• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

23 Mayıs 2023, Salı 19:10
23 Mayıs 2023, Salı 19:10
Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

Vatandaşın ‘güvenli’ yatırım aracı olarak gördüğü altın piyasası, seçimle birlikte güncel fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yatırımcılara dikkat çeken Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel uyarılarda bulundu.
Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu olurken DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’den dikkat çeken altın uyarısı geldi. Seçim haftasında piyasanın belirsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Yüksel, vatandaşa altın yatırımının uzun vadede güzel kazançlar sağlayacağını açıkladı.

“Seçimin 2. tura kalmasıyla belirsizlik yüzde 25’e indi”
Seçim sürecinde aynı gün içerisinde altının ani hareketlerle yükselip inmesini belirsizliğe bağladığını ifade eden Yüksel, “Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi” dedi.
28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olmamasıyla birlikte altında da fiyat değişikliğinin olmayacağını belirten Yüksel, “Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“Aşırı düşüş olmayacak”
Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin altını çok kötü etkileyebileceğine dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti:
“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te sokak hayvanları ve kuşlar için sokak aralarına yem bırakıldı

Bakan Kurum, COP31 Yüksek Düzey Şampiyonu’nu açıkladı

Türkiye’den Şili’de hayatını kaybedenler için taziye mesajı

Tarihçi Erdem: İbrahim Anlaşmaları işgali meşrulaştırma sürecidir

KDK’dan ücretli öğretmenler için emsal prim kararı

Mersin'de etkili olan fırtına gezi teknesini batırdı

Prof. Dr. Öztürkmen: Kar yağışı sadece görsel bir güzellik değil, doğanın rehabilitasyon sürecidir

Türkiye ile Libya arasında yeni iş birliği dönemi

Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 654'e yükseldi

Uzay keşifleri etkinliği, üç kuşağı bir araya getirdi

Kış aylarında güvenli sürüş için dikkat edilmesi gerekenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimiz yeni Suriye’nin asli parçası oluyor

Mardin’in tarihi ilim mekanı Kasımiye Medresesi"nden kartpostallık görüntüler

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 3'üncü gününde

Rahatsızlanan avcı ambulans helikopter ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Gaziantep'te gümrük kaçağı cep telefonlarına el konuldu

Malatya'da şüpheli çocuk ölümü

Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Yılmaz: Emekli maaşı yoksulluk sınırının esas alındığı bir maaş olmalıdır

İşgal rejimi Kalkiliya ve El-Halil’de çok sayıda kişiyi alıkoydu

HÜDA PAR İl Başkanı Suiçer'den Elazığ depreminin yıldönümüne ilişkin mesaj

Uyuşturucu satıcılığından aranan hükümlü yakalandı

İşgal rejimi saldırısında çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı

Doç. Dr. Atasoyu: C vitamininin fazlası böbrek taşı riskini artırıyor

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’nden Doğunun Nabzı’na 11. Yıl Ziyareti

GASKİ’den su sayaçları için don uyarısı

Kalınlığı bir metreyi bulan karlı yollar açılarak kronik hastanın ilaçları ulaştırıldı

Mil-Diyanet Sen: Camiler ve Kur’an kursları genel bütçeden ısınmalıdır

İnsan Hakları Merkezi: israilin Gazze’de eğitim kurumlarına saldırısı 3-5 yıllık kayba yol açacak

Diyarbakır’da Uçak Krizi: Kış Şartları Uçuşları Vuruyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te sokak hayvanları ve kuşlar için sokak aralarına yem bırakıldı

Bakan Kurum, COP31 Yüksek Düzey Şampiyonu’nu açıkladı

Türkiye’den Şili’de hayatını kaybedenler için taziye mesajı

Tarihçi Erdem: İbrahim Anlaşmaları işgali meşrulaştırma sürecidir

KDK’dan ücretli öğretmenler için emsal prim kararı

Mersin'de etkili olan fırtına gezi teknesini batırdı

Prof. Dr. Öztürkmen: Kar yağışı sadece görsel bir güzellik değil, doğanın rehabilitasyon sürecidir