• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,22% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6073,27% 1,71
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Altın güne nasıl başladı?

16 Nisan 2021, Cuma 10:57
16 Nisan 2021, Cuma 10:57
Altın güne nasıl başladı?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Altın güne nasıl başladı?

Altın fiyatları, ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizinin gerilemesi ve yatırımcıların ABD ve Çin’den gelen ekonomik verilere odaklanmasıyla art arda ikinci haftayı da yükselişle kapatmaya doğru ilerliyor.

ABD ve Çin’den gelen son verilere göre, her iki ülkede de tüketici harcamaları artarken ABD’de işletmelerin açılması, işe alımların artması ve yeni mali yardım çekleriyle Mart ayında perakende satışlar son 10 aydaki en hızlı yükselişini kaydetti.

Altın son birkaç haftadır dar bir fiyat aralığında işlem görürken, perşembe günü 26 Şubat’tan bu yana en yüksek seviye olan ons başına 1.770 doları gördü. Commerzbank analistleri, ons altın ancak 1.765 dolar üzerinde kapanırsa yukarı yönlü bir eğilimin beklenebileceğine işaret ediyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu haftaki genişlemeci para politikasına dair açıklamaları da altını destekleyen faktörler arasında yer alırken, iyi gelen ekonomik veriler ve ABD hisse piyasalarında yaşanan rekor hafif bir baskı oluşturdu.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, hafta içerisinde yüzde 1,70 seviyesine kadar yükseldikten sonra haftayı yüzde 1,57 seviyesinde kapatmaya doğru ilerlerken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise hafta başından bu yana yüzde 0,6 geriledi.

Ons altın, geçen haftayı yüzde 0,86 yükselişle kapattıktan sonra bu haftayı da yüzde 1’den fazla yükselişle kapatarak arta arda iki haftayı da kazançla geçmeye doğru ilerliyor. Yılın ilk üç ayını da kayıpla kapatan ons altın, Nisan ayının başından bu yana yüzde 3,33 yükseliş kaydetti.

Haftaya 1.744 dolar civarında başalyan ons altın, 1.720 dolar seviyesine kadar çekildikten sonra perşembe günü sert bir yükseliş kaydederek 1.764 dolar seviyesine ulaştı.

Hafta içi 460 TL’yi gören gram altın, dolar/TL’deki düşüşü küresel altın fiyatlarındaki yükselişin dengelemesiyle hafta boyunca dar bir fiyat aralığında seyretti.

Dolar/TL hafta başından bu yana yüzde 1,73 düşüş kaydederken, küresel altın fiyatları yüzde 1,20 yükseldi. İki fiyat hareketinin arasında sıkışan gram altın, hafta için 451 TL seviyesine kadar geriledikten sonra 455 TL civarında haftayı kapatmaya doğru ilerliyor.

 

Aktarlarda tropikal kuru meyvelere yoğun ilgi

Gaziantep'te araması bulunan 2 kişi yakalandı

Mardin’de otomobil bariyerlere çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa ZMO’da seçim: Mehmet Süzen güven tazeledi

Bingöl’de 4 bin 968 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Yetimler Vakfı'ndan üç aylar mesajı

Diyarbakır’da ağır suçlardan aranan 110 kişi yakalandı

Bingöl Karlıova’da tamamlanan TOKİ konutları inceledi

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: Çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi

Cizre Dengbej evindeki duvarlarda bulunan çatlaklar tehlike saçıyor

Gazze'de ateşkes sonrası planlı yıkım sürüyor

Battalgazi Belediyesi'nden el emeği ürünler sergisi

Mersin'de okulda silahlı saldırı: Okul müdürü yaralandı

Adana’da asayiş uygulamalarında 495 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da botun devredilmesi sonucu baraja düşen şahsın cenazesine ulaşıldı

Denizde Kafes Balıkçılığı Projesi ilk hasadını verdi

HAMAS: Silvan'daki yıkım Kudüs'ü Yahudileştirme planının parçası

Gaziantep'in son semercisi: Hayvancılık azalınca mesleğimiz öldü

Karatay Ziraat Odası Başkanı Kavuneker: Obruklar tek başına çiftçinin sorunu değildir

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 937'ye yükseldi

Gaziantep'te gelin alma merasiminde ruhsatsız silah ele geçirildi

Böbrek ve üst bezlerinde bulunan 2 kilogramı aşkın dev tümör başarıyla çıkarıldı

Gaziantep'te "Huzur 27" uygulaması: 11 aranan şahıs yakalandı

Umut Kervanı’ndan Karacadağ’da yardım seferberliği

Adana'da 2 hırsızlık şüphelisi tutuklandı

Uludağ’da drift yapan sürücüye ceza

Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Batman'da teşkilat buluşması düzenledi

Ukrayna'dan Rusya'ya İHA saldırısı: Liman alev aldı, gemiler zarar gördü

İngiltere: israilin 19 yeni yerleşim kararı barışı tehdit ediyor

Okul Destek Projesinden 20 bin 464 çocuk faydalanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aktarlarda tropikal kuru meyvelere yoğun ilgi

Gaziantep'te araması bulunan 2 kişi yakalandı

Mardin’de otomobil bariyerlere çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa ZMO’da seçim: Mehmet Süzen güven tazeledi

Bingöl’de 4 bin 968 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Yetimler Vakfı'ndan üç aylar mesajı

Diyarbakır’da ağır suçlardan aranan 110 kişi yakalandı