• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

23 Mayıs 2023, Salı 19:10
23 Mayıs 2023, Salı 19:10
Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

Vatandaşın ‘güvenli’ yatırım aracı olarak gördüğü altın piyasası, seçimle birlikte güncel fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yatırımcılara dikkat çeken Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel uyarılarda bulundu.
Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu olurken DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’den dikkat çeken altın uyarısı geldi. Seçim haftasında piyasanın belirsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Yüksel, vatandaşa altın yatırımının uzun vadede güzel kazançlar sağlayacağını açıkladı.

“Seçimin 2. tura kalmasıyla belirsizlik yüzde 25’e indi”
Seçim sürecinde aynı gün içerisinde altının ani hareketlerle yükselip inmesini belirsizliğe bağladığını ifade eden Yüksel, “Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi” dedi.
28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olmamasıyla birlikte altında da fiyat değişikliğinin olmayacağını belirten Yüksel, “Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“Aşırı düşüş olmayacak”
Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin altını çok kötü etkileyebileceğine dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti:
“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler.”

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Kızılay, Gazze’de kışlık yardım ve sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Fırtına Gazze Limanı’ndaki çadırları yerle bir etti

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

MEB Robot Yarışması Antalya’da yapılacak

STK'lardan "Kudüs ve Gazze" yürüyüşü

Şırnak için kar ve çığ uyarısı

TEİAŞ ekipleri kış şartlarında çalışmalarını sürdürüyor

Siirt’te karla mücadele seferberliği: 2 metrelik kar tünelleri aşıldı, köy yolları açıldı

Bitlis-Van yolunda minibüs devrildi: 4 yaralı

Ağrı’da çatılar çöktü, vatandaş kaldırıma hasret kaldı

Katar, Gazze Yürütme Kurulu'na temsilci atadı

Hatay'da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

TBMM’de bu hafta emekli aylığı, trafik cezaları ve tezkere görüşülecek

Kokain operasyonuyla bağlantılı 7 şüpheli yakalandı

Bitlis’te yoğun kar yağışı uyarısı: 128 köy yolu ulaşıma kapandı

Madrid’de kritik NATO toplantısı: Savunma harcamaları krizi büyüyor

Almanya Başbakanı Merz: ABD kurallara dayalı düzenden uzaklaşıyor

Takdir alan Mahmut Sami: Verdiğim röportajla Gazze'nin yeniden gündeme gelmesi beni sevindirdi

Zehir satıcılarına darbe: 2 milyon 760 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

İDEV yarıyıl tatili için ihya ve gelişim rehberi yayımladı

Yağmura rağmen Batman'da "Kudüs Miracımız Olsun" etkinliğine yoğun katılım

MEBİ’de “Zinde Kal” modülü yayına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak

Avusturya'da çığ altında kalan 8 kişi öldü

İşgal medyası: İşgal rejiminin Gazze’nin tamamını işgal etme planı var

AB ile ABD arasında tarife krizi derinleşiyor

Umut Kervanı Afrin'de savaş mağdurlarına nakdi yardım ulaştırdı

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Söylemez'den norm fazlası atamalara sert tepki: Bu bir zulümdür

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Kızılay, Gazze’de kışlık yardım ve sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Fırtına Gazze Limanı’ndaki çadırları yerle bir etti

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

MEB Robot Yarışması Antalya’da yapılacak

STK'lardan "Kudüs ve Gazze" yürüyüşü