• BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi. Mahallede vatandaşlara yapılan testler neticesinde 70 kişide korona virüs tespit edilirken, 4 kişinin de korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın vaka sayısında azalma olduğunu dile getirdi.



Kahvehaneler, berberler kapalı

Vaka sayısında artış gözlemlenmesinin ardından tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.

'Vaka sayılarında düşüş var; yeni vakalar yok'

Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını söyleyen muhtar Aydın, 'Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok. Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor' açıklamasında bulundu.

'Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı'

Ticari taksi ve şehir içi minibüs hattında araç sahibi olan veya şoförlük yapanların önemli bir nüfusa sahip olduğu mahalle ile ilgili bazı söylentilerin çıkması ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazı sosyal medya organlarında bu mahallede yaşayan minibüs şoförlerinin vatandaşlara virüs bulaştırdığı iddiasına tepki gösteren mahalleli İsmail Yakar, asıl yolcuların Künerli şoförlere virüs bulaştırdığını öne sürdü. Yakar, 'Mahallemizde vaka çıktı ama şu an durum iyiye gidiyor. İyileşen vakalarımız var. Tedbir alıyoruz. Sokakta insan yok. Burada hepimiz tedbirimizi alıyoruz. Mahallemiz iyiye gidiyor. Burada 4 kişi öldü evet ama bunların 3'ü zaten yaşlıydı. Genç olan da KOAH hastasıydı; kronik rahatsızlığı vardı. Küner Mahallesi hakkında bazı iddialar söz konusu oldu. Burada minibüs şoförlüğü yapanlar, taksi dolmuşta çalışanlar yolculara bulaştırdı şeklinde söylentiler oldu. Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı' ifadelerine yer verdi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD'nin doğu kıyılarını kar fırtınası vurdu: 600 bin kişi elektriksiz kaldı

İran Devrim Muhafızları, güney kıyılarda tatbikat düzenledi

Kastamonu'da aranan 27 şahıs yakalandı

Avrupa Yetim Eli’nden Sudan’a insani yardım

Meteorolojiden bazı iller için "sarı" kodlu uyarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: STK ve esnaf odalarımızın görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz

Yapıcıoğlu: Aile kurumuna zarar veren yapımlara kamu kaynağı durdurulmalıdır

Batman'da mahalle sakinleri araba lastiklerinden camiye merdiven yaptı

Medvedev: Kiev, nükleer silah sahibi olursa biz de bu silahları kullanırız

Doç. Dr. Berber: EBUS özellikle akciğer kanseri tanısında kritik rol oynuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Gençlerimizin fikirlerini önemsiyor, birlikte istişare ederek yol alıyoruz

Siirt'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gaziantep'te "Hoşgeldin Ramazan" yarışması düzenlendi

Bakan Kurum D-8 Genel Sekreteri Mahmoud ile görüştü

Bakan Bolat: D-8 Ticaret ve Sanayi Odalarının merkezi İstanbul oldu

Gaziantep'te iki iş yeri üç gün süreyle kapatıldı

Mir'ât-I Nebevi Sergisi kapılarını açtı

Elektrik kesintileri Tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafını bezdirdi

Meksika'daki şiddet olaylarında ölü sayısı 62'ye yükseldi

Malatya'da kuyumcuya silahlı soygun girişimi olayında 2 gözaltı

Uzm. Psikolog Elalmış: Öfke doğal bir duygudur, saldırganlık tercihtir

Avustralya Başbakanı, "güvenlik tehdidi" sonrasında konutundan tahliye edildi

Malatya'da kayısı üreticilerine bitkisel üretim planlaması ve yeni destekleme modeli eğitimi

Karanlık ellerin şehit ettiği bir imam: Molla Gıyaseddin Barlak

İngiltere’de bir ilk: Kadavradan rahim nakliyle bebek doğdu

YÖK Başkanı Özvar: OSB’lerde MYO sayısı artırılacak

2025-YDUS 2. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Kastamonu'da kuvvetli kar yağışı uyarısı

Bursa Yenişehir Havalimanı ocak ayında 22 bin yolcuya hizmet verdi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'nin doğu kıyılarını kar fırtınası vurdu: 600 bin kişi elektriksiz kaldı

İran Devrim Muhafızları, güney kıyılarda tatbikat düzenledi

Kastamonu'da aranan 27 şahıs yakalandı

Avrupa Yetim Eli’nden Sudan’a insani yardım

Meteorolojiden bazı iller için "sarı" kodlu uyarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: STK ve esnaf odalarımızın görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz

Yapıcıoğlu: Aile kurumuna zarar veren yapımlara kamu kaynağı durdurulmalıdır