Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerini kapsayan toplam 310,5 kilometrelik Hızlı Tren Hattı Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.
Proje çerçevesinde, hattın Mersin, Tarsus ilçesinden yer altından geçecek olan 3 kilometrelik tünel bölümünde kazı ve altyapı faaliyetleri devam ediyor.
Yapımı süren tünel çalışmalarının, şehir içi ulaşımı etkilemeden hattın güvenli şekilde geçirilmesini amaçladığı bildirildi.
Yetkililer, tünel ve hat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölge illeri arasındaki ulaşım süresinin önemli ölçüde kısalacağını belirtti.
İncelemelerde Mersin Valisi Atilla Toros’un yanı sıra TCDD Bölge Müdürü ve yüklenici firma yetkilileri de yer aldı. Heyete, proje kapsamında gelinen son aşama ve yürütülen teknik çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep arasında hem yolcu taşımacılığında hem de bölgesel ekonomik hareketlilikte önemli katkı sağlanması hedefleniyor. (İLKHA)