-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,83% 0,05
-
GRAM ALTIN
6645,01% -2,97
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
300 km bisiklet yolu yapılacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
300 km bisiklet yolu yapılacak
Şehir içinde turistik faaliyet, spor veya ulaşım amacına hizmet edecek bisiklet yolları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde toplu taşıma araçlarını kullanmaktan kaçınanların artması nedeniyle önem kazandı.
Çevreci olmaları nedeniyle bisikletler, özellikle şehir içinde motorlu araçların neden olduğu karbon emisyonunu önemli ölçüde azaltıyor.
EN UZUNU ANKARA'DA
Türkiye'de 'bisiklet yolu' projeleri 2013'ten beri devam ediyor. Çalışmalar, 'Bisiklet Yolları' yönetmeliğine göre uluslararası 'EuroVelo (Avrupa bisiklet yolu ağı)' standartlarıyla planlanıyor.
Bugüne kadar 49,1 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı tamamlanırken, Şanlıurfa, Bolu ve Çanakkale'de toplam 12,7 kilometrelik yolun yapım çalışmaları sürdürülüyor.
KGM, 72,1 kilometrelik 11 bisiklet yolunun proje çalışmalarını bitirirken, Ankara'nın Ayaş-Beypazarı bölgesine yapılacak 30 kilometrelik yol en uzun proje olarak öne çıktı.
Ankara'yı sırasıyla 14,8 kilometreyle Şanlıurfa, 6 kilometreyle Kayseri, 4,65 kilometreyle Çankırı, 4 kilometreyle Gaziantep, 3,7 kilometreyle Rize, 3,65 kilometreyle Afyon, 2,8 kilometreyle Zonguldak ve 2,5 kilometreyle Giresun izledi.
Toplam 155,8 kilometre uzunluğunda 23 bisiklet yolu projesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.
Bunlar içinde Muğla, 37 kilometre ile ilk sırada yer alırken, bu ili 24 kilometreyle Van, 15 kilometre ile Diyarbakır, 12,7 kilometreyle Giresun, 12,5 kilometreyle Mardin, 10,75 kilometreyle Zonguldak, 9,5 kilometreyle İzmir, 9 kilometreyle Rize, 6'şar kilometreyle Şırnak ve Siirt, 5 kilometreyle Batman, 3,4 kilometreyle Trabzon, 3 kilometreyle Karaman ve 1,95 kilometreyle Bartın izledi.
Düzce (13,4 kilometre),Samsun (1,8 kilometre) ve Çanakkale (44,3 kilometre) illerinde ise toplam 59,5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu projesi planlama aşamasında bulunuyor.
EUROVELO HAKKINDA
EuroVelo, Avrupa kıtasındaki ülkeleri birbirine bağlayan 16 uzun mesafeli bisiklet rotasının oluşturduğu bir uluslararası turistik bisiklet şebekesi. Bu güzergahlar, hem bisikletli turistler ve hem de rotaların geçtiği yerlerde yaşayanların günlük yolculuklarında kullanılıyor.
EuroVelo, 'bisikletli turizm' ve rotaların geçtiği kırsal alanlar ve çeşitli büyüklükteki yerleşimlerde yaşayanların, günlük çalışma ve diğer gereksinmeleri için yaptığı yolculuklarda bisiklet kullanmasını sağlamayı amaçlıyor.
Güzergahların seçimi ve geliştirilmesinde EuroVelo'nun belirlediği güvenlik, çekicilik, tutarlılık ve konfor gibi pek çok unsurun karşılanması gerekiyor.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Bilgisayardan felsefeye, Sepah'tan Meclis'e ve Güvenlik Kurulu'na: Ali Laricani
Şanlıurfa’da uzmanlardan bayramda sağlıklı beslenme uyarısı
Umut Kervanı'ndan bayram mesajı: Acı ve gözyaşı, yerini umut ve huzura bıraksın
Bursa protokolü bayramlaştı
İran, siyonistler için çalışan 97 casusu yakaladı
İstanbul’da kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Şanlıurfa’da maskeli saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti
Bariyerlere çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı
Elazığ’da yolcu otobüsünde metamfetamin ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı: Bayram tatilinde ülke genelinde kapsamlı trafik ve asayiş tedbirleri alındı
Bayram tatilinde İstanbul istikametinde kamyon, çekici ve tanker kısıtlaması uygulanacak
Yetimler Vakfı’ndan Ramazan Bayramı mesajı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Ramazan Bayramı mesajı
Türkiye- İran dışişleri bakanları görüştü
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Umut Kervanı Cizre'de Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye umut oldu
Şam'da alkol satışı kısıtlandı: Hedef, kamu ahlakının korunması
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den Ramazan Bayramı mesajı
ABD’den, İran’a saldırılarını devam ettirmek için 200 milyar dolarlık skandal talep
İzmir’de kumar oynayan 162 kişiye 1,8 milyon lira ceza
İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı
Gaziantep'te bayram öncesi çarşı ve pazarlarda yoğunluk yaşanıyor
Millî Savunma Bakanı Güler, Polonyalı mevkidaşıyla görüştü
Brent petrol sert yükseldi: 116 doları aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gönül coğrafyamızda açılan yaralar, maalesef, kanamaya devam ediyor
Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek dağıtımına devam ediyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri bugün tamamlanıyor
Yetimler Vakfı Gazze'de toplu iftar programı düzenledi
Siirt’te bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak
Yükleniyor







