-
BIST 100
15997,98%-1,78
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,66% -0,53
-
GRAM ALTIN
7224,79% 0,27
-
Ç. ALTIN
11622,08% -1,19
300 km bisiklet yolu yapılacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
300 km bisiklet yolu yapılacak
Şehir içinde turistik faaliyet, spor veya ulaşım amacına hizmet edecek bisiklet yolları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde toplu taşıma araçlarını kullanmaktan kaçınanların artması nedeniyle önem kazandı.
Çevreci olmaları nedeniyle bisikletler, özellikle şehir içinde motorlu araçların neden olduğu karbon emisyonunu önemli ölçüde azaltıyor.
EN UZUNU ANKARA'DA
Türkiye'de 'bisiklet yolu' projeleri 2013'ten beri devam ediyor. Çalışmalar, 'Bisiklet Yolları' yönetmeliğine göre uluslararası 'EuroVelo (Avrupa bisiklet yolu ağı)' standartlarıyla planlanıyor.
Bugüne kadar 49,1 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı tamamlanırken, Şanlıurfa, Bolu ve Çanakkale'de toplam 12,7 kilometrelik yolun yapım çalışmaları sürdürülüyor.
KGM, 72,1 kilometrelik 11 bisiklet yolunun proje çalışmalarını bitirirken, Ankara'nın Ayaş-Beypazarı bölgesine yapılacak 30 kilometrelik yol en uzun proje olarak öne çıktı.
Ankara'yı sırasıyla 14,8 kilometreyle Şanlıurfa, 6 kilometreyle Kayseri, 4,65 kilometreyle Çankırı, 4 kilometreyle Gaziantep, 3,7 kilometreyle Rize, 3,65 kilometreyle Afyon, 2,8 kilometreyle Zonguldak ve 2,5 kilometreyle Giresun izledi.
Toplam 155,8 kilometre uzunluğunda 23 bisiklet yolu projesine ilişkin çalışmalar devam ediyor.
Bunlar içinde Muğla, 37 kilometre ile ilk sırada yer alırken, bu ili 24 kilometreyle Van, 15 kilometre ile Diyarbakır, 12,7 kilometreyle Giresun, 12,5 kilometreyle Mardin, 10,75 kilometreyle Zonguldak, 9,5 kilometreyle İzmir, 9 kilometreyle Rize, 6'şar kilometreyle Şırnak ve Siirt, 5 kilometreyle Batman, 3,4 kilometreyle Trabzon, 3 kilometreyle Karaman ve 1,95 kilometreyle Bartın izledi.
Düzce (13,4 kilometre),Samsun (1,8 kilometre) ve Çanakkale (44,3 kilometre) illerinde ise toplam 59,5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu projesi planlama aşamasında bulunuyor.
EUROVELO HAKKINDA
EuroVelo, Avrupa kıtasındaki ülkeleri birbirine bağlayan 16 uzun mesafeli bisiklet rotasının oluşturduğu bir uluslararası turistik bisiklet şebekesi. Bu güzergahlar, hem bisikletli turistler ve hem de rotaların geçtiği yerlerde yaşayanların günlük yolculuklarında kullanılıyor.
EuroVelo, 'bisikletli turizm' ve rotaların geçtiği kırsal alanlar ve çeşitli büyüklükteki yerleşimlerde yaşayanların, günlük çalışma ve diğer gereksinmeleri için yaptığı yolculuklarda bisiklet kullanmasını sağlamayı amaçlıyor.
Güzergahların seçimi ve geliştirilmesinde EuroVelo'nun belirlediği güvenlik, çekicilik, tutarlılık ve konfor gibi pek çok unsurun karşılanması gerekiyor.
Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz
Mersin’de trafik güvenliği denetimi
Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor
Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım
Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur
Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!
Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı
Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli
Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı
Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı
Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor
Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor
Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı
Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli
İşgal altındaki toprakların kuzeyi füzelerle vuruldu: En az 80 siyonist yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı
Şanlıurfa’da ‘Huzur-63’ uygulamasında 78 aranan şahıs yakalandı
Ara tatil ve bayram trafiği için uyarı: Uykusuz ve bakımsız araçla yola çıkmayı!
Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 351 kişi yakalandı
Hükümlü ve tutuklulara bayram nedeniyle açık görüş izni
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçak ürün operasyonu: Bir kişi tutuklandı
HAMAS, Hollanda ve İzlanda'nın siyonist rejim aleyhindeki davaya katılımını memnuniyetle karşıladı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Dünya Kudüs Günü’ne katılım çağrısı
2026 YDUS başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan TDV’nin 51'inci kuruluş yıl dönümü mesajı
Olayların başlangıcından bu yana Rusya ile ABD arasında ilk kritik görüşme
Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı
HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu
SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt
Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiye ve maaş ödemeleri yarın başlıyor
Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 444 bine çıktı
Yükleniyor






