Tarih: 08.01.2026 15:03

Batman'da ekmek tarifesi değişti, denetimler başlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Batman'da ekmek fiyatları ve gramajlarında önemli bir değişiklik yapıldı. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Kozluk Esnaf ve Sanatkârlar Odasının talebi üzerine aldığı kararla, yeni tarifeyi 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren uygulamaya koydu.

Yeni düzenlemeye göre: 220 gram somun ekmek 12,5 TL, 440 gram pide ekmek 25 TL, 1 kilogram ekmek ise 56,82 TL'den satılacak.

Önceki dönemde 200 gram olan somun ekmek 220 grama, 400 gram olan pide ekmek ise 440 grama yükseltildi. Böylece gramajlarda artış sağlanırken, fiyatlar da buna paralel olarak güncellendi.

Tarifeye uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanmasının önüne geçmek amacıyla, 1 Ocak 2026 itibarıyla il merkezi ve ilçelerde kapsamlı denetimler başlatıldı.

Denetimler; Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilgili belediyeler ve meslek odaları tarafından koordineli bir şekilde yürütülüyor.

Ticaret Müdürlüğü yetkilileri; Vatandaşların, ekmekte gramaj eksikliği, tarifeye aykırı fiyat uygulaması veya diğer mevzuata uygun olmayan durumlarla karşılaşmaları halinde Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ya da ilgili belediyelere şikâyette bulunabileceğini belirtti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —