• BIST 100

    15974,91%-0,17
  • DOLAR

    43,40% 0,12
  • EURO

    51,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7090,71% 0,65
  • Ç. ALTIN

    11690,22% 0,36

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

26 Kasım 2020, Perşembe 11:45
26 Kasım 2020, Perşembe 11:45
Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse karşı, şirketlerin arka arkaya yaptığı aşı duyurusu, ons altın fiyatının sert düşmesine neden oldu. Altınbaş Üniversitesi’nden Ekonomist Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

Hem yurt dışında altın fiyatı düştüğü hem dolar kuru sert şekilde gerilediği için altına yatırım yapanların endişelendiğini aktaran Prof. Dr. Alkin, “Kısa vadeli işlem yapan yatırımcıların endişeli olmasını anlıyorum. Ancak ‘Alırım sandığa atarım’ şeklinde uzun vadeli yatırım yapanların endişelerini anlamakta zorluk çekiyorum. Gram altının uzun vadeli yükselişi de sürecek. Bu nedenle uzun vadeli yatırım yapanların endişe etmesi için bir sebep görmüyorum” diye konuştu.

“YATIRIMCININ B PLANI OLMALI”

Prof. Dr. Alkin, “Daha önce birçok kez para ve sermaye piyasalarında hiçbir şeyin garanti olmadığını, kazancın olduğu yerde riskin de bulunduğuna işaret ettim. ‘Normal şartlarda’ diye başlayan her sözün dikkatle dinlenmesi gerekir. Kimse Merkez Bankası başkanının görevden alınacağını düşünemezdi. Tüm yatırımcıların anormal şartlara göre B planını hazırda tutması gerekir.”

“KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEK ZARARLI”

Piyasayı yakından takip etmeyen ve finansal okuryazarlığı zayıf olan yatırımcıların hatalı kararlar alabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emre Alkin, “Vatandaşlar, yatırım yapmak istediği zaman kulaktan dolma bilgiler ve kestirme cevaplarla hareket ediyor. İnsanların çok endişeli olması da hatalı işlemler yapmalarına yol açıyor” ifadelerini kullandı.

Son yaşananların yatırımcılara ders olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Dünyada hiçbir yatırımcı, fiyatların en dip seviyesinden alıp zirveden satmada başarılı olamamıştır. Bu seviyelere kademeli şekilde alış ve satış yaparak ulaşırlar. Uzmanlara al-sat seviyesi sormak da doğru bir davranış değildir. Uzmanlar ancak ve ancak teknik anlamda destek ve direnç seviyelerini ifade ederler ve yatırımcılara ‘normal şartlarda’ neler olabileceğini anlatır. Aynı şey ons fiyatı için de geçerlidir. Anormal fiyat hareketleri önceden öngörülemez, bu sebeple kısa vadeli al-sat yapanların mutlaka piyasayı aktif şekilde takip etmeleri, sadece dolar lirayı değil, yurt dışında altının ons fiyatının hareketini de izlemeleri büyük önem arz ediyor” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rusya'da hostelde yangın: 4 ölü, 6 yaralı

Avustralya’da uçak kazası: 2 ölü

Gaziantep'te "Sağlık Bilişimi" ve "Yapay Zeka" semineri düzenlendi

Umut Kervanı ikinci yardım konvoyunu Suriye'ye gönderdi  

Kuzey Kore'den füze denemesi

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Bakan Bayraktar Nijerya Katı Mineraller Geliştirme Bakanı ile görüştü

DSÖ: Gazze'de 10 çocuk hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti

Türkiye ile Nijerya arasında 9 anlaşma imzalandı

Dışişleri Bakanlığından Afrika’nın güneyindeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı

Trump'ın politikalarınak karşı Almanya, Danimarka ve Grönland liderleri arasında üçlü zirve

Malatyalı dededen azmin zaferi: 82 yaşında okuma-yazma kursunu başarıyla tamamladı

TSO Başkanı Sadıkoğlu: Üretim yüzde 32 düştü, 26 fabrika kapandı

Endonezya'da toprak kayması felaketi: 48 ölü

El Halil'de işgalci siyonistler 500 ağacı kökünden söktü

Duran: Türkiye’nin mücadelesi etnik kimliklerle değil terörledir

MESOB Başkanı Keskin: Esnaf bayramdan sonra kalıcı iş yerlerine taşınacak

Şırnak'ta iki tır çarpıştı: 2 yaralı

Aralıkta sıcaklık arttı yağış azaldı

Malatya'da 10 kişinin hayatını kaybettiği davada karar: 3 kamu görevlisine hapis cezası

Irak Parlamentosu cumhurbaşkanı seçimi oturumunu erteledi

Umman'da yolcu teknesi alabora oldu: 3 ölü, 2 yaralı

Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Azerbaycan'da işgal büyükelçiliğine eylem planladıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı

Prof. Dr. Öztürkmen: Son dönemde etkili olan yağışlar tarım için umut verici

Gaziantep’te silah ve mühimmat ele geçirildi

Antalya’da sel ve hortumdan etkilenen üreticiler için hasar tespiti sürüyor

Şanlıurfa’da bağ evi hırsızlığı aydınlatıldı: 4 şüpheli yakalandı

Asya'da Nipah virüsü alarmı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya'da hostelde yangın: 4 ölü, 6 yaralı

Avustralya’da uçak kazası: 2 ölü

Gaziantep'te "Sağlık Bilişimi" ve "Yapay Zeka" semineri düzenlendi

Umut Kervanı ikinci yardım konvoyunu Suriye'ye gönderdi  

Kuzey Kore'den füze denemesi

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Bakan Bayraktar Nijerya Katı Mineraller Geliştirme Bakanı ile görüştü