Tarih: 20.11.2025 12:51

Pakistan ve Irak'taki mahkum Afganlar ülkelerine döndü

Facebook Twitter Linked-in

Afganistan İslam Emirliği Mülteciler ve Geri Gönderme Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Pakistan ve Irak'ta tutuklu bulunan 565 Afgan vatandaşının geçtiğimiz hafta serbest bırakılarak Afganistan'a geri gönderildiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre, Pakistan hapishanelerinde iki aya kadar süre tutuklu bulunan 517 mahkûm, güneydeki Kandahar eyaletindeki Spin Boldak sınır kapısından ülkelerine geri döndü. Irak'ta altı ila dokuz ay tutuklu bulunan 48 Afgan ise batıdaki Nimroz eyaletindeki Pul-e-Abresham sınır kapısından ülkelerine geri gönderildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Temmuz ayında açıkladığı son rakamlara göre, 10 binden fazla Afgan vatandaşı başta İran ve Pakistan olmak üzere yurtdışında tutuklu bulunuyor. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —