• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Sakın altın almayın!

13 Mayıs 2020, Çarşamba 17:37
13 Mayıs 2020, Çarşamba 17:37
Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Sakın altın almayın!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Sakın altın almayın!

Haber7 / Fuat Öner

Altın fiyatlarını Haber7'ye yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki düşüşlerin alım fırsatı olduğunu belirterek, şuan ki yüksek fiyatlardan alım yapılmaması gerektiğini söyledi. Kademeli düşüşlerde altın alanlara ise dikkat çeken bir uyarıda bulunan Memiş, acil ihtiyaçlar harici bozdurmayın tavsiyesinde bulundu.

LONDRA'DAN YAPILAN SALDIRI ALTIN FİYATLARINI DA YÜKSELTTİ

Londra'da merkezli TL'ye yapılan saldırının altın fiyatlarında da yükselişe neden olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'Türkiye'de yurt içi piyasalarda altının gram fiyatında yükselişlerde etkili olan en önemli şey dolar kurunun agresif bir şekilde yükselmesi. Dolar kuru 7,27 TL seviyesine kadar yükseldiği için geçen hafta gram altın 396 TL seviyesine kadar yükseldi. Ama dolar kuru neden yükseldi? Londra merkezli 3 bankanın manipülasyon yaparal elinde TL olmadığı halde dolar talebinde bulunması ve temerrüde düşmesi ve buna rağmen taleplerini sürdürmesi. BDDK'nın tespiti ve almış olduğu önlemlerden sonra bu üç bankaya işlem yasağı getirildikten sonra dolar kurunun tekrar 7 TL seviyesinin altına sarktığını gördük. Yani bu senaryoyu biz 2018 yılında da gördük. 2018 yılının Ağustos ayında dolar 7,23 TL seviyesine kadar çıkmıştı ve ilişkiler normalleşme sürecine girince Kasım ayında dolar kurunun 5,13 TL seviyene kadar çekildiğini gördük. Yani tam 4 ayda çok sert bir düşüş görmüş olduk.' dedi. 

ALTINDA KUMAR PİYASASINA DİKKAT

'Bugünlerde emtia, döviz ve borsa kısmında ciddi bir kumar oynanıyor' diyen Memiş, 'Bu kumar piyasasında yatırımcıların yarısı yükselişlere oynarken yarısı düşüşlere oynuyor. Yarısı 6,60-6,40 TL seviyesindeki beklentilerini korurken diğer kısım 8 TL seviyesi kadar yükseleceği beklentisini koruyor.  Bir şekilde birisi kazanacak. Ya 8 TL fiyatlayanlar kazanacak ya da Türkiye kazanacak.  Altının gram fiyatında ise ya 420 TL seviyesi görülecek ya da 340 TL seviyesi görülecek. Altında da aynı şekilde bir kumar piyasası mevcut.


Dünyada Covid-19 belirsizliği sürdükçe, Merkez Bankalarının genişlemeci politikaları sürmeye devam ettikçe ister istemez bu dalgalanmaları normal karşılamak gerekiyor. Ancak piyasaların biraz daha erken açılması, hayatın yavaş yavaş normale dönmesi, ticarethanelerin açılması piyasalarda olumlu seyre neden oldu. Özellikle altının ons fiyatı Nisan ayında 1747 Dolar seviyesine kadar yükselmişti tekrar 1668 dolar seviyesine kadar gerilediğini gördük. Şuanda 1690-1710 dolar aralığında gelip gidiyor. 1700 dolar seviyesinin altında kalıcı olmaya devam ettikçe; düşüşlerde kademeli olarak 1680-1660 ve 1550 dolar seviyesine kadar geri çekilmeler sürebilir.  Yükseliş için de; Covid-19'la ilgili 2. dalga piyasalarda fiyatlanması ve endişeye neden olması ki ben bunu biraz zayıf ihtimal olarak görüyorum 1750 Dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda elbet yükselişler devam edecektir. 1800-1900 dolar seviyeleri yukarı yönlü ataklarda gelecektir ancak bu özellikle bu yıl düzeltme hareketlerin gelmesi gerektiği için aşağı yönlü trendleri beklemek gerekiyor '
ifadelerini kullandı.

ALTIN ALMAYIN UYARISI

Gram Altın/TL'de 380 lira seviyesini destek seviyesi olarak takip edileceğini belirten Memiş.' 380 TL'nin altına sarkma yakın zamanda da kırılacaktır. 2 aydır vatandaşlarımıza altın almayın, altın yüksek tavsiyesinde bulunuyoruz. Yine aynı tavsiyemiz devam ediyor. 380 TL seviyesinin altına sarkmalarda 370 TL - 360 TL -350 TL ve 340 TL seviyelerine kadar düşüşler görülebilir. Bu dönemde yüzde 25'lik dilimler halinde 4 parça kademeli alım tavsiyesinde bulunacağız ve bu yıl böyle bitmiş olacak.' tavsiyesinde bulundu.

