• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

6 milyar dolarlık Çin pazarı için ihracat izni aldı

20 Haziran 2020, Cumartesi 08:05
20 Haziran 2020, Cumartesi 08:05
6 milyar dolarlık Çin pazarı için ihracat izni aldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

6 milyar dolarlık Çin pazarı için ihracat izni aldı

Süt ve peynir sektöründeki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Güvenilir Ürün Platformu tarafından online olarak düzenlenen “Muratbey ile Peynir Sohbetleri” söyleşisinde, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak’ın sorularını yanıtladı.

Muratbey’in yurt içinde ve yurt dışında büyük bir beğeniyle tercih edildiğinin altını çizen Necmi Erol, “Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere yurt dışı pazarlarda kendi markamızla ve Türkiye’de üretilmiş yerel peynir çeşitleriyle rekabet ediyor olmak bizim için gurur verici. Bugün Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere, pek çok ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi. Covid-19 salgınında Avrupa’ya yönelik ihracatlarında yüzde 20’lik bir artış olduğunu ifade eden Necmi Erol, Muratbey’in ihracat ağını sürekli genişlettiklerini belirtti. Necmi Erol, “Tüm dünyada insanlar evde kaldığı zaman haliyle kolay hazırlanabilen, atıştırmalık ürünlere talepleri artıyor. İnovatif ürünlerimizin çekici gücüyle ihracat ağımızı büyüterek yeni pazarlara giriş yaptık. İhracatın ciromuz içindeki payı yüzde 5’ten yüzde 21’e yükseldi. 5 yıllık stratejik planımızda bu oranı inovatif ürünlerimizle yüzde 40’a çıkarmak var” şeklinde konuştu.

“Çin’e ihracat izninin çıkması sektörümüz için çok olumlu”

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılından bu yana sürdürdüğü çalışmalar sonucunda Çin’e ihracat izni alındığını hatırlatan Necmi Erol, Muratbey’in Çin’e süt ihracatı izni alan 54 firma arasına yer aldığı bilgisi paylaştı. Erol, “Çin 6 milyar dolar ile dünyada süt ürünleri ihracatının başında geliyor. Türkiye’nin üretim potansiyeli ve sanayi altyapısı Çin’e süt ürünleri ihracatı için uygun. Bu çok büyük pazarın sektörümüz için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” dedi.

Muratbey inovatif ürünleri ile ödüle doymuyor

Muratbey’in tüm tüketicilere sağlıklı ve güvenilir peynirler sunmak amacıyla inovasyona büyük önem verdiğini söyleyen Necmi Erol, peynir lezzetini çeşitlendirerek daha çok sayıda insana peyniri sevdirmek istediklerini söyledi. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün yediden yetmişe tüm tüketicilerin büyük bir beğeniyle tükettiği Burgu, tamamen Muratbey Ar-Ge’sinin ortaya çıkardığı bir ürün. Yaklaşık 60 ülkede tasarımı tescillenen, zekâ ürünü inovatif peynirimiz Burgu’nun özgün ve benzer şekillerinin patenti de bize ait. Yurt dışında Helix adıyla raflarda yer alan Burgu’yu Kaufland, Rewe, Edeka gibi Almanya’nın dev zincir marketlerinde satışa sunmaya başladık. 2018’de süt ürünleri endüstrisindeki en başarılı ürünlerin değerlendirildiği ‘Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri ( World Dairy Innovation Awards) 2018’ yarışmasında kendi buluşumuz olan Burgu peyniri ile dünya çapındaki firmaların arasından sıyrılarak ‘En iyi Peynir’ ödülünün sahibi olduk. 2020’de de Burgu, Almanya’da kendi kategorisinde 2019/2020 için ‘Yılın Ürünü’ seçilerek ‘Altın Ödül’e layık görüldü”

Muratbey Plus ve Muratbey Misto sağlıklı yaşamı destekliyor

‘Özel Peynirler’ kategorisinde Türkiye pazar lideri olduklarını söyleyen Necmi Erol, inovatif bir bakış açısıyla hazırladıkları ‘Muratbey Plus’ ve ‘Muratbey Misto’ ürünleriyle de halk sağlığı adına pandemi döneminde önemli bir fonksiyon üstlendiklerini söyledi. Tuzu azaltılmış ve D vitamini ile zenginleştirilmiş ‘Muratbey Plus’ ve ‘Muratbey Misto hakkında bilgiler veren Erol, “Bağışıklığın güçlü olduğu durumlarda salgın hastalıklara yakalanma riski düşüyor. Ancak maalesef bağışıklığın güçlendirilmesinde çok önemli olan D vitamini eksikliği, Türk toplumunun yüzde 90’ında görülmektedir. Bu eksiklik dünya genelinde de ciddi boyutta yaşanmaktadır. Bizler Muratbey olarak tüm bunları öngörerek yeni bir seri ürün hazırladık. D vitamini ile zenginleştirilmiş şekil şekil peynirimiz Misto’yu ve Muratbey Plus serisi peynirlerimizi sağlıklı yaşamı desteklemek üzere tüketicilerimize sunduk. Bu ürünlerimizin 100 gramında 5 mcg D vitamini bulunuyor. Bu da günlük ihtiyacınızın % 33’ü demek. Muratbey Plus yetişkinlere hitap ederken, Çocuklar için ise eğlenceli peynir Misto’yu ürettik. Misto ile geçtiğimiz günlerde sektörümüzün kıymetli ödüllerinden biri olan Dünya Süt Ürünleri İnovasyon ödüllerinde finale kalmayı başaran tek Türk markası olduk” şeklinde konuştu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü

Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi

1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü

Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek

Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Tahran'da bir İHA düşürüldü

İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı

Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Sudan'da hastaneye saldırı: 64 ölü

Devrim Muhafızları Ordusu: 200'den fazla düşman öldü ve yaralandı

Katar'da helikopter düştü: Kayıplar aranıyor

İran'ın askeri politikası "göze göz, dişe diş" ilkesinin ötesine geçti

Kalibaf: israilin semaları savunmasız; sıra sonraki planlarda

Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi

Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü

İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı

Siyonist rejim: Başaramadık

Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor

Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu

Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı

Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı

Polonya, Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

Cizre'de yamaçtan kopan dev kaya bir evin üzerine düştü

Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı kınıyoruz

İran'dan Irak'a gaz akışı yeniden başladı

Bingöl'de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü

Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi

1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü

Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek

Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Tahran'da bir İHA düşürüldü

İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı