• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

7.8. Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

20 Aralık 2020, Pazar 14:48
20 Aralık 2020, Pazar 14:48
7.8. Milyar Dolarlık Dev Anlaşma
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

7.8. Milyar Dolarlık Dev Anlaşma

TORKAM Holding ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki 7.8 milyar dolarlık anlaşma, TORKAM başkan yardımcılığı görevini de yürüten, Şengün & Partners Avukatlık Ortağı Avukat Tahir Erkin Pekçetin’in koordinasyonu ile tamamlandı.
Afrika’nın en büyük ikinci ülkesi olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Türkiye’nin önde gelen müteahhit şirketlerinden olan TORKAM Holding arasında 7.8 milyar dolarlık iş anlaşması İstanbul’da yapıldı.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Büyükelçi, Nicolas Serge Kazadi, Arazi İşleri Bakanı Molendo Sakombi, SOKIMO Madencilik Başkanı CEO Augustin Mpela ile Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli 7.8 milyar dolarlık anlaşmaya İstanbul Ritz Carlton’da düzenlenen medya katılımının geniş olduğu bir törende imza attı.
Cezayir’den sonra Afrika’da yapacakları projeleri Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 7.8 milyar dolarlık iş anlaşması ile duyuran Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Dereli, müteahhitlik sektöründeki 30 yılı aşkın deneyimleriyle Türkiye’deki tecrübemizi dünyaya taşıyarak ülkemize katma değer sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti Arazi İşleri Bakanı Molendo Sakombi, Türkiye’nin başta inşaat ve gayrimenkul olmak üzere her alandaki başarısı bizi fazlasıyla etkilemektedir. Torkam Holding’in teknik ve finans kapasitelerinden eminiz. sosyal konut sorununu yapmış olduğumuz anlaşma ile çözeceğiz.”Yapmış olduğumuz sözleşmelerden mutluyuz. En kısa sürede çalışmalara başlamak istiyoruz” dedi.
Av. Tahir Erkin Pekçetin, Afrika da proje geliştirmenin ve proje anlaşmalarının birtakım hukuki ve teknik özellikler arz ettiğini, bu proje ile bu konularda çok önemli bir know-how sahibi olduklarını belirtti. Covid 19 getirdiği zor şartlara rağmen 9 aydır fiziki ziyaretlerde geliştirilen projede, yer alan özveri ile çalışan tüm proje takımına teşekkür etti.  Ülke ekonomisine ve tüm paydaşlarının işlerinin geliştirilmesi hususunda proje ekibi ile katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.
Şengün & Partners Avukatlık Ortaklığı kurucu ortağı Av. Nedim Korhan Şengün, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki iş ilişkilerine örnek olacak proje hakkında bir Türk şirketinin bu güne kadar Afrika ülkeleriyle yaptığı en büyük anlaşma olduğunu söyledi.
windows 7 pro lisans

İşgal rejimi, Nablus’ta çiftçilerin zeytinliklere erişimini engelledi

COP31 toplantısının Türkiye’de yapılmasına karar verildi

Denizlerde fırtınamsı rüzgâr uyarısı: Karadeniz ve Kuzey Ege’de etkili olacak

Aksaray’da geri dönüşüm tesisinde yangın

“Kastamonu Huzur” uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

İşgal rejimi Gazze’yi bombaladı: 22 şehit

Kars'ta 60 hesaba erişim engeli

Batı kesimlerde sağanak yağış bekleniyor

Kamyon ile traktör çarpıştı: 2 ölü, 5 yaralı

Açık cezaevinde zehirlenen 131 hükümlü hastaneye kaldırıldı

Çin: Japonya'nın Tayvan'a ilişkin açıklamaları uluslararası hukukun ihlalilidir

Gelecek yıl yapılacak COP31’in Türkiye’de düzenlenmesine karar verildi

Yangında mobil mescit kullanılamaz hale geldi

AB’den ABD’nin Ukrayna planına ilişkin ortak açıklama

Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü

ABD’de H5N5 kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümü

Malatya'da bir evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı

Arnavutluk’ta etkili olan yağışlar sele yol açtı: 1 ölü

Kineem Parkı’nda Tehlikeli Eğlence: Alev Yakıp Patlayıcı Madde Atıyorlar

Gaziantep'te 1 kilo 1155 gram uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

BM: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan şiddet ve can kayıpları derinden endişe verici

Belediye Başkanı Taşkın: Battalgazi'de hizmet süreci devam ediyor

Cizre Umut Kervanı'dan yetim ve muhtaç ailelere yardım

Mersin’de aile ve gençlik paneli düzenlendi

Merhamet Damlası Vakfı İstanbul’da faaliyetlerine başladı

Batman’da mobilya atölyesinin bodrum katında yangın paniği

İşgal rejimi, Lübnan'a yeni bir saldırı furyası başlattı

Güney Afrika'daki G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirisi kabul edildi

İspanya'da kömür madeninde meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi, Nablus’ta çiftçilerin zeytinliklere erişimini engelledi

COP31 toplantısının Türkiye’de yapılmasına karar verildi

Denizlerde fırtınamsı rüzgâr uyarısı: Karadeniz ve Kuzey Ege’de etkili olacak

Aksaray’da geri dönüşüm tesisinde yangın

“Kastamonu Huzur” uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

İşgal rejimi Gazze’yi bombaladı: 22 şehit

Kars'ta 60 hesaba erişim engeli