• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,22% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6073,27% 1,71
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

23 Mayıs 2023, Salı 19:10
23 Mayıs 2023, Salı 19:10
Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

Vatandaşın ‘güvenli’ yatırım aracı olarak gördüğü altın piyasası, seçimle birlikte güncel fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yatırımcılara dikkat çeken Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel uyarılarda bulundu.
Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu olurken DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’den dikkat çeken altın uyarısı geldi. Seçim haftasında piyasanın belirsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Yüksel, vatandaşa altın yatırımının uzun vadede güzel kazançlar sağlayacağını açıkladı.

“Seçimin 2. tura kalmasıyla belirsizlik yüzde 25’e indi”
Seçim sürecinde aynı gün içerisinde altının ani hareketlerle yükselip inmesini belirsizliğe bağladığını ifade eden Yüksel, “Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi” dedi.
28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olmamasıyla birlikte altında da fiyat değişikliğinin olmayacağını belirten Yüksel, “Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“Aşırı düşüş olmayacak”
Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin altını çok kötü etkileyebileceğine dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti:
“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler.”

Prof. Dr. Kılıç: Hava kirliliği, sigara ve nargile akciğer sağlığı için büyük tehdit

Kontrolden çıkan otomobil dereye düştü: 1 ölü 2 yaralı

Kudüs'ü Yahudileştirme planı sürüyor: Silvan'da 13 dairelik bina yıkıldı

Tel Aviv'den Ankara'ya gözdağı: "Müdahale gücü" mesajı

İzmir'de "torbacı" operasyonunda 18 kişi tutuklandı

Batı Şeria'da işgal saldırıları: Biri çocuk iki Filistinli şehit, 10 yaralı

Brent petrol 60,77 dolardan işlem görüyor

Yerlikaya: 7 yıllık cinayet firarisi sera bahçesinde yakalandı

Umut Kervanı Ceylanpınar'da "umut" olmaya devam ediyor

Altın tarihi yüksek seviyeye ulaştı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Polis ve savcı kılığında dolandırıcılık yapan 25 kişi tutuklandı

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Gazze'de ateşkes yine delindi: Siyonist saldırılarda 4 şehit, çok sayıda yaralı

DSÖ uyardı: Gazze'de 100 bin çocuk açlığın eşiğinde

Moskova ABD'nin revize edilen barış planına kapıyı kapattı

Tunus'ta toplu açlık grevi: "Zindanlar direniş alanına dönüştü"

Axios: Netanyahu, Trump'tan İran'a saldırı için yeşil ışık arıyor

Epstein dosyaları: Güç, zenginlik ve suskunluk duvarı

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Prof. Dr. Kılıç: Hava kirliliği, sigara ve nargile akciğer sağlığı için büyük tehdit

Kontrolden çıkan otomobil dereye düştü: 1 ölü 2 yaralı

Kudüs'ü Yahudileştirme planı sürüyor: Silvan'da 13 dairelik bina yıkıldı

Tel Aviv'den Ankara'ya gözdağı: "Müdahale gücü" mesajı

İzmir'de "torbacı" operasyonunda 18 kişi tutuklandı

Batı Şeria'da işgal saldırıları: Biri çocuk iki Filistinli şehit, 10 yaralı

Brent petrol 60,77 dolardan işlem görüyor