiştir. Gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya, bilhassa onun irşat, tebliğ ve davet yöntemini yeniden hatırlayıp hayatımıza taşımaya gayret edeceğiz. Ayrıca camilerin medeniyetimizdeki yeri ve önemi üzerinde durup, din hizmetine emek vermiş hocalarımızı, kadirşinas milletimizin cami ve Kur’an kurslarımızın ihyası için gösterdiği fedakârlıkları hayırla yad edeceğiz.
Bu vesileyle söz konusu haftaların aziz milletimiz ve İslam âlemi için hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Geçmişten günümüze camilerimizi inşa, imar ve ihya eden cemaatimizden, din görevlilerimizden ahirete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık, huzur ve afiyet diliyorum. Siz kıymetli kardeşlerimizi gerçekleştireceğimiz bütün faaliyetlere katılmaya davet ediyorum.
1 Fussilet, 41/33.
2 İbn Hanbel, II, 381.
3 Hac, 22/77.
4 Mâide, 5/2.
5 Âl-i İmrân, 3/103.
Batı medyası: İran’ın savaş stratejisi ABD’yi şaşırttı
Esenyurt’ta iş yeri kurşunlama olayına ilişkin 2 şüpheli yakalandı
İhracatın finansmanında sermaye piyasası araçları kullanılacak
Mescid-i Aksa en kritik döneminde: Müslümanlar kontrolü tamamen kaybedebilir
TPAO’nun Diyarbakır’daki petrol arama sahası genişletildi
Naim Kasım: Lübnan'daki mücadele meşru savunmadır
ABD Başkanı Trump’tan aynı teraneler: İran tamamen yenildi, barış istiyorlar
Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek
Otobüs ile tırın çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı
Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor
Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu
ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı
Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti
Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı
Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu
İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu
Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Yükleniyor






