• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

4 yaşında bu kiloya ulaştı!

09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
09 Mart 2020, Pazartesi 09:57
4 yaşında bu kiloya ulaştı!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

4 yaşında bu kiloya ulaştı!

4 yaşında 70 kiloya ulaşan çocuklarının ABD'de hastalığın tedavisi için uygulanan yöntemi denemek isteyen aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.



Tekkeköy ilçesinde Sevda (29) ve Sedat Bekte (35) çiftinin çocukları Yağız, 'leptin hormonu eksikliği' hastalığı tedavisi görüyor. Hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların yan etkisiyle kilo alan çocuk 70 kiloya ulaştı. Aşırı kilosu nedeniyle çeşitli sağlık sorunları da yaşayan Yağız, geceleri solunum cihazına bağlı olarak uyuyabiliyor. ABD'de hastalığın tedavisi için uygulanan yöntemi denemek isteyen aile, bu ülkeye gidebilmek için yardım bekliyor.

Sedat Bekte, oğlunun yurt dışında tedavi edilmesi için ilgili sağlık kuruluna 3 defa başvuruda bulunduklarını ancak hiç bir sonuç alamadıklarını söyleyerek 'Devletimizin ilacı karşılamasının ardından tedavinin ilk 6 ayda kullandığımız ilaçtan olumlu sonuçlar elde ettik. Daha sonra ise son 6 ayda vücut ilaca bağışıklık oluşturdu ve ilaca yanıt vermemeye başladı. Vücut ilaca karşı direnç göstermeye başladı. Biz de bunun üzerine yeni bir tedavi sürecinin olup olmadığını araştırdık. Daha sonra Amerika’da bir tedavi yönteminin olduğunu öğrendik ve bizde başvurduk. Ancak ilaç henüz deneme aşamasında olduğu için Türkiye’de yasal değil. İlaç yasal olmadığı için ilacı alıp kullanamıyoruz. Eğer gidebilirsek oğlumuz Amerika’da tedavi görecek. Oradaki tedavi süreci yaklaşık 4 ay sürecek. Oradaki tedaviye oğlumuz olumlu sonuç verirse kullandığımız ilacı burada devam etmemiz gerekiyor. Ben bir işçiyim ve devletimizin desteği olmadan bu tedaviyi karşılama şansım yok. Yasal prosedürler var aşmaya çalışıyoruz ama tıkandık diyebiliriz. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz' dedi.

'BEN 75, OĞLUM 70 KİLO'

Kendisinin 75 kilo oğlunun ise 70 kilo olduğunu söyleyen Bekte, '4 yaşında bir çocuk ama 70 kilo. Geceleri uyurken solunum sıkıntıları yaşıyor ve oksijen cihazına bağlı uyuyabiliyor. Biz sürekli yoğun bakıma gitmek zorunda kalıyoruz. Ben tek başıma kucağıma zor alabiliyorum. Annesi oğlunu kucağına alamıyor bile, taşıyamıyor. İhtiyacımız olan ilacın henüz deneme aşamasında olduğunu biliyoruz ancak bizim de başka çaremiz kalmadı.  Yağız'ın durumu her geçen gün daha kötüye gidiyor' diye konuştu.

'BAŞKA ŞANSIMIZ YOK'

Anne Sevda Bekte ise oğlunun nefes almakta bile artık zorlandığını söyleyerek 'Solunum cihazı olmadan uyuyamıyor hatta gün içerisinde de kullanması gerekiyor. Bizim son çaremiz deneme aşamasında olan bu ilacı kullanmak. Oğlumuzun durumu her gün daha kötüye gidiyor. Babası olmadan gün içerisinde hiçbir şey yapamıyoruz. Ben bir an önce çocuğumun sağlığına kavuşması istiyorum. Kullanmamız gereken ilaç deneme aşamasında olduğu için yasal prosedürleri aşamıyoruz. Bu ilaçtan başka şuan Yağız için başka bir tedavi yolu bile yok. İlaç deneme aşamasında biliyoruz ama başka hiç bir şansımız kalmadı. Oğlumuz için yardım bekliyoruz. O sadece 4 yaşında bir çocuk ancak kıyafet bulmakta bile zorlanıyoruz. Çocuk kıyafetleri değil büyüklere göre kıyafetleri alıp giydiriyorum. Yada ona özel olarak diktiriyoruz' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Altın fiyatlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Mescid-i Aksa üzerinde yeni tehdit, ümmete uyanış çağrısı

Suriye'den "İslami Söylem Birliği" hamlesi: Yüzyıllık tartışmalara son mesajı

Erdoğan'ın Etiyopya ziyareti: Türkiye Afrika Boynuzu'nda konumunu güçlendiriyor

HAMAS'tan siyonist rejime net mesaj: Silahı bırakmayız, direnişten vazgeçmeyiz

Cenevre görüşmeleri öncesi Trump'tan tehdit

Refah Kapısı'ndan giriş yapan 11'inci kafile Han Yunus'a ulaştı

Erzurum’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Madagaskar'da Gezani Tropikal Siklonu nedeniyle can kaybı artıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Brezilya'da tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 6 ölü, 46 yaralı

Kovancılar’da trafik kazası: 1’i ağır 2 yaralı

Sakarya’da 850 kilogram kalkan balığına el konuldu

BM: israil Gazze'de insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ediyor

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Kırıkkale’de 2 bin 617 sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

Konya'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı " programı düzenlendi

Karabük-Kastamonu yolunda orman emvali denetimi yapıldı

İran ile ABD Cenevre'de görüşecek: Masada nükleer müzakereler temel madde

Suriye'de bomba yüklü araç patladı: 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi

Çukurova Havalimanı’nda yasa dışı yaban hayvanı ürünleri ele geçirildi

Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatlarında son durum

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Mescid-i Aksa üzerinde yeni tehdit, ümmete uyanış çağrısı

Suriye'den "İslami Söylem Birliği" hamlesi: Yüzyıllık tartışmalara son mesajı

Erdoğan'ın Etiyopya ziyareti: Türkiye Afrika Boynuzu'nda konumunu güçlendiriyor

HAMAS'tan siyonist rejime net mesaj: Silahı bırakmayız, direnişten vazgeçmeyiz

Cenevre görüşmeleri öncesi Trump'tan tehdit