• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,19% 0,04
  • EURO

    51,15% 0,30
  • GRAM ALTIN

    7108,28% -0,05
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

23 Mayıs 2023, Salı 19:10
23 Mayıs 2023, Salı 19:10
Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Altın yatırımcıları dikkat: “Seçim belirsizliği piyasayı çok etkiler”

Vatandaşın ‘güvenli’ yatırım aracı olarak gördüğü altın piyasası, seçimle birlikte güncel fiyatlarındaki son durum yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yatırımcılara dikkat çeken Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel uyarılarda bulundu.
Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından piyasaların nasıl şekilleneceği merak konusu olurken DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’den dikkat çeken altın uyarısı geldi. Seçim haftasında piyasanın belirsizlik içerisinde olduğunu söyleyen Yüksel, vatandaşa altın yatırımının uzun vadede güzel kazançlar sağlayacağını açıkladı.

“Seçimin 2. tura kalmasıyla belirsizlik yüzde 25’e indi”
Seçim sürecinde aynı gün içerisinde altının ani hareketlerle yükselip inmesini belirsizliğe bağladığını ifade eden Yüksel, “Türkiye’deki seçimin ne olacağı altın fiyatlarının ne yönlü hareket edeceğini belirler. Hepimizin bildiği gibi altın sürekli piyasada satılan hem yatırım amacıyla hem süs anlamında sürekli vatandaşlarımızın talebi var. Son zamanlarda gündemdeki seçimden önceki belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi oldu. Dönem dönem aynı gün içerisinde bakıyorduk ki farklı yükseliş ve düşüşler gerçekleşti. Şu an itibariyle baktığımız zaman altın piyasası normalleşmeye doğru gidiyor. Yüzde 50’lik belirsizliğin oluşma nedeni hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı. Bu belirsizlikler piyasaya bayağı sıkıntı oluşturuyordu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalmasıyla piyasadaki belirsizlik yüzde 25’e indi” dedi.
28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra herhangi bir değişikliğin söz konusu olmamasıyla birlikte altında da fiyat değişikliğinin olmayacağını belirten Yüksel, “Vatandaşın aslında yatırımı sürekli altına yöneliktir. Bu doğru bir karardır. Altın yıllardır hiçbir zaman değerini kaybetmeyen ve kazanç sağlayan bir yatırım aracıdır. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra tahminimiz herhangi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Altının değeri normalde de bu fiyatlarda olması gerekiyor. Bir zaman durgun olan altın, seçim dolayısıyla aniden yükselişe geçti. Vatandaşımız altında düşüş olur diye elden çıkarma korkusuna girmesin. Seçim öncesi olan belirsizlik netleşti diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

“Aşırı düşüş olmayacak”
Seçimden sonra güvenilir ortamın olup olmayacağı yönündeki belirsizliğin altını çok kötü etkileyebileceğine dikkat çeken Yüksel, şunları kaydetti:
“Altının gramını hesapladığımız zaman bin 500 TL’nin üzerinde olması gerekiyordu. Yani biraz geride kalmıştı. Vatandaşlarımıza boşuna demiyoruz uzun süre için kesinlikle altına yatırım yapılmalıdır. Gram altın bahsettiğimiz seviyelerde gidip gelir. Yani aşırı bir düşüş olmayacaktır. Ama bir ihtimalle hükümet değişikliğe giderse altın sıkıntılı yerlere gidebilir. Güvenilir ortamın oluşup oluşmayacağı yönündeki belirsizlik altını çok etkiler.”
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı

Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı