• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

AK Parti İl Başkanı Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”

08 Haziran 2022, Çarşamba 16:10
08 Haziran 2022, Çarşamba 16:10
AK Parti İl Başkanı Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

AK Parti İl Başkanı Aksu: “Sivas’ın CHP’ye ihtiyacı yoktur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap veren AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, “Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis Grup Toplantısında, Sivas merkeze bağlı Yakupoğlan Köyündeki bir okul inşaatı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, “Okulun yerini bize tahsis etsinler, ben okulunuzu 1 yıl içinde yapacağım ve size teslim edeceğim” demişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, projenin ihale aşamasında olduğunu belirterek “Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur” dedi.



“Sivas'ımızı olumsuz lanse ederek algı yapma projesidir”


Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap veren ve kentteki eğitim projelerinden bahseden Aksu, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün bir talihsiz açıklama yaparak Sivas üzerinden gündeme gelmek istemiştir. Bu talihsiz açıklama Sivas'ımızı olumsuz lanse ederek algı yapma projesidir. Sivas'ı eğitim üzerinden eleştirmeye kalkan sayın genel başkan bilmelidir ki Sivas, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki hükümetlerimiz zamanında, eğitimden ulaşıma, sağlıktan-turizme, gençlik ve spordan sanayi alanına kadar en büyük payları almıştır ve almaya da devam edecektir. AK Parti hükümetleri öncesinde, yani 2002-2003 eğitim öğretim yılında aktif kullanılan 3 bin 278 derslik var iken günümüz itibariyle aktif kullanılan 6 bin 301 derslik bulunmakta ve yüzde 100 oranına yakın artış sağlanmıştır. 2003-2022 yılları arasında ilimize toplamda 3 bin 23 ilave derslik yapılmıştır. İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 26 iken günümüz itibariyle 16'dır. Ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 30 iken günümüz itibariyle 20'dir. Öğretmen sayısı 6 bin 146 iken günümüz itibariyle 9.640'tır ve yüzde 57 oranında artmıştır. Özellikle üniversite öğrencilerimiz için yaptığımız 10 bin kişilik öğrenci yurdu eğitime ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir. Bahsi geçen ve olumsuz algı oluşturulmaya çalışılan Yakupoğlan köyünde bulunan ilkokul/ortaokul binasının depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek 2020 yılında yıkım kararı alınmıştır' diye konuştu.



“Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur”


İhale sürecinden de bahseden İl Başkanı Hakan Aksu, “21 Ağustos 2020 tarihinde yeni okul binası yapımı için ihaleye çıkılmış ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Ancak gelişen süreçte yüklenici firma tasfiye talebinde bulunmuş, bu nedenle 24 Mayıs 2022 tarihinde projenin tasfiyesine karar verilmiştir. Söz konusu işin yeniden ihale edilebilmesi için gerekli izin alınmak üzere MEB Strateji geliştirme Başkanlığına bilgi ve belgeler gönderilmiştir. Devletimiz tarafından yeni ihale süreci başlatılmış olup 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecektir. Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla tüm Türkiye'de projelerini hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri olarak genel başkana diyorum ki bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Asıl siz seçim dönemlerinde belediye başkanlarınızın verdiği sözleri ve sizin de altına imzanızı attığınız vaatleri yerine getirin. Sivas'ın CHP'ye ihtiyacı yoktur, Sivas'ın her zaman yanında 'Arkasında Sivas Olanın Sırtı Yere Gelmez' diyen Recep Tayyip Erdoğan vardır” dedi.

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Adana'da işçileri taşıyan minibüs karda devrildi: Yaralılar var

Mardin’de 140 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Adana’da zirai don uyarısı: Üreticilere tedbir çağrısı

Dargeçit’te kar yağışına karşı yetersiz çalışma

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'a ziyaret

Diyanet-Sen Malatya: Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmanın en büyük göstergesidir

Malatya'da 149 mahallede yol açma çalışmaları devam ediyor

İstanbul’daki soruşturmalarda 80 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Mardin İl Müftüsü Türkmen: 2025 yılı özellikle İslam ümmeti için çok zor geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü