-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,85% 0,05
-
GRAM ALTIN
7256,44% 0,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
3000 TL maaş alana 735 TL destek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
3000 TL maaş alana 735 TL destek
Destekten yararlanacak işyerlerinin, kısmi ya da tamamen kısa çalışmayı sona erdirerek, haftalık normal çalışma sürelerine geri dönmesi şartı aranıyor. Örneğin, 100 sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı bir şirkette, bu sigortalılardan 50’sinin haftalık normal çalışma süresine dönmesi halinde, bu 50 sigortalı üzerinden destek alınabilecek. Destek kapsamına giren bir işyeri, kazancı 3 bin TL olan bir çalışanı için her ay 735.75 TL prim desteğinden yararlanabilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) genelgesine göre, normalleşme desteğinden, kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden yararlanan ve işyerinde kısmi ya da tamamen haftalık normal çalışma süresine dönen işletmeler yararlanacak. Bu çerçevede, koronavirüs sürecinde toplam 50 işçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı bir şirkette, bu işçilerin 30’unun kısa çalışmasının sona ermesi halinde, 30 işçi üzerinden destek verilecek. 20 işçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanması, prim desteğine engel olmayacak.
GÜN SAYISI ÖNEMLİ
Prim desteğinde, kısa çalışma ödeneği alan her işçi için ödenek aldığı aylık ortalama gün sayısı, nakdi ücret desteğinden yararlanan işçi için ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısı dikkate alınacak.
2020 Ağustos, eylül ve ekim için çalıştırdığı işçi için prim desteğinden yararlanacak bir işveren, çalıştırdığı işçinin kısa çalışma ödeneği aldığı aylık ortalama gün sayısının 20, prim ödeme gün sayısının 30, prime esas kazancının da 3 bin lira olması halinde aylık 735.75 TL prim desteğinden yararlanmış olacak.
KİMLERE VERİLMİYOR?
Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, KİT’ler, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait olan ortaklıklar bu destekten yararlanamayacak.
Türkiye'de en iyi arkadaş sitesine tanıtım yapıyoruz.. Mersin Merter Nişantaşı Ortaköy Pendik Samsun Sarıyer Şerifali Silivri ŞirinevlerBakan Bayraktar: Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği hayati önemde
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Yükleniyor






