Tarih: 13.01.2026 10:16

Diyarbakır il genelinde aranan 140 şahıs gözaltına alındı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinesinde, İlçe Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla il genelinde operasyonlar düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında "kasten öldürme", "cinsel saldırı", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", "hırsızlık", "gece vakti silah ile yağma" ile "ruhsatsız silah ve mermi taşıma veya bulundurma" suçlarından aranan şahısların da bulunduğu toplam 140 kişi yakalandı.

Yakalanan şahıslara ilişkin yapılan bilgilendirmede; 10 yıl ile 20 yıl arasında hapis cezası bulunan 12 kişi, 5 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezası bulunan 35 kişi, 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası bulunan 65 kişi ile 2 yılın altında hapis cezası bulunan 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonlar kapsamında yakalanan toplam 140 kişi, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —