Batman, hentbolda tarihi bir başarıya daha imza attı! 2025-2026 Mini Mini Hentbol Şampiyonası'nda Batman kız takımı Türkiye Şampiyonu olurken, erkek takımı ise Türkiye 4.'sü olarak büyük bir gurur yaşattı.
Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Sivas'ta düzenlenen şampiyonaya 14 kız ve 14 erkek takımı katıldı. Şampiyon kız takımının antrenörlüğünü Fırat Okan, Bilal Taşkıran ve Barış Bingöl üstlenirken; erkek takımını Barış İmret, Ömer Ataca, Nilgün Atar ve İhsan Adak çalıştırdı.
Hentbol İl Temsilcisi Emre Özdemir, başarının ekip çalışmasının sonucu olduğuna dikkat çekerek, "Batman halkını sporcularımıza hem maddi hem de manevi destek olmaya davet ediyorum" dedi.
Türkiye Şampiyonu Minik Kızlar:
Eylül Ekinci, Nurgül Onur, Defne Kurtbaş, Asmin Altun, Belinay Yelken, Azra Arslan, Gülsüm Çelikcan, Şinda Çelikcan, Avşin Obut, Arjin Mendi ve Hatice Acar.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Türkiye şampiyonu kız hentbol takımı ile Türkiye dördüncüsü erkek hentbol takımını tebrik ederek, "2025 yılında hentbolda 3 farklı kategoride 3 Türkiye şampiyonluğu kazanarak tarihi bir başarıya imza attık" ifadelerini kullandı.