• BIST 100

    15457,08%-1,57
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,04% -0,30
  • GRAM ALTIN

    7218,37% -1,13
  • Ç. ALTIN

    11760,30% -1,53

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

26 Kasım 2020, Perşembe 11:45
26 Kasım 2020, Perşembe 11:45
Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın için kritik açıklama: Endişelenmeyin

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse karşı, şirketlerin arka arkaya yaptığı aşı duyurusu, ons altın fiyatının sert düşmesine neden oldu. Altınbaş Üniversitesi’nden Ekonomist Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, uzun vadeli yatırım yapanların endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

Hem yurt dışında altın fiyatı düştüğü hem dolar kuru sert şekilde gerilediği için altına yatırım yapanların endişelendiğini aktaran Prof. Dr. Alkin, “Kısa vadeli işlem yapan yatırımcıların endişeli olmasını anlıyorum. Ancak ‘Alırım sandığa atarım’ şeklinde uzun vadeli yatırım yapanların endişelerini anlamakta zorluk çekiyorum. Gram altının uzun vadeli yükselişi de sürecek. Bu nedenle uzun vadeli yatırım yapanların endişe etmesi için bir sebep görmüyorum” diye konuştu.

“YATIRIMCININ B PLANI OLMALI”

Prof. Dr. Alkin, “Daha önce birçok kez para ve sermaye piyasalarında hiçbir şeyin garanti olmadığını, kazancın olduğu yerde riskin de bulunduğuna işaret ettim. ‘Normal şartlarda’ diye başlayan her sözün dikkatle dinlenmesi gerekir. Kimse Merkez Bankası başkanının görevden alınacağını düşünemezdi. Tüm yatırımcıların anormal şartlara göre B planını hazırda tutması gerekir.”

“KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE HAREKET ETMEK ZARARLI”

Piyasayı yakından takip etmeyen ve finansal okuryazarlığı zayıf olan yatırımcıların hatalı kararlar alabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emre Alkin, “Vatandaşlar, yatırım yapmak istediği zaman kulaktan dolma bilgiler ve kestirme cevaplarla hareket ediyor. İnsanların çok endişeli olması da hatalı işlemler yapmalarına yol açıyor” ifadelerini kullandı.

Son yaşananların yatırımcılara ders olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Emre Alkin, “Dünyada hiçbir yatırımcı, fiyatların en dip seviyesinden alıp zirveden satmada başarılı olamamıştır. Bu seviyelere kademeli şekilde alış ve satış yaparak ulaşırlar. Uzmanlara al-sat seviyesi sormak da doğru bir davranış değildir. Uzmanlar ancak ve ancak teknik anlamda destek ve direnç seviyelerini ifade ederler ve yatırımcılara ‘normal şartlarda’ neler olabileceğini anlatır. Aynı şey ons fiyatı için de geçerlidir. Anormal fiyat hareketleri önceden öngörülemez, bu sebeple kısa vadeli al-sat yapanların mutlaka piyasayı aktif şekilde takip etmeleri, sadece dolar lirayı değil, yurt dışında altının ons fiyatının hareketini de izlemeleri büyük önem arz ediyor” dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yetimler Vakfı Malatya'daki yetimleri sevindirdi

Yetimler Vakfı Van’da hayırseverler ile yetimleri aynı sofrada buluşturdu

Aileleri parçalayan kumar bağımlılığı: Romanya’da yerel yönetimler yasak yetirebilecek

Alevlerin sardığı evde mahsur kalan 2 çocuk kurtarıldı

Vaiz Gökalp: Ramazan'ın son 10 gününü İtikâfla geçirelim

Bursa Ulu Cami’de "Zekât Berekettir" yazılı mahya asıldı

Türkiye’de doğal gaz ulaştırılan yerleşim yeri sayısı 982’ye ulaştı

İnmede erken müdahale hayat kurtarıyor

FETÖ hükümlüsü, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalandı

Okul müdüründen elektrik kesintilerine tepki: Sesimizi duyan var mı?

Petrol 100 doları aştı: G7’de panik Toplantısı

Savaş enerji hatlarına sıçradı: Bölgesel ekonomi alarmda

İzmir'de bir evden 12 kamyon atık çıkarıldı

Rengârenk bayram şekerleri tezgâhlarda yerini aldı

Şanlıurfa’da IHO Ebrar’dan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu

Şanlıurfa’da tekstil fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Malatya'da taksi durağı kurşunlandı: 2 gözaltı

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı

Mardin'de yetim çocuklara bayramlık giyim yardımı

13 yıldır aranan cinayet zanlısı Lice’de yakalandı

Epsteın dosyası: Dünya elitlerinin ahlaksızlığını ortaya çıkaran karanlık ağ

Polisten kaçan motosikletliye 497 bin TL ceza

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 152 gözaltı

ABD'de şiddetli fırtına ve kasırgalar: Ölü sayısı 8'e çıktı

Gazze'de savaşın ağır bilançosu: On binlerce kadın dul kaldı

Bakan Işıkhan: 213 binden fazla işe yerleştirmeye aracılık ettik

Antalya açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı: Ölü ve yaralılar var

3,5 milyar liralık bahis operasyonunda 67 gözaltı

Doğu'da kar nedeniyle 187 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yetimler Vakfı Malatya'daki yetimleri sevindirdi

Yetimler Vakfı Van’da hayırseverler ile yetimleri aynı sofrada buluşturdu

Aileleri parçalayan kumar bağımlılığı: Romanya’da yerel yönetimler yasak yetirebilecek

Alevlerin sardığı evde mahsur kalan 2 çocuk kurtarıldı

Vaiz Gökalp: Ramazan'ın son 10 gününü İtikâfla geçirelim

Bursa Ulu Cami’de "Zekât Berekettir" yazılı mahya asıldı

Türkiye’de doğal gaz ulaştırılan yerleşim yeri sayısı 982’ye ulaştı