-
BIST 100
15979,92%-0,90
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,28% -0,06
-
GRAM ALTIN
6308,79% -1,78
-
Ç. ALTIN
10588,12% -3,32
300 fabrika iddialarına yerinde ispat
-
A+Buyut
-
A-Kucult
300 fabrika iddialarına yerinde ispat
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve basın mensupları 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdi.
Firma sahipleri, 300 fabrika açılışının gerçeği yansıtmadığı iddialarına karşı üretim kapasitelerinin ve istihdamın kentte giderek artığını söyledi. Yatırım ve tesisleri hakkında bilgilendirme yapan firma sahipleri, fabrika inşaatlarını görmek isteyenleri Gaziantep’e davet etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 300 fabrikaya dönük çeşitli iddiaların ortaya atıldığına dikkati çekerek, “5 saattir 5’inci OSB’yi geziyoruz ve sadece 5’te 1’ini dolaştık. Bu yüzden bu şehir bir aş, iş, ihracat, istihdam üreten bir şehir. Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sanayicileriyle, devlet adamlarıyla da iftihar ediyoruz” dedi.
“Firma değil tesis açtık”
İnsanların 50 yıllık firmalara bakarak yorum yaptığına dikkat çeken Gaziantep Valisi Davut Gül, ”Baktığımızda insanların kafasında şu var, firma ismine bakıyorlar, bu firmanın ismini internetten araştırıyorlar, firma kuruluş tarihini temel alarak şimdi açılış yapılıyor deniyor. Beraber gittik gördük. 300 tesis açıldı ve dolayısıyla bunların içerisinde 10 yıllık 50 yıllık firmalar var. Gaziantep’e dışardan yatırım yapılıyor ama yüzde bir yüzde ikiyi geçmez. Yüzde 98’i Gaziantep firmasıdır. İnsanlar işini büyüterek gidiyor. 5 organize sanayi yan yana” dedi.
“Eczacı dedikleri çocuk bezi üretiyor”
Yapılan eleştirilere değinen Vali Gül, “Yine lokanta ve eczane açıldı diye konuşuldu. Gaziantep gastronomi memleketidir. Gaziantep’te gastronomi ile beraber ürünlere talep oldu. Bu talepleri karşılamak için kendi sanayisinde üretti. Bunları hazır dondurulmuş olarak Dünya’nın her tarafına ihraç ediliyor. Türkiye’nin zincir marketlerine mal veriliyor. Eczane denilen yer ise sahibi eczacı ama bebek bezi üretilen bir tesis. En son aldığı makine 5 milyon dolar değerinde” şeklinde konuştu.
“Rakamlar ortada”
Gaziantep’te enerji, istihdam ve ihracat rakamlarının ortada olduğunu belirten Vali Gül, “100 milyon fabrika da yapsanız çalışmıyorsa enerji kullanamaz. Son 3 yılda yüzde 35 enerji kullanım artışı var. Bu ayın geçen yıl ayına göre yüzde 14 enerji kullanım artışı olmuş. Enerji kullanmak demek üretim demek. Gaziantep OSB Türkiye’de OSB’lerde kullanılan toplam enerjinin yüzde 8’ni kullanıyor. Sanayi’de kullanılanın ise yüzde 5’i. Pandemiye rağmen küçülen, durağanlaşan hizmet sektörüne göre 70 bin ilave istihdam var. Hizmet sektörünün negatif etkisini kaldırırsak 100 bin artı istihdamdan söz ediyoruz. İhracat rakamlarına da bakarsak fiyatların düşmesine rağmen Gaziantep bir önceki yılın Ağustos ayına göre yüzde 9,6 daha fazla büyüdü. Özetle bakarsak yaptığımız iş doğru iş. Cumhurbaşkanımızın programı belli olduğunda OSB’nin tamamlanan fabrikanın isimlerini aldık ve programı biz teklif ettik. Valilik olarak teklif ettiğimiz isimlerinde fabrikalarında arkasındayız” diye konuştu.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantepli sanayicilere güvendiğini ve birlikte daha da büyüyeceklerinin altını çizdi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise, açılışın yapılan fabrikaları yerinde gördüklerini belirterek, Gaziantep’in üreten bir şehir olduğunu vurguladı.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek de, bir fabrika isminin yanlışlığından dolayı olayın bu noktalara taşındığını ancak asla bu yatırımların gölgeye düşürülemeyeceğini ifade etti. Şimşek, fabrikaları yerinde incelediklerini ve fabrika kurmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi
Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş’te Romanya Senato Başkanı Abrudean ile görüştü
Mahra Melin Pınar ölüm yıl dönümünde anıldı
YDS/1 sınavı giriş belgeleri yayımlandı
Doğal şifa Bingöl balı: AB tescilli eşsiz lezzet dünyaya açılıyor
Diego Garcia: ABD'nin savaş üssü ve sömürge mirasının karanlık yüzü
Batman Havalimanı yaz tarifesine geçiyor: Uçuş sayısı artıyor
Niğde’de 'Bal Ormanı Projesi' büyüyor
Öğrenciler trafik polisi oldu
Bakan Gürlek cumhurbaşkanlığı hukuk politikaları kurulu toplantısına katıldı
81 ilde suç örgütü propagandasına operasyon: 358 gözaltı
Aydın'da Bizans dönemine kitap ele geçirildi
Baharın keyfini alerjisiz yaşayın: Uzmanlardan basit ama etkili öneriler
Almanya, ABD’nin tedarik zincirlerindeki zayıf noktalarını tespit ederek baskı kurmayı hedefliyor
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 53,12 seviyesinde
Türk Akım ve Mavi Akım açıklaması: Türkiye, Ukrayna'yı etkileyebilir mi?
İran'dan yoğun füze misillemesi: Siyonist bölgelerde ölü ve yaralılar, Tel Aviv'de patlamalar
İhraç edilen ortopedi doktorları için adli süreç başladı
Yüzyılın Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in adını taşıyan uluslararası ödüle başvurular başladı
Konya savunma sanayisinde Türkiye üçüncüsü
Şırnak–Hakkari yolu çığ sonrası yeniden ulaşıma açıldı
Çüngüş HÜDA PAR İlçe Başkanı Güldoğdu: Sağtepe'nin altyapı ve eğitim sorunları giderilmeli
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 267’ye yükseldi
Güney Lübnan'da çatışmalar şiddetlendi: Hizbullah operasyonlarını artırdı, işgalciler kayıp verdi
Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi Etkinliği 19 Nisan'da gerçekleştirilecek
Konya Umut Kervanı Ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu
İŞKUR aracılığıyla Konya’da 700 kişiyi istihdam edilecek
Yükleniyor







