-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi. Mahallede vatandaşlara yapılan testler neticesinde 70 kişide korona virüs tespit edilirken, 4 kişinin de korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın vaka sayısında azalma olduğunu dile getirdi.
Kahvehaneler, berberler kapalı
Vaka sayısında artış gözlemlenmesinin ardından tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.
'Vaka sayılarında düşüş var; yeni vakalar yok'
Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını söyleyen muhtar Aydın, 'Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok. Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor' açıklamasında bulundu.
'Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı'
Ticari taksi ve şehir içi minibüs hattında araç sahibi olan veya şoförlük yapanların önemli bir nüfusa sahip olduğu mahalle ile ilgili bazı söylentilerin çıkması ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazı sosyal medya organlarında bu mahallede yaşayan minibüs şoförlerinin vatandaşlara virüs bulaştırdığı iddiasına tepki gösteren mahalleli İsmail Yakar, asıl yolcuların Künerli şoförlere virüs bulaştırdığını öne sürdü. Yakar, 'Mahallemizde vaka çıktı ama şu an durum iyiye gidiyor. İyileşen vakalarımız var. Tedbir alıyoruz. Sokakta insan yok. Burada hepimiz tedbirimizi alıyoruz. Mahallemiz iyiye gidiyor. Burada 4 kişi öldü evet ama bunların 3'ü zaten yaşlıydı. Genç olan da KOAH hastasıydı; kronik rahatsızlığı vardı. Küner Mahallesi hakkında bazı iddialar söz konusu oldu. Burada minibüs şoförlüğü yapanlar, taksi dolmuşta çalışanlar yolculara bulaştırdı şeklinde söylentiler oldu. Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı' ifadelerine yer verdi.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
Yükleniyor







