• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,06
  • EURO

    50,55% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6226,39% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

7.8. Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

20 Aralık 2020, Pazar 14:48
20 Aralık 2020, Pazar 14:48
7.8. Milyar Dolarlık Dev Anlaşma
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

7.8. Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

TORKAM Holding ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki 7.8 milyar dolarlık anlaşma, TORKAM başkan yardımcılığı görevini de yürüten, Şengün & Partners Avukatlık Ortağı Avukat Tahir Erkin Pekçetin’in koordinasyonu ile tamamlandı.
Afrika’nın en büyük ikinci ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Türkiye’nin önde gelen müteahhit şirketlerinden olan TORKAM Holding arasında 7.8 milyar dolarlık iş anlaşması İstanbul’da yapıldı.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Büyükelçi, Nicolas Serge Kazadi, Arazi İşleri Bakanı Molendo Sakombi, SOKIMO Madencilik Başkanı CEO Augustin Mpela ile Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli 7.8 milyar dolarlık anlaşmaya İstanbul Ritz Carlton’da düzenlenen medya katılımının geniş olduğu bir törende imza attı.
Cezayir’den sonra Afrika’da yapacakları projeleri Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 7.8 milyar dolarlık iş anlaşması ile duyuran Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Dereli, müteahhitlik sektöründeki 30 yılı aşkın deneyimleriyle Türkiye’deki tecrübemizi dünyaya taşıyarak ülkemize katma değer sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti Arazi İşleri Bakanı Molendo Sakombi, Türkiye’nin başta inşaat ve gayrimenkul olmak üzere her alandaki başarısı bizi fazlasıyla etkilemektedir. Torkam Holding’in teknik ve finans kapasitelerinden eminiz. sosyal konut sorununu yapmış olduğumuz anlaşma ile çözeceğiz.”Yapmış olduğumuz sözleşmelerden mutluyuz. En kısa sürede çalışmalara başlamak istiyoruz” dedi.
Av. Tahir Erkin Pekçetin, Afrika da proje geliştirmenin ve proje anlaşmalarının birtakım hukuki ve teknik özellikler arz ettiğini, bu proje ile bu konularda çok önemli bir know-how sahibi olduklarını belirtti. Covid 19 getirdiği zor şartlara rağmen 9 aydır fiziki ziyaretlerde geliştirilen projede, yer alan özveri ile çalışan tüm proje takımına teşekkür etti.  Ülke ekonomisine ve tüm paydaşlarının işlerinin geliştirilmesi hususunda proje ekibi ile katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.
Şengün & Partners Avukatlık Ortaklığı kurucu ortağı Av. Nedim Korhan Şengün, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki iş ilişkilerine örnek olacak proje hakkında bir Türk şirketinin bu güne kadar Afrika ülkeleriyle yaptığı en büyük anlaşma olduğunu söyledi.
windows 7 pro lisans

Suriye'de eski rejim artıkları sahada: Amaç sükuneti sabote etmek

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Suriye'de eski rejim artıkları sahada: Amaç sükuneti sabote etmek

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor