• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

81 İl'e 5 Milyon 640 Bin adet dağıtıldı!

26 Ekim 2020, Pazartesi 17:28
26 Ekim 2020, Pazartesi 17:28
81 İl
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

81 İl'e 5 Milyon 640 Bin adet dağıtıldı!

Türkiye genelinde 65, Muğla ili özelinde 85 çeşit yerel tohumun vatandaşlara ulaştırıldığı, tohumculuk kanunu gereği her aileye ihtiyaç miktarı kadar tohum verildiği Yerel tohum dağıtımında her geçen yıl başvurularda artış oluyor. Geçtiğimiz 2019 yılında ülke çapında 28 Bin 600 paket tohum dağıtılırken, 2020 yılı içerisinde 81 ile 32 Bin 500 paket yerel tohum dağıtıldı.

2021 yerel tohumları hazırlanıyor

Kurulduğu 2016 yılından bu yana vatandaşlara ve tarıma hizmet veren Yerel Tohum Merkezi’nde yeni dönem tohumlar Tohum Odası’ndaki yerlerini almaya devam ediyor. Bahar ve yaz sezonu yetiştirilen sebze ve meyvelerden tohum alınma işlemi sürerken, elde edilen yerel tohumlar Tohum Test Laboratuvarında hastalık analizlerinin ardından 2021 yılının Şubat ayında dağıtıma çıkacak. 2021 yılı Şubat ayında başlayacak olan yerel tohum dağıtımlarında tohum almak isteyen vatandaşlar yereltohum.mugla.bel.tr adresindeki Tohum Talep Formunu doldurarak tohum talebi oluşturabilecek.

Tarımın, yerel tohumun öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Büyükşehir ailesi olarak üreticinin her zaman yanında olduklarını, Türkiye’nin 81 iline yerel tohum gönderen bir yerel tohum merkezine sahip olmaktan da gurur duyduklarını belirtti.

Başkan Gürün; “Yerel Tohum ulusal güç sloganı ile çıktık yola. Gerçekten çok büyük bir ilgi ile bize tohum gönderdiler. Bu tohumları üreterek şu anda 81 ile Muğla dahil olmak üzere tohumlarımızı talep eden üreticilerimize gönderiyoruz. Ayrıca Muğla merkezde kendimizi ve gönüllü çiftçiler ile tohumları Esenyurt escort üreterek hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar, geri kalan tohumları alıyoruz onu yine Türkiye’ye göndermeye devam ediyoruz. Şu ana kadar 3 milyon liraya karşılık bedeli olan tohumu talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Ulusal olarak eğer bir güç olmak istiyorsak, kendi yiyeceğimizi üretecek bir kapasiteye tekrar kavuşmamız lazım. Bizim bankada muhafaza ettiğimiz tohumlarımız geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınacak” dedi.

Pandemi nedeni ile dünya genelinde üretimin durma noktasına gelmesi, üretici ülkelerin ürünlerini satmak istememesi, vatandaşların birçok ürünü stok yapması nedeni ile tarımın önemi bir kez daha Diyarbakır escort net şekilde ortaya çıktığını belirten Başkan Gürün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Milli ekonominin temeli tarımdır.” Özellikle yerel tohum konusu bizim için hassas çizgimiz. Ata tohumlarımız, sandıklarda bekleyen, bu toprakların has Denizli escort tohumlarını merkezimizde topluyor, çoğaltıyor, testlerden geçirerek dikimini yapıyor ve vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” dedi.

Rusya’da helikopter evin üzerine düştü: 5 ölü, 2 yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 241 Filistinli şehid edildi

SPK'dan piyasa manipülasyonlarına ceza

Gazze Sağlık Bakanlığı: Siyonist rejimden teslim alınan şehit cenazesi sayısı 300'e ulaştı

Umut Kervanı Akçakale'de her ay düzenli gıda yardımında bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dilovası'ndaki yangın için taziye mesajı

Yahudi çetelerden Filistinli çiftçilere vahşi saldırı

Adana’da evde çıkan yangında bedensel engelli kadın hayatını kaybetti

Ankara'da "Aile ve Toplum" paneli düzenlendi

Arıcı Şahin: Kaliteli balın sırrı şekersiz ve doğal üretimde

Adana'da semt pazarında silahlı kavga: 2 ölü, 5 yaralı

Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 'Aile Mentörlüğü' eğitim programı tamamlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde taziye yemekleri kaldırıldı

Siyonist rejim Gazzeli 15 şehidin naaşını teslim etti: Cenazelerde işkence izleri bulundu

Umut Kervan’ından yüzlerce aileye gıda desteği

Belediye Başkanı Taşkın: Battalgazi'nin her noktasında kalıcı eserler yükseliyor

İngiltere'de camilere yönelik 3 ayda 27 saldırı

Gaziantep'te bir evde çok sayıda silah ve kesici alet ele geçirildi

Malatya'da yüksekten düşen şahıs hayatını kaybetti

Havalimanı çalışanlarına ailede birlik ve dayanışma eğitimi verildi

BM: Hızlı Destek Kuvvetleri, Darfur'da toplu katliamlar işliyor

Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan 8 şüpheli yakalandı

Merkez Bsı, 3 ödeme kuruluşunun faaliyet iznini iptal etti

Şırnak’ta minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 13’ü çocuk, 19 yaralı

Siirt’te 1 yaşındaki bebek boğazına kaçan çerez nedeniyle hayatını kaybetti

Bursa’da kaçak tütün işletmelerine operasyon

Diyarbakır'daki bu mahallenin altyapı sorunu ölüm saçıyor

Doç. Dr. Gülşen İstek: Engelli olmak bedende değil, vicdanda başlar

Mardin'de yaşlı adam, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti

Siyonist Bakan itiraf etti: Trump karşı çıksa da Batı Şeria'yı fiilen ilhak ediyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya’da helikopter evin üzerine düştü: 5 ölü, 2 yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 241 Filistinli şehid edildi

SPK'dan piyasa manipülasyonlarına ceza

Gazze Sağlık Bakanlığı: Siyonist rejimden teslim alınan şehit cenazesi sayısı 300'e ulaştı

Umut Kervanı Akçakale'de her ay düzenli gıda yardımında bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dilovası'ndaki yangın için taziye mesajı

Yahudi çetelerden Filistinli çiftçilere vahşi saldırı