-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,37% -0,26
-
GRAM ALTIN
6495,91% 1,88
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
Altında 'kırılgan denge'
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Altında 'kırılgan denge'
Altın fiyatları, küresel toparlanmaya dair endişelerin para politikasının yakında sıkılaşacağına dair beklentileri dengelemesiyle yatay bir seyir izledi. Gram altın da Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yatay seyri takip etti.
Yatırımcıların küresel toparlanmanın sekteye uğrayabileceğine dair endişelerle güvenli varlıklara yönelmesi 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizini düşürürken altın fiyatlarını da destekledi. Fakat Fed’in Kasım ayında varlık alımını azaltmaya başlayacağına dair beklentiler faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.
Altın yatırımcıları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın perşembe günkü toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerini de yakından takip edecek.
Dünya Altın Konseyi de yayımladığı üçüncü çeyrek talep raporunda altına dayalı Borsa yatırım fonlarından gerçekleşen çıkışlara rağmen merkez bankaları ve tüketicilerden gelen altın talebinin bu çıkışları kompanse ettiğini söyledi.
Altım mücevherat talebinin ekonomik toparlanmayla beraber 2020 yılında görülen seviyeleri geride bıraktığını belirten konsey, ekonomik toparlanmanın devam etmesiyle beraber mücevherat talebinin de artmaya devam edeceğini belirtrti.
10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi çarşamba günü yüzde 1,63’ten 1,55’e gerilerken Bloomberg Dolar Spot Endeksi neredeyse yatay bir seyirle 1.156 seviyesinde bulunuyor.
Ons altın fiyatı
Haftaya 1.793 dolar civarında başlayan ons altın, yatırımcıların enflasyona dair endişelerinin artmasıyla salı günü 1.810 dolara kadar tırmanarak son bir ayda ilk defa günü 1.800 dolar üzerinde kapatmıştı. Yatırımcıların AMB’nin enflasyona karşı herhangi bir adım atacağıyla ilgili mesaj verip vermeyeceğine odaklanmasıyla ons altın 1.800 dolar civarında bulunuyor.
Gram altın fiyatı
Gram altın, dolar/TL’nin piyasadaki ilk işlemlerde 9,80’nin üzerini görmesiyle haftaya 567 TL civarında başlamıştı. Sonrasında dolar kurundaki hızlı gerilemeyle 557 TL’ye kadar inen gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yatay seyirle 550 TL civarında bulunuyor.
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Danimarka Başbakanı istifa etti
HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı
Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez
Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu
Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor
Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı
Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü
Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor
Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü
Enerji krizinin ortasında Güney Sudan petrol üretimini genişletmeye hazırlanıyor
DMM: Dezenformasyon faaliyetlerinde artış gözlemlenmektedir
İçişleri Bakanı Ağrı’da
ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor
Mardin’de karton yüklü tır devrildi
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı
Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı
Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı
Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu
Uluslararası ayakkabı fuarı 74'üncü kez kapıları açtı
Bakan Fidan, Suriye, Katar ve Özbekistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Çiftçi: Nevruz etkinlikleri kapsamında 209 kişi gözaltına alındı
Ulusal Pediatri Kış Kongresi Bursa’da gerçekleştirilecek
Rusya-İran hattına saldırı: Siyonist rejim stratejik tedarik yolunu bombaladı
Mardin’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
"Hesap ve IBAN Bilgisi Paylaşma Suçtur" seminerleri sürüyor
Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve indirim desteği
Yükleniyor







