Tarih: 16.01.2026 11:25

Afganistanlı iş insanı Dr. Hayatullah Atid’den HAKSİAD’a ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası danışmanlık sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Dr. Atid, HAKSİAD Genel Merkezi’ne gelişinde dernek yönetimi tarafından karşılandı. Ziyarette, derneğin çalışmaları ile küresel ticaret vizyonu üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında gerçekleşen görüşmede HAKSİAD Genel Başkanı Vedat Turgut, derneğin son dönemde yürüttüğü çalışmalar ve hayata geçirilen projeler hakkında Dr. Atid’e kapsamlı bilgiler verdi. HAKSİAD’ın yurt içi ve yurt dışındaki teşkilatlanma süreci, üyelerine sunduğu ticari imkânlar ve sanayi–ticaret alanındaki etkinliği masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca sivil toplum kuruluşlarının ekonomik kalkınmadaki rolü ve iş dünyasıyla kurduğu bağların önemi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Afganistan ve bölgesel yatırımlar gündemdeydi

Görüşmenin ana gündem başlıklarından birini bölgesel yatırımlar oluşturdu.

Dr. Hayatullah Atid, başkanlığını yürüttüğü OTED Danışmanlık şirketinin faaliyetleri hakkında bilgi vererek Afganistan’daki yatırım ortamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Atid hem şahsi yatırımları hem de danışmanlık sunduğu projeler üzerinden Afganistan’da ticaret yapmanın stratejik önemine dikkat çekti.

Görüşmede, HAKSİAD ile birlikte hayata geçirilebilecek ticari hamleler ve olası ortaklıklar da ele alındı.

Ziyaret, iki kurum arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı temasların sürdürülmesi yönündeki temennilerle sona erdi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —