Yönetmeliğe göre, tüketici önünde tartılarak satılan ürünlerde artık ambalaj ağırlığı dikkate alınmayacak ve dara işlemi zorunlu hale gelecek. Böylece vatandaşın gerçek ürün ağırlığı üzerinden ödeme yapması sağlanacak.
Lokanta, kafe, restoran ve pastane gibi yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmeler, fiyat listelerine ait bilgileri Ticaret Bakanlığının belirlediği dijital sisteme yüklemek zorunda olacak. Bu bilgiler, gerektiğinde kamu kurumları ve vatandaşlarla paylaşılabilecek.
Ayrıca, söz konusu işletmelerde masalarda karekod sistemiyle fiyat listesi görüntülenebilecek. Fiyat listelerinde tespit edilen her bir eksik, yanlış ya da mevzuata aykırı ürün için ayrı ayrı idari yaptırım uygulanacak.
Yeni düzenleme, kitap ve dergi gibi yayın ürünlerinde de kolaylık getiriyor. Artık satıcılar, ürün fiyatlarını sadece etiketle değil, elektronik cihazlar üzerinden de gösterebilecek. (İLKHA)