-
BIST 100
15992,35%-0,59
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,53% -0,01
-
GRAM ALTIN
7096,19% -0,55
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Altında 'kırılgan denge'
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Altında 'kırılgan denge'
Altın fiyatları, küresel toparlanmaya dair endişelerin para politikasının yakında sıkılaşacağına dair beklentileri dengelemesiyle yatay bir seyir izledi. Gram altın da Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yatay seyri takip etti.
Yatırımcıların küresel toparlanmanın sekteye uğrayabileceğine dair endişelerle güvenli varlıklara yönelmesi 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizini düşürürken altın fiyatlarını da destekledi. Fakat Fed’in Kasım ayında varlık alımını azaltmaya başlayacağına dair beklentiler faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.
Altın yatırımcıları, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın perşembe günkü toplantı sonrası enflasyon görünümüne ve bunun faiz artırımına gidildiğinde ne anlama geldiğine ilişkin söyleyeceklerini de yakından takip edecek.
Dünya Altın Konseyi de yayımladığı üçüncü çeyrek talep raporunda altına dayalı Borsa yatırım fonlarından gerçekleşen çıkışlara rağmen merkez bankaları ve tüketicilerden gelen altın talebinin bu çıkışları kompanse ettiğini söyledi.
Altım mücevherat talebinin ekonomik toparlanmayla beraber 2020 yılında görülen seviyeleri geride bıraktığını belirten konsey, ekonomik toparlanmanın devam etmesiyle beraber mücevherat talebinin de artmaya devam edeceğini belirtrti.
10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi çarşamba günü yüzde 1,63’ten 1,55’e gerilerken Bloomberg Dolar Spot Endeksi neredeyse yatay bir seyirle 1.156 seviyesinde bulunuyor.
Ons altın fiyatı
Haftaya 1.793 dolar civarında başlayan ons altın, yatırımcıların enflasyona dair endişelerinin artmasıyla salı günü 1.810 dolara kadar tırmanarak son bir ayda ilk defa günü 1.800 dolar üzerinde kapatmıştı. Yatırımcıların AMB’nin enflasyona karşı herhangi bir adım atacağıyla ilgili mesaj verip vermeyeceğine odaklanmasıyla ons altın 1.800 dolar civarında bulunuyor.
Gram altın fiyatı
Gram altın, dolar/TL’nin piyasadaki ilk işlemlerde 9,80’nin üzerini görmesiyle haftaya 567 TL civarında başlamıştı. Sonrasında dolar kurundaki hızlı gerilemeyle 557 TL’ye kadar inen gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yatay seyirle 550 TL civarında bulunuyor.
Gazze'de bombardımanda hasar gören bina çöktü: Biri çocuk üç şehit
Müftü Durmuş: Kadir Gecesi bir ömre bedel olan bir gecedir
Almanya’dan Trump’ın İran planına ret: Bu savaşa girmeyeceğiz!
Tarım ÜFE şubat ayında arttı
Batman Diyanet-Sen: Bu gece bir ömre bedel muhasebe fırsatıdır
İşgalciler Batı Şeria'da camilere saldırdı, çok sayıda Filistinli esir alındı
Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri sürüyor
Askon’dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı
ASELSAN’dan 166 milyon dolarlık sözleşme
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Kadir Gecesi mesajı
Brent petrol 104,61 dolardan işlem görüyor
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'den Kadir Gecesi mesajı
Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem
"İtikâf Müslümanın kendini yenilediği önemli bir ibadettir"
Filistinli esirlere siyonist zindanlarda sistematik işkence
Siyonist rejim Lübnan'ın güneyine kara saldırısı başlattı
Kudüs askeri abluka altında: Mescid-i Aksa Kadir Gecesi'nde kapalı
Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek: Müminler dualarla ihya edecek
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi
İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Yükleniyor






