• BIST 100

    16845,41%4,60
  • DOLAR

    44,48% -0,27
  • EURO

    52,11% 0,66
  • GRAM ALTIN

    6872,17% 1,83
  • Ç. ALTIN

    11029,53% 2,91

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
02 Temmuz 2020, Perşembe 17:15
70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

70 kişide korona çıkan mahallede 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde korona virüs (Covid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi. Mahallede vatandaşlara yapılan testler neticesinde 70 kişide korona virüs tespit edilirken, 4 kişinin de korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın vaka sayısında azalma olduğunu dile getirdi.



Kahvehaneler, berberler kapalı

Vaka sayısında artış gözlemlenmesinin ardından tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.

'Vaka sayılarında düşüş var; yeni vakalar yok'

Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını söyleyen muhtar Aydın, 'Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok. Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor' açıklamasında bulundu.

'Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı'

Ticari taksi ve şehir içi minibüs hattında araç sahibi olan veya şoförlük yapanların önemli bir nüfusa sahip olduğu mahalle ile ilgili bazı söylentilerin çıkması ise mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bazı sosyal medya organlarında bu mahallede yaşayan minibüs şoförlerinin vatandaşlara virüs bulaştırdığı iddiasına tepki gösteren mahalleli İsmail Yakar, asıl yolcuların Künerli şoförlere virüs bulaştırdığını öne sürdü. Yakar, 'Mahallemizde vaka çıktı ama şu an durum iyiye gidiyor. İyileşen vakalarımız var. Tedbir alıyoruz. Sokakta insan yok. Burada hepimiz tedbirimizi alıyoruz. Mahallemiz iyiye gidiyor. Burada 4 kişi öldü evet ama bunların 3'ü zaten yaşlıydı. Genç olan da KOAH hastasıydı; kronik rahatsızlığı vardı. Küner Mahallesi hakkında bazı iddialar söz konusu oldu. Burada minibüs şoförlüğü yapanlar, taksi dolmuşta çalışanlar yolculara bulaştırdı şeklinde söylentiler oldu. Bu hastalık asıl buradakilere yolculardan bulaştı' ifadelerine yer verdi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bahar alerjisine karşı bitkisel öneriler

Tarladan pazara fiyat uçurumu: Kazanan az, kaybeden çok

Kadıköy açıklarında tekne yangını: 4 kişi kurtarıldı

Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem

Pakistan Başbakanı Şerif’ten "İslamabad görüşmeleri" öncesi teşekkür mesajı

Ateşkes sonrası altın ve gümüş yükseldi, petrol düştü

Hukukçulardan işgal rejiminin idam kararı ve insanlığa karşı suçlarla ilgili suç duyurusu

Isparta’da aranan 2 hükümlü yakalandı

Pezeşkiyan: Ateşkes anlaşmasında İran’ın görüşleri temel olarak kabul edildi

Diyarbakır’da hafızlık proje okullarında "hoca eksikliği" tepkisi

Doç. Dr. Çakmak'tan "jinekolojik kanser" uyarısı: Belirtileri göz ardı etmeyin

Ankara'da otobüs güzergahlarında değişiklik

Ateşkesten saatler sonra İran’daki rafineride patlamalar yaşandı

Batman'da hava kalitesi iyileşti mi?

Türkiye’den İran’a tıbbi yardım

Yenilenmiş ürünlerde yeni dönem: Güven ve denetim artırılıyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu GÖKBEY Hava Ambulansı için TUSAŞ’ta Düzenlenen Programa Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkesten memnuniyet duyuyoruz

Sağlık Bakanı Memişoğlu: İran’a yardım eli uzatıyoruz

Aile yapısı değişiyor: Türkiye’de artan boşanmalar ve nedenleri

SGK geri ödeme listesi genişledi: Bazı hastalıklar için nakdi destekler artırıldı

Batman'da Mevlid-i Nebi hazırlıkları: Şehir afiş ve brandalarla donatıldı

Araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım: Mescid-i Aksa için sorumluluk almalıyız

Bursa’da "Onkoloji Hasta Okulu" açıldı

Türkiye, Somali’de ilk derin deniz sondajına başlıyor

Batman'da buğday tarlalarında kök çürüklüğü ve yatma riski artıyor

Güllerle gönüllere dokunan Mevlid-i Nebi daveti

Pakistan Başbakanı Şerif, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Malatya'da yol yapım ve iyileştirme çalışmaları

Direkli Caddesi'nde asfalt çalışması başladı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bahar alerjisine karşı bitkisel öneriler

Tarladan pazara fiyat uçurumu: Kazanan az, kaybeden çok

Kadıköy açıklarında tekne yangını: 4 kişi kurtarıldı

Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem

Pakistan Başbakanı Şerif’ten "İslamabad görüşmeleri" öncesi teşekkür mesajı

Ateşkes sonrası altın ve gümüş yükseldi, petrol düştü

Hukukçulardan işgal rejiminin idam kararı ve insanlığa karşı suçlarla ilgili suç duyurusu