• BIST 100

    16799,77%0,62
  • DOLAR

    43,51% 0,06
  • EURO

    51,45% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7042,80% 1,95
  • Ç. ALTIN

    12002,65% 1,83

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi. Mahallede vatandaşlara yapılan testler neticesinde 70 kişide korona virüs tespit edilirken, 4 kişinin de korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın vaka sayısında azalma olduğunu dile getirdi.



Kahvehaneler, berberler kapalı

Vaka sayısında artış gözlemlenmesinin ardından tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.

'Vaka sayılarında düşüş var; yeni vakalar yok'

Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını söyleyen muhtar Aydın, 'Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok. Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor' açıklamasında bulundu.

'Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı'

Ticari taksi ve şehir içi minibüs hattında araç sahibi olan veya şoförlük yapanların önemli bir nüfusa sahip olduğu mahalle ile ilgili bazı söylentilerin çıkması ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazı sosyal medya organlarında bu mahallede yaşayan minibüs şoförlerinin vatandaşlara virüs bulaştırdığı iddiasına tepki gösteren mahalleli İsmail Yakar, asıl yolcuların Künerli şoförlere virüs bulaştırdığını öne sürdü. Yakar, 'Mahallemizde vaka çıktı ama şu an durum iyiye gidiyor. İyileşen vakalarımız var. Tedbir alıyoruz. Sokakta insan yok. Burada hepimiz tedbirimizi alıyoruz. Mahallemiz iyiye gidiyor. Burada 4 kişi öldü evet ama bunların 3'ü zaten yaşlıydı. Genç olan da KOAH hastasıydı; kronik rahatsızlığı vardı. Küner Mahallesi hakkında bazı iddialar söz konusu oldu. Burada minibüs şoförlüğü yapanlar, taksi dolmuşta çalışanlar yolculara bulaştırdı şeklinde söylentiler oldu. Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı' ifadelerine yer verdi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Güney Afrika kuraklığı ve su kıtlığını ulusal afet olarak sınıflandırdı

Karabük’te yasa dışı avcılığa idari yaptırım

Trump'a suikast girişiminde bulunan şüpheliye ömür boyu hapis cezası verildi

Bakan Göktaş: Mısır’ın 2026 yılını Aile Yılı ilan etmesini ortak vizyonumuzu güçlendirdi

Gaziantep’te haklarında 56 yıl hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin lideri Xi Jinping görüştü

Türkiye ile Mısır arasında sağlık iş birliği mutabakatı imzalandı

İran: ABD ile görüşmeler Maskat'ta yapılacak

Cami hoparlöründen müzik iddiasına valilik açıklık getirdi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonları: 22 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da taksi ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Batman'da otomobil takla attı, sürücü yaralandı

Malatya'da 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara verilecek

Bakan Bolat'tan Mısır'daki temaslara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin yeniden imarında da Mısır'la birlikte çalışmak istiyoruz

İstanbul’da kaçak avlanan 1,8 ton kalkan balığına el konuldu

"Fatura borcu" nedeniyle elektriği kesilen camide ibadet yapılamadı

Putin ve Xi Jinping, İran çevresindeki gergin durumu görüştüler

EKPSS başvurularına başlandı

Siirt’te bir ilk: İleri düzey prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirildi

Rusya ve Ukrayna görüşmelerinin ilk günü tamamlandı

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yenilenen acil servis hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Dünya Kanser Günü mesajı

Filipinler'de batan feribota teknik dalgıçlar girdi, ölü sayısı 45'e ulaştı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’nden sıkı denetim: 531 firma kontrol edildi

Taşımacılıkta mesleki yeterlilik belgesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır'la ticaret hacmimizi 15 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz

Siirt İl Sağlık Müdürü Hacıoğlu 5. Bölge ASKOM toplantısına katıldı

Siirt’te asfalt ve yol bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Filistin eylemlerinde yargılananlar konuştu: Yargı sindirme aracı olarak kullanılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Afrika kuraklığı ve su kıtlığını ulusal afet olarak sınıflandırdı

Karabük’te yasa dışı avcılığa idari yaptırım

Trump'a suikast girişiminde bulunan şüpheliye ömür boyu hapis cezası verildi

Bakan Göktaş: Mısır’ın 2026 yılını Aile Yılı ilan etmesini ortak vizyonumuzu güçlendirdi

Gaziantep’te haklarında 56 yıl hapis cezası bulunan 2 hükümlü yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin lideri Xi Jinping görüştü

Türkiye ile Mısır arasında sağlık iş birliği mutabakatı imzalandı