Tarih: 10.01.2026 20:34

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Facebook Twitter Linked-in

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Haneen Sayed, 2011 yılında başlayan Suriyeli mülteci krizinden bu yana Lübnan'ın ilk defa geri dönüş gerçeğini somut verilerle kanıtlama imkânına kavuştuğunu belirtti.

Sayed, Genel Güvenlik Genel Müdürlüğü istatistiklerine dayanarak, 2025 yılı içerisinde yarım milyonu aşkın Suriyelinin güvenli ve kalıcı bir yöntemle ülkeden ayrıldığını, bu dönüşlerin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği kayıtlarından silinme işlemleriyle de doğrulandığını kaydetti.

2025 yılında 501 bin 603 Suriyelinin Lübnan'ı terk ettiğinin belirlendiğini aktaran Sayed, bu tablonun planlı hükümet çalışmaları ve net bir politikanın ürünü olduğunu ifade etti.

Sayed, ilgili hükümet komitesinin 2026 yılı boyunca da Şam yönetimi ve uluslararası ortaklarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğini, mültecilerin organize ve kalıcı geri dönüş sürecini, hem geri dönenlerin onurunu gözetecek hem de Lübnan'ın ulusal çıkarlarına hizmet edecek bir yaklaşımla takip edeceklerini bildirdi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —