-
BIST 100
16887,44%4,86
-
DOLAR
44,51% -0,21
-
EURO
52,16% 0,77
-
GRAM ALTIN
6859,06% 1,63
-
Ç. ALTIN
11027,06% 2,89
Almanya'ya ihracat rekor kırdı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Almanya'ya ihracat rekor kırdı
Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı, 11 milyar 121 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-temmuz rakamına ulaştı ve en çok talep gören sektör ise otomotiv endüstrisi oldu.
Türkiye'nin ihracatta başarılı bir şekilde uyguladığı 'alternatif pazar' stratejisi, meyvelerini veriyor.
Türkiye, ana pazarlarına yaptığı dış satımda da rekorlara imza atmayı sürdürüyor.
Ülkenin ihracatta lokomotif pazarı olan Almanya'dan Türk ürünlerine rekor talep gelmeye devam ediyor.
Almanya'ya ihracat ocak-temmuz'da tüm zamanların zirvesindeTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenilen bilgilere göre, Türkiye'nin Almanya'ya ihracatı 11 milyar 121 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-temmuz rakamına ulaştı.
Böylece Almanya, Türkiye'nin en fazla dış satım yaptığı pazar olmayı sürdürdü.

Türkiye'nin Almanya'ya yaptığı ihracat, yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 arttı. Almanya'nın, Türkiye'nin gerçekleştirdiği dış satımdaki payı da yüzde 7,7 oldu.
Almanya'yı, 8 milyar 485 milyon dolarla ABD, 7 milyar 108 milyon dolarla Birleşik Krallık, 6 milyar 723 milyon dolarla İtalya ve 5 milyar 575 milyon dolarla Irak izledi.
Türkiye'nin ihracatı, ABD'ye yüzde 24,6, Birleşik Krallık'a yüzde 2,4, İtalya'ya yüzde 15 ve Irak'a yüzde 23,1 artış kaydetti.

Yılın 7 ayında Almanya'ya en fazla ihracatı 2 milyar 505 milyon dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi.
Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 189 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1 milyar 271 milyon dolarla demir ve demir dışı metaller, 809 milyon 510 bin dolara kimyevi maddeler ve mamulleri, 763 milyon 672 bin dolarla elektrik ve elektronik sektörleri takip etti.
Ülkeye en az dış satımı 4 milyon 131 bin dolarla gemi yat ve hizmetleri, 5 milyon 310 bin dolarla diğer sanayi ürünleri, 5 milyon 320 bin dolarla tütün, 9 milyon 389 bin dolarla süs bitkileri ve mamulleri, 23 milyon 320 bin dolarla zeytin ve zeytinyağı sektörleri yaptı.

Almanya'ya miktar bazında en fazla ihracat artışını 439 milyon 96 bin dolarla demir ve demir dışı metaller sektörü gerçekleştirdi. Bu sektörü, 295 milyon 937 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 123 milyon 24 bin dolarla çelik, 103 milyon 857 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 72 milyon 485 bin dolarla makine ve aksamları izledi.
Yılın 7 ayında Almanya'ya çelik sektörü 523 milyon 626 bin dolar, makine ve aksamları sektörü 577 milyon 488 bin dolar tutarında dış satım yaptı.
AA'nın haberine göre; ülkeye yaş meyve ve sebze sektörünün ihracatı 33 milyon 416 bin dolar azalarak 153 milyon 53 bin dolara, fındık ve mamulleri sektörünün ihracatı da 23 milyon 512 bin dolar düşüşle 235 milyon 636 bin dolara geriledi.

Ateşkese rağmen saldırdılar: İşgal rejimi Lübnan’da onlarca kişiyi şehit etti
Filistinli esirlerin idamına tepkiler büyüyor
Okullarda nisan ayının teması "Sıfır Atık" oldu
İşgal rejiminin Lübnan’a saldırıları sürüyor
IATA: Jet yakıtı piyasasının normale dönmesi aylar sürecek
Orta Karadeniz için fırtına uyarısı
Bursa'da cezaevinde bulunan hükümlü hafız oldu
İmam hatip proje okullarına kayıt süreci devam ediyor
Gaziantep'te kuvvetli yağış uyarısı
Gaziantep'te 8 bin tondan fazla buğday ihale usulüyle satıldı
Menenjit nedir, kimler risk altında?
Bahar alerjisine karşı bitkisel öneriler
Tarladan pazara fiyat uçurumu: Kazanan az, kaybeden çok
Kadıköy açıklarında tekne yangını: 4 kişi kurtarıldı
Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem
Pakistan Başbakanı Şerif’ten "İslamabad görüşmeleri" öncesi teşekkür mesajı
Ateşkes sonrası altın ve gümüş yükseldi, petrol düştü
Hukukçulardan işgal rejiminin idam kararı ve insanlığa karşı suçlarla ilgili suç duyurusu
Isparta’da aranan 2 hükümlü yakalandı
Pezeşkiyan: Ateşkes anlaşmasında İran’ın görüşleri temel olarak kabul edildi
Diyarbakır’da hafızlık proje okullarında "hoca eksikliği" tepkisi
Doç. Dr. Çakmak'tan "jinekolojik kanser" uyarısı: Belirtileri göz ardı etmeyin
Ankara'da otobüs güzergahlarında değişiklik
Ateşkesten saatler sonra İran’daki rafineride patlamalar yaşandı
Batman'da hava kalitesi iyileşti mi?
Türkiye’den İran’a tıbbi yardım
Yenilenmiş ürünlerde yeni dönem: Güven ve denetim artırılıyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu GÖKBEY Hava Ambulansı için TUSAŞ’ta Düzenlenen Programa Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkesten memnuniyet duyuyoruz
Sağlık Bakanı Memişoğlu: İran’a yardım eli uzatıyoruz
Yükleniyor