PANİK YAPAN 2018'DEKİ GİBİ ZARAR EDER

Yükseliş trendinin sürebilmesi için 397 TL seviyesinin üzerinde kapanışlar gerektiğinin altını çizen Memiş ' Bu kapanışlar gerçekleşmeli ki 400 TL seviyesi yukarı yönlü kırılsın. O yüzden son 1.5 aydır olduğu gibi yatırımcısına yine beklemelerini tavsiye ediyoruz. Burada sabırlı olmayı başarsınlar, burada sabır önemlidir. Bizim yatırımcılarda sabır yok; Herkesin zengin olmaya hayali var. Bu gibi ortamlarda zengin olma hayalini bırakın mevcudu korusunlar yeterli.' diyerek  'Bu dönemde al-sat yaparak parayı kazanamazlar. Herkes sabırla bekleyecek 2-3 ay sabretmeyi öğrenecek, panik yapmayacak. Panik yapanlar aynı 2018 yılında olduğu gibi zarar eder ' uyarısında bulundu.

DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI! ALTIN ALAN SATMASIN

Bu dönem için vatandaşlara düşüşlerde kademli alımlar tavsiye ettiklerini belirten Memiş ' Aldıktan sonra da herhangi bir ihtiyacı olmadan da altın satmalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu 3 ayda şunu gözlemledim; piyasa ciddi anlamda kumara alıştı. Bu çok ciddi bir bela. Herkes evine kapandı insanlar oturduğu yerden varlıklarını al-sat yaparak hayatını devam ettirmeye çalışıyor ama aslında bu bir deney. Bu oyun kurucular insanlara ellerindeki akıllı telefonlarla al-sat yaptırarak kumar oynatarak ellerindekini alıyor. Her zaman oynayan değil oynatan kazanıyor buna dikkat... İnsanlar dolar hemen yükselsin satalım, hemen düşsün yerine koyalım... Dolardaki yükselişi isteyen kesim kumar bağımlısı olmuş insanlar. Bu insanların tedavi olması gerekiyor. Ben şunu tavsiye diyorum fiyatlar agresif şekilde düşedebilir yükseledebilir. Piyasa şuanda kumar piyasası. İnsanlar bir satıyor bir alıyor, bazıları terste kalıyor bazıları kazanıyor ama bu bir bağımlılık haline dönüşüyor ve insanlar sonunda varlıklarına sahip çıkamıyorlar.' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yaban keçisi avına 984 bin lira ceza

Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Batman'da otomobil takla atıp yandı, 2 ağır yaralı

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Şanlıurfa’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 3 kişi tutuklandı

Rize’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı

Tarihe tanıklık eden çınarlar: Nerede o eski Ramazanlar

Madde bağımlılığında yaş düşüyor, satıcılara ağır ceza çağrısı

İran Devrim Muhafızları ABD gemilerine Hürmüz Boğazı uyarısı yaptı

Tekirdağ’da sokak satıcısına operasyon: 81 binin üzerinde sentetik ecza ele geçirildi

Batman–Hasankeyf Yolunda Araç Takla Attı, Alev Aldı

Söz ve Kalem "Hayatın Ruhuna bağlanılamıyor" dosyasıyla çıktı

Tahran’da acil durum üssü hava saldırısına hedef oldu

Diyarbakır Valisi iftarda liseli öğrencilerle buluştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşularımızdan özür diliyorum

Batman'da "siyonizme ve uyuşturucuya karşı tek yumruk" basın açıklaması

Batman'da TIR'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü tutuklandı

Bitlis’te mart ayında 288 köy yolu ulaşıma kapandı

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'de

Diyarbakır'da trafik ihlali yapanlara cezai işlem

İran Devrim Muhafızları: Uyarıyı dikkate almayan petrol tankeri İHA ile hedef alındı

İşgal rejimi ve ABD Mehrabad Uluslararası Havalimanı’nı vurdu

İran'ın füzeleri siyonist rejimde işgücü piyasasını sarstı

16 bakanlığa atama: Acil durumlar ve savunma planlaması daire başkanı göreve getirildi

Karadeniz gazında yeni aşama: Osman Gazi platformuna kritik modül entegre edildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yaban keçisi avına 984 bin lira ceza

Beslenme Uzmanı Çelik: Kısa sürede hızlı kilo kaybı çoğu zaman bir sağlık değil, bir risktir

Yeşilyurt Belediyesi ekiplerine AFAD'dan kapsamlı eğitim

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Batman'da otomobil takla atıp yandı, 2 ağır yaralı

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var