Tarih: 01.01.2026 16:04

Malatya'da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma tehlikesi nedeniyle vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla, tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri ile Kur'an kurslarında (yetişkinlere yönelik kurslar hariç) eğitim ve öğretim faaliyetleri 2 Ocak 2026 Cuma günü bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Yavuz, ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel, malûl ve gaziler, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ile kronik rahatsızlığı bulunan personelin de aynı gün idari izinli sayılacağını bildirdi.

31 Aralık günü de il genelinde yoğun kar yağışı ve kuvvetli don beklentisi nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edilmişti. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —