Tarih: 22.01.2026 16:37

Emekli Sandığı zam ve ek ödeme farkları yarın hesaplara yatacak

Facebook Twitter Linked-in

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emekli Sandığı kapsamındaki milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ödeme takvimine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, 2026 yılı ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullüğü aylığı alanlara yönelik 2025 yılı ek ödemelerinin yarın hesaplara aktarılacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre, 4/C (Emekli Sandığı) kapsamında aylık alan 2 milyon 519 bin 790 kişiye toplam 19,1 milyar lira zam farkı ödemesi yapılacak. Aynı kapsamda aylık bağlanan 10 bin 321 kişiye ise toplam 2,7 milyar lira emekli ikramiyesi farkı ödenecek.

Ayrıca harp ve vazife malulleri ile bu kapsamda aylık alan 58 bin 346 hak sahibine, 2025 yılına ait toplam 1,8 milyar lira tutarında ek ödeme gerçekleştirilecek.

Bakan Işıkhan, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan vatandaşların söz konusu ödemelerinin 23 Ocak tarihinde aylık aldıkları b hesaplarına veya PTT şubelerine yatırılacağını bildirdi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —