• BIST 100

    15457,08%-1,57
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,04% -0,30
  • GRAM ALTIN

    7218,37% -1,13
  • Ç. ALTIN

    11760,30% -1,53

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi. Mahallede vatandaşlara yapılan testler neticesinde 70 kişide korona virüs tespit edilirken, 4 kişinin de korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın vaka sayısında azalma olduğunu dile getirdi.



Kahvehaneler, berberler kapalı

Vaka sayısında artış gözlemlenmesinin ardından tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.

'Vaka sayılarında düşüş var; yeni vakalar yok'

Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını söyleyen muhtar Aydın, 'Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok. Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor' açıklamasında bulundu.

'Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı'

Ticari taksi ve şehir içi minibüs hattında araç sahibi olan veya şoförlük yapanların önemli bir nüfusa sahip olduğu mahalle ile ilgili bazı söylentilerin çıkması ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazı sosyal medya organlarında bu mahallede yaşayan minibüs şoförlerinin vatandaşlara virüs bulaştırdığı iddiasına tepki gösteren mahalleli İsmail Yakar, asıl yolcuların Künerli şoförlere virüs bulaştırdığını öne sürdü. Yakar, 'Mahallemizde vaka çıktı ama şu an durum iyiye gidiyor. İyileşen vakalarımız var. Tedbir alıyoruz. Sokakta insan yok. Burada hepimiz tedbirimizi alıyoruz. Mahallemiz iyiye gidiyor. Burada 4 kişi öldü evet ama bunların 3'ü zaten yaşlıydı. Genç olan da KOAH hastasıydı; kronik rahatsızlığı vardı. Küner Mahallesi hakkında bazı iddialar söz konusu oldu. Burada minibüs şoförlüğü yapanlar, taksi dolmuşta çalışanlar yolculara bulaştırdı şeklinde söylentiler oldu. Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı' ifadelerine yer verdi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

7 Yaşındaki Zeynep'ten Gazze'deki yetimlere anlamlı bağış

TİGEM’in 13,5 bin tonluk mısır satışı GTB’de gerçekleştirildi

MSB: İran'dan ateşlenen füze imha edildi

Miniklerin Kur'an-ı Kerim tilaveti duygulandırdı

Endonezya'nın en aktif yanardağı Marapi patladı

İzmir'de hırsızların açtığı ateş sonucu ev sahibi öldü

Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği

İzmir’de bir haftada yaklaşık 30 bin sürücüye trafik cezası

Ortadoğu’daki Savaşların Batman Ekonomisine Etkisi

Yetimler Vakfı Malatya'daki yetimleri sevindirdi

Yetimler Vakfı Van’da hayırseverler ile yetimleri aynı sofrada buluşturdu

Aileleri parçalayan kumar bağımlılığı: Romanya’da yerel yönetimler yasak yetirebilecek

Alevlerin sardığı evde mahsur kalan 2 çocuk kurtarıldı

Vaiz Gökalp: Ramazan'ın son 10 gününü İtikâfla geçirelim

Bursa Ulu Cami’de "Zekât Berekettir" yazılı mahya asıldı

Türkiye’de doğal gaz ulaştırılan yerleşim yeri sayısı 982’ye ulaştı

İnmede erken müdahale hayat kurtarıyor

FETÖ hükümlüsü, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalandı

Okul müdüründen elektrik kesintilerine tepki: Sesimizi duyan var mı?

Petrol 100 doları aştı: G7’de panik Toplantısı

Savaş enerji hatlarına sıçradı: Bölgesel ekonomi alarmda

İzmir'de bir evden 12 kamyon atık çıkarıldı

Rengârenk bayram şekerleri tezgâhlarda yerini aldı

Şanlıurfa’da IHO Ebrar’dan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu

Şanlıurfa’da tekstil fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Malatya'da taksi durağı kurşunlandı: 2 gözaltı

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı

Mardin'de yetim çocuklara bayramlık giyim yardımı

13 yıldır aranan cinayet zanlısı Lice’de yakalandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


7 Yaşındaki Zeynep'ten Gazze'deki yetimlere anlamlı bağış

TİGEM’in 13,5 bin tonluk mısır satışı GTB’de gerçekleştirildi

MSB: İran'dan ateşlenen füze imha edildi

Miniklerin Kur'an-ı Kerim tilaveti duygulandırdı

Endonezya'nın en aktif yanardağı Marapi patladı

İzmir'de hırsızların açtığı ateş sonucu ev sahibi öldü

Batman'da 250 yetim aileye Ramazan desteği