-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,61% -0,61
-
GRAM ALTIN
7169,05% -0,51
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
5 yıldızlı halaya devam!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
5 yıldızlı halaya devam!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade edilmeyeceği duyurulmuştu. Düğün ve nikahlar ise en fazla 1 saatte tamamlanacaktı. Ancak olan sokak düğünlerine ve düğün salonlarına oldu. İstanbul’un lüks semtlerindeki beş yıldızlı otellerde ‘nikah’ adı altında düğünler yapılmaya devam edilirken gece kulüplerinde de eğlence hız kesmedi.
KURALLAR HİÇE SAYILDI
Biz de pazar günü Florya’da bulunan beş yıldızlı bir otelde düğüne katıldık. Düğünün girişinde sosyal medyada paylaşım yapılmaması için misafirler uyarıldı, herkesten tek tek kimlik ve telefon numaraları alındı. İletişim bilgilerinin alınma nedeninin birincisi virüs çıkarsa herkese rahatlıkla ulaşabilmek ikincisi ise sosyal medyada paylaşımlar yapılırsa tek tek kaldırtmak. Nikah saat 19.30’da dışarıdan görülebilir bir alanda kıyıldı. Kuralların hiçe sayıldığı törende misafirler ne maske taktı ne de sosyal mesafeye uydu. Nikahın ardından daha rahat hareket edebilmek için yemek ve eğlencenin olacağı loş ışıklı mekana geçildi.
GECE YARISINA KADAR DEVAM ETTİ
Genelgeye göre yemek servisinin olmaması gereken düğünde bu kural da gözardı edildi. Son derece görkemli masalarda çatal bıçak servisleri porselen tabaklar vardı. Garsonların maske takmasına rağmen masalardaki misafirlerin hiçbirinde maske yoktu. Önce ordövr tabağı, ardından yemek servisi yapıldı. Karanlık ve dışarıdan görülmesi mümkün olmayan pistte halaylar çekilip oyunlar oynandı. Yasak olmasına rağmen takı töreni de es geçilmedi. Ardından pasta servisi yapıldı. Pistte olanlara maske servisi yapılsa da bu kural da gözardı edildi. Sürekli sosyal medyada otelin etiketlenmemesi konusunda katılımcılara anonslar yapıldı. Bir saat sürmesi gereken düğün gece yarısına kadar devam etti.
PARTİLERE DEVAM
Beşiktaş, Gayrettepe, Taksim ve Ortaköy’deki bazı eğlence merkezlerinde de korkutan görüntüler kaydedildi. Salgına rağmen kulübe gelen kişiler, virüse umursamadan eğlendiler. Ne maske takıldı ne de sosyal mesafeye dikkat edildi. O anları kaydedip bir de sosyal medyada paylaştı.
Yenişafak
Almanya'dan ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
"Dünya Kudüs Günü" için İstanbul'da yürüyüş
Kayısı üreticilerine monilya hastalığı uyarısı
Mersin’de ‘Güvenli Okul Yolu’ kapsamında servis denetimi
Şanlıurfa’da sanayi sitesinde trafo patladı
Şanlıurfa’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İlber Ortaylı öldü
Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Demir: israilin başlattığı savaş kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere ara tatil mesajı
700 yıllık Kur'an-ı Kerim Bursa’da ziyarete açıldı
Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu
Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı
Yükleniyor






