• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,55% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6269,85% -7,57
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

AK Parti İl Başkanı Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”

08 Haziran 2022, Çarşamba 16:10
08 Haziran 2022, Çarşamba 16:10
AK Parti İl Başkanı Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

AK Parti İl Başkanı Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap veren AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, “Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis Grup Toplantısında, Sivas merkeze bağlı Yakupoğlan Köyündeki bir okul inşaatı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, “Okulun yerini bize tahsis etsinler, ben okulunuzu 1 yıl içinde yapacağım ve size teslim edeceğim” demişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, projenin ihale aşamasında olduğunu belirterek “Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur” dedi.



“Sivas'ımızı olumsuz lanse ederek algı yapma projesidir”


Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap veren ve kentteki eğitim projelerinden bahseden Aksu, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün bir talihsiz açıklama yaparak Sivas üzerinden gündeme gelmek istemiştir. Bu talihsiz açıklama Sivas'ımızı olumsuz lanse ederek algı yapma projesidir. Sivas'ı eğitim üzerinden eleştirmeye kalkan sayın genel başkan bilmelidir ki Sivas, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki hükümetlerimiz zamanında, eğitimden ulaşıma, sağlıktan-turizme, gençlik ve spordan sanayi alanına kadar en büyük payları almıştır ve almaya da devam edecektir. AK Parti hükümetleri öncesinde, yani 2002-2003 eğitim öğretim yılında aktif kullanılan 3 bin 278 derslik var iken günümüz itibariyle aktif kullanılan 6 bin 301 derslik bulunmakta ve yüzde 100 oranına yakın artış sağlanmıştır. 2003-2022 yılları arasında ilimize toplamda 3 bin 23 ilave derslik yapılmıştır. İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 26 iken günümüz itibariyle 16'dır. Ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 iken günümüz itibariyle 20'dir. Öğretmen sayısı 6 bin 146 iken günümüz itibariyle 9.640'tır ve yüzde 57 oranında artmıştır. Özellikle üniversite öğrencilerimiz için yaptığımız 10 bin kişilik öğrenci yurdu eğitime ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. Bahsi geçen ve olumsuz algı oluşturulmaya çalışılan Yakupoğlan köyünde bulunan ilkokul/ortaokul binasının depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek 2020 yılında yıkım kararı alınmıştır' diye konuştu.



“Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur”


İhale sürecinden de bahseden İl Başkanı Hakan Aksu, “21 Ağustos 2020 tarihinde yeni okul binası yapımı için ihaleye çıkılmış ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Ancak gelişen süreçte yüklenici firma tasfiye talebinde bulunmuş, bu nedenle 24 Mayıs 2022 tarihinde projenin tasfiyesine karar verilmiştir. Söz konusu işin yeniden ihale edilebilmesi için gerekli izin alınmak üzere MEB Strateji geliştirme Başkanlığına bilgi ve belgeler gönderilmiştir. Devletimiz tarafından yeni ihale süreci başlatılmış olup 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecektir. Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla tüm Türkiye'de projelerini hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri olarak genel başkana diyorum ki bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Asıl siz seçim dönemlerinde belediye başkanlarınızın verdiği sözleri ve sizin de altına imzanızı attığınız vaatleri yerine getirin. Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur, Sivas'ın her zaman yanında 'Arkasında Sivas Olanın Sırtı Yere Gelmez' diyen Recep Tayyip Erdoğan vardır” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmanın nedeni ne?

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Çocuklarda lenf bezi büyümesinin işaretlerine dikkat!

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yarıyıl tatilinin ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu yeniden başladı

Altın fiyatlarında büyük çöküş

18 milyon öğrenci için ders zili yeniden çaldı

Şanlıurfa’da tefecilik operasyonu: 23 tutuklama

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Axios: Tahran- Washington görüşmeleri Ankara'da gerçekleşebilir

Kış aylarında pazar esnafının zorlu mesaisi

Altın fiyatlarındaki sert dalgalanmanın nedeni ne?

Arpaguş'tan Berat Gecesi mesajı: İman ve istikamet üzere bir hayat yaşama azmimizi güçlendirmeliyiz

Çocuklarda lenf bezi büyümesinin işaretlerine dikkat!

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?