• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

23 Mayıs 2023, Salı 19:10
23 Mayıs 2023, Salı 19:10
Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

Vatandaşın ‘güvenli’ yatırım aracı olarak gördüğü altın piyasası, seçimle birlikte güncel fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yatırımcılara dikkat çeken Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel uyarılarda bulundu.
Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu olurken DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’den dikkat çeken altın uyarısı geldi. Seçim haftasında piyasanın belirsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Yüksel, vatandaşa altın yatırımının uzun vadede güzel kazançlar sağlayacağını açıkladı.

“Seçimin 2. tura kalmasıyla belirsizlik yüzde 25’e indi”
Seçim sürecinde aynı gün içerisinde altının ani hareketlerle yükselip inmesini belirsizliğe bağladığını ifade eden Yüksel, “Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi” dedi.
28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olmamasıyla birlikte altında da fiyat değişikliğinin olmayacağını belirten Yüksel, “Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“Aşırı düşüş olmayacak”
Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin altını çok kötü etkileyebileceğine dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti:
“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler.”

Pompeo’dan küstah açıklama: Tarih kitapları Gazze’nin mağdurlarını yazmamalı

Malatya'nın ikinci hayvan barınağı hizmete başladı

Yemen'de siyasi diyaloglar hız kazanıyor: Ensarullah da sürece dâhil

"Hayalimdeki laboratuvar" resim yarışması başvuruları başladı

Doğal gaz santralinde ilave ünitelerle üretim artacak

Meclis’e emekli aylığı çağrısı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğünde Mali Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu

Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Eviz’den İLKHA’ya 10 Ocak ziyareti

Dürzi lider Hicri siyonist rejimi "koruyucu" ilan edip Suriye'nin bölünmesini savundu

Biruni Üniversitesi YÖK’ün "Bilim Kafe" etkinlikleriyle 6 ilde gençlerle buluştu

İstanbul Valiliği’nden gıda güvenliği genelgesi

Paravan şirketlerle dolandırıcılık yapan 15 şüpheli yakalandı

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Mert: Buzlanmalarda yapılan en yaygın hata ani frenleme yapmaktır

Yeşilay Başkanı Dinç: Kumarın yasalı veya yasa dışı olanı yoktur

Siyonist rejim Ramazanda Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlayacak

Siirt’te küçük çocuğun yuttuğu madeni para başarılı operasyonla çıkarıldı

Mersin’de dolandırıcılık operasyonu: 15 şüpheli yakalandı

Tiroid ve paratiroid hastalıklarında uluslararası eğitim Bursa'da gerçekleştirildi

Bitlis’te kırsal kesimlerde hayat durdu: 229 köye ulaşım kesildi

Avustralya 544 bin sosyal medya hesabını askıya aldı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Dünya Kudüs Haftası ve Miraç Kandili mesajı

Yeryüzü Doktorları 12 ülkede yardım ve sağlık nöbeti tuttu

Diyanet-Sen Batman: Miraç, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için muhasebe vaktidir

Umut Kervanı’nın yardım tırları Gazze’ye uğurlandı

ASTP: ABD’nin İran’a yönelik müdahaleci tutumu kabul edilemez

2026-GUY sınavı başvuru ve sınav tarihleri açıklandı

Şehit Ebu Ubeyde’nin kızından babasına mektup

Türkiye’nin petrol ithalatında düşüş

Diyarbakırlı minik öğrencilerden Gazze'ye yardım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pompeo’dan küstah açıklama: Tarih kitapları Gazze’nin mağdurlarını yazmamalı

Malatya'nın ikinci hayvan barınağı hizmete başladı

Yemen'de siyasi diyaloglar hız kazanıyor: Ensarullah da sürece dâhil

"Hayalimdeki laboratuvar" resim yarışması başvuruları başladı

Doğal gaz santralinde ilave ünitelerle üretim artacak

Meclis’e emekli aylığı çağrısı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğünde Mali Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi