• BIST 100

    11002,94%0,77
  • DOLAR

    42,50% 0,02
  • EURO

    49,56% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5789,32% 0,64
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi. Mahallede vatandaşlara yapılan testler neticesinde 70 kişide korona virüs tespit edilirken, 4 kişinin de korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın vaka sayısında azalma olduğunu dile getirdi.



Kahvehaneler, berberler kapalı

Vaka sayısında artış gözlemlenmesinin ardından tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.

'Vaka sayılarında düşüş var; yeni vakalar yok'

Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını söyleyen muhtar Aydın, 'Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok. Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor' açıklamasında bulundu.

'Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı'

Ticari taksi ve şehir içi minibüs hattında araç sahibi olan veya şoförlük yapanların önemli bir nüfusa sahip olduğu mahalle ile ilgili bazı söylentilerin çıkması ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazı sosyal medya organlarında bu mahallede yaşayan minibüs şoförlerinin vatandaşlara virüs bulaştırdığı iddiasına tepki gösteren mahalleli İsmail Yakar, asıl yolcuların Künerli şoförlere virüs bulaştırdığını öne sürdü. Yakar, 'Mahallemizde vaka çıktı ama şu an durum iyiye gidiyor. İyileşen vakalarımız var. Tedbir alıyoruz. Sokakta insan yok. Burada hepimiz tedbirimizi alıyoruz. Mahallemiz iyiye gidiyor. Burada 4 kişi öldü evet ama bunların 3'ü zaten yaşlıydı. Genç olan da KOAH hastasıydı; kronik rahatsızlığı vardı. Küner Mahallesi hakkında bazı iddialar söz konusu oldu. Burada minibüs şoförlüğü yapanlar, taksi dolmuşta çalışanlar yolculara bulaştırdı şeklinde söylentiler oldu. Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı' ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Uyuşturucu ile mücadele bahanesiyle tehdit ediliyoruz

Erzurum’da aralık ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

2026 MEB-EKYS Yazılı Sınavı'nın konu dağılımı belli oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 23. Doha Forumu'na katılacak

İngiltere ve Norveç, Rus denizaltılarına karşı ortak devriye başlattı

Dışişleri Bakanlığından KDC-Ruanda barış anlaşmasına ilişkin açıklama

Kayseri’de drift atan sürücüye 64 bin lira ceza kesildi

İzmir açıklarında 31 düzensiz göçmen yakalandı

Ankara’da ani kalp durmalarına karşı 25 noktaya yerli şok cihazı yerleştirildi

Otomobil park halindeki araca çarptı: 4 yaralı

BM: Ukrayna'da savaş hız kesmeden devam ediyor

Fransa'da nükleer denizaltıların bulunduğu üssün üzerinde İHA alarmı

Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde deprem

Uşakov: ABD ile yapılan Ukrayna müzakerelerinde ilerleme kaydedildi

Rusya ile Hindistan arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı

ABD, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen tekneyi vurdu: 4 ölü

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yeni atama yapıldı

AGİT'in 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı sona erdi

112 acil sağlık çalışanları: Gereksiz çağrı ve ambulanslara yol verilmemesi hastaların hayatına mal olabiliyor

HÜDA PAR’dan pitbull saldırısına uğrayan aileye ziyaret

Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

Vali Köşger: Çocuklarımızın huzur ve güven içinde olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz

Uzmanlar uyarıyor: Hareketsizlik yalnızca fiziksel değil ruhsal dengeyi de bozar

Mersin’de 38 kilogram metamfetamin ele geçirildi

DMM'den "kuru fasulye krizi" iddiasına yalanlama

Adana'da 15 ambulansın teslim töreni gerçekleştirildi

Yıkılan Selahaddin Camii’nin enkazında cuma namazı kılındı

Almanya yeni askerlik yasasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 6 yaralı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Uyuşturucu ile mücadele bahanesiyle tehdit ediliyoruz

Erzurum’da aralık ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

2026 MEB-EKYS Yazılı Sınavı'nın konu dağılımı belli oldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 23. Doha Forumu'na katılacak

İngiltere ve Norveç, Rus denizaltılarına karşı ortak devriye başlattı

Dışişleri Bakanlığından KDC-Ruanda barış anlaşmasına ilişkin açıklama