-
BIST 100
15962,20%-0,78
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,74% 0,41
-
GRAM ALTIN
7130,88% -0,06
-
Ç. ALTIN
11512,31% -0,49
Altın ve dövizdeki yükseliş onlara yaradı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Altın ve dövizdeki yükseliş onlara yaradı
Gaziantep’te üretilerek 42 ülkeye ihracatı yapılan çelik kasalar, yükselişe geçen altın ve döviz ile birlikte yüzde 20 talep artışı yaşıyor. Yatırımcılar, altın ve döviz satışında yüzde 1 vergi alınması kararı sonrası banka yerine yüksek güvenlikli kasalara yöneldi.
“Döviz ve altındaki yükseliş kasa satışını yüzde 20 arttırdı”
Gaziantepli çelik kasa imalatçısı Haluk Dündar, “Devletin döviz alım satımına koyduğu yüzde 1'lik bir vergi oranı var. İnsanlar kendi paralarını bankaya yatırıp çekmektense kasalarında bulundurmayı daha çok tercih ediyorlar son dönemde” dedi.
Kriz dönemlerinde kasa satışlarında bir miktar düşüş olduğunu ifade eden Dündar, “Kasa satışında Haziran döneminden sonra yüzde 20’lik bir artış oldu. Bunda altının artışında etkisi var, dövizin artışının da etkisi var. İnsanların ellerinde olan altın daha da değerlendi bunu güvenceye almak için kasaya yöneldi buda yaklaşık yüzde 20’lik bir artışa neden oldu” ifadelerini kullandı.
“İnsanlar bankadan kasa yöneldi”
“Kasa her zaman daha güvenlidir” diyen Dündar, insanların bankadan daha çok kasalara yöneldiğini söyledi. Dündar, “Bugün bir bankaya aylık 750 lira civarında kiralık kasa bedeli ödeniyor ama bugün bir kasa alındığında kendi kendini 2 - 3 yılda amorti edebiliyor. Aynı zaman da bayanlar ellerinde olan altını takısını alıp bankaya anında gidemiyor. Bunu takip etmek için güvenli kaliteli bir kasa alırsa kasa her zaman daha güvenlidir” şeklinde konuştu.
“5 kilodan 5 tona kadar kasa üretiyorlar”
5 kilodan 5 tona kadar kasa üretimi olduğunu ifade eden Dündar, “Bunlar anahtarlı dediğimiz kutu tarzlarından 5 tonluk yüksek güvenlikli kasalara kadar. Bunlar oksijenin kesemeyeceği, matkabın delemeyeceği, maymuncukla anahtarla açamayacağı kasanın darbe aldığı zaman kendi kendini korumaya alacak c50 betonlarla güçlendirilmiş kasalar” dedi.
Bir şeye sahip olmak değil onu elinde tutabilmenin önemli olduğunu belirten Dündar, “İnsanlar yıllarca biriktiriyorlar sonra bir hırsıza kaptırıp gidiyorlar önemli onu saklamaktan yana onu güvenli bir yerde tutmak. Bizim milletimizde maalesef güvenlik ikinci sırada bunu değiştirip önce güvenlik daha sonra diğer şeyler çünkü güvenlik olmadıktan sonra istediğiniz kadar tasarruf yapın bir gün birileri alıp gider” diye konuştu.
HÜDA PAR’dan ‘Halepçe Katliamı’ mesajı: Coğrafyalar değişse de katliamlar devam ediyor
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
8 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 34 kişi tutuklandı
Fransa’nın eski lideri yeniden mahkemede: Sarkozy için 10 yıla kadar hapis ihtimali
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır
Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi
HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı
İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?
HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu
Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu
Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Yükleniyor






