Cuma günü yatay seyreden dolar/TL, önceki kapanışa yakın 40,8000 seviyesinden günü tamamlamıştı.
Bugün saat 09.15 itibarıyla yüzde 0,3 artışla 40,9020 TL seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda; avro/TL yüzde 0,4 artışla 47,9260, sterlin/TL yüzde 0,1 artışla 55,5220 seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi ise yatay seyirle 97,8 seviyesinde.
ABD Merkez Bsı (Fed) faiz indirim sürecine ilişkin beklentiler, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda atılan barış adımları ve bu hafta başlayacak Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu piyasaların odağında.
Toplantıda Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer yetkililerin açıklamaları yatırımcılar tarafından yakından izlenecek.
Analistler, yurt içinde kısa vadeli dış borç verileri ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avro Bölgesi dış ticaret dengesi verilerinin takip edileceğini belirtiyor. (İLKHA)