-
BIST 100
15821,38%0,09
-
DOLAR
44,47% 0,11
-
EURO
51,12% -0,18
-
GRAM ALTIN
6526,62% 1,70
-
Ç. ALTIN
10633,24% -0,32
65 yaş üstü vatandaşlar için son dakika yeni genelge! Valiliklere gönderildi
25 Haziran 2020, Perşembe 13:54
25 Haziran 2020, Perşembe 13:54
-
A+Buyut
-
A-Kucult
65 yaş üstü vatandaşlar için son dakika yeni genelge! Valiliklere gönderildi
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 65 yaş ve üzeri vatandaşların seyahat iznine ilişkin genelge gönderdi. Genelgede, gelinen aşamada yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi ve turizm sezonunun açılması sebebiyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların turizm amaçlı seyahatlerine izin verilmesinin uygun olacağının değerlendirildiği belirtildi.
Yayımlanan genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar (son üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda 'Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi' almak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.
Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kendileri ile aynı durumda bulunan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabilecek.
65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak üzere, Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girerek seyahat izin işlemleri başlığının altında yer alacak Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi verilmesi alt başlığını seçerek başvurularını gerçekleştirebilecek.
Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devremülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden biri seçilecek.
Vatandaşlar, otel tatili için rezervasyon belgelerini, yazlık/devremülk için tapu örneklerini, kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini, karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyecek.
Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlar, otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapabilecek.
Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin Kovid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacak.
Vatandaşların belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşu ya da valilik/kaymakamlıklara gitmelerine gerek bulunmuyor. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvuruları, otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.
İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak, ayrıca e-Devlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecek.
İzin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri, otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.
Çin'de bina çöktü: 7 ölü, 2 yaralı
Önen: Mescid-i Aksa Müslümanların idaresi altında olduğu dönemlerde hiç kimseye kapatılmamıştır
Batı Akdeniz için fırtına uyarısı
Hazro-Kulp-Silvan hattındaki kırsal mahalle yollarının bozukluğu vatandaşları bezdirdi
Ülkelerin savaş uçağı projeleri: Gökyüzünde rekabet kızışıyor
Zirai ilaç satıcıları, mantar hastalıkları için uyardı
Unicraf ile Kişiye Özel Hediye Anlayışı Değişiyor
Esnafla buluşan Belediye Başkanı Er'den yeni Malatya mesajı
Özgür Kudüs Platformu: Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına sessiz kalmamalıdır
Malatya'dan ortak ses: Ümmet bir olmalı
Batman'da sıfır atık günü etkinliği düzenlendi
Gaziantep'te yağma suçundan aranan şüpheli yakalandı
Batman'da bağımlılıkla mücadelede yeni model
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nden "Sıfır Atık" hamlesi
Malatya'da bahar ortasında kar sürprizi
Karabağlar’da boyacıda patlama: Bir yaralı
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın yardım malzemeleri tasnifine eşlik etti
Adana’da cep telefonu bayisinde silahlı saldırı: Bir ölü
2027 Arıcılık Olimpiyatları Türkiye’de düzenlenecek
Selçuk Üniversitesi, “Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi” düzenledi
Doç. Dr. Özteke Kozan: Sanal kumar bağımlılığı bir döngüye dönüşüyor
Konya’da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Üç eyaleti vuran Narelle Kasırgası: Hasar büyük, gökyüzü kızıl renkte
TEBD Batman İl Başkanı Değirmenci: Konut satışları dip seviyede
Yemen’de sel felaketi: Ölü sayısı 20’ye yükseldi
Mescid-i Aksa'nın kapatılması ikinci ayına girdi: Zayıf tepkiler işgalcileri cesaretlendiriyor
Esnaf altyapı sorununa tepkili: Her yağmurda aynı mağduriyeti yaşıyoruz
Pasifik'te 7,3 büyüklüğünde deprem
Çavuşçu Gölü yağışlarla yeniden su tutmaya başladı
Beyşehir’de otomobil devrildi: 2’si çocuk 5 yaralı
Yükleniyor







