Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Etkinlikleri Daire Başkanlığı'nın 2025 yılı faaliyet programı kapsamında düzenlenen ANALİG (Anadolu Yıldızlar Ligi) Basketbol Kızlar Yarı Final Türkiye Şampiyonası tamamlandı.
Elazığ'da gerçekleştirilen yarı final karşılaşmalarında Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Basketbol Kız Takımı, gösterdiği üstün performansla Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
14-17 Ağustos 2025 tarihleri arasında Elazığ'da oynanan maçlarda Batman temsilcisi; Malatya'yı 95-52, Van'ı 77-28 gibi net skorlarla mağlup etti. Grup finalinde ise güçlü rakibi Gaziantep'i de geride bırakarak namağlup bir şekilde finallere yükseldi.
FİNAL HEYECANI ADANA'DA YAŞANACAK
Batman'ın "Potanın Perileri", 25-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında Adana ilinde düzenlenecek Türkiye Finallerinde şehrimizi temsil edecek. Takım; 12 sporcu ve 3 antrenörden oluşan kadrosuyla Türkiye'nin en iyi takımlarıyla mücadele etmeye hazırlanıyor. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, başarılı takımı ve antrenörleri Şeyhmus Karaarslan, Heybet Nasıroğlu ve İslam Bulut'u tebrik ederek şunları söyledi: "Kız basketbol takımımız, Elazığ'da gösterdiği performansla bizleri gururlandırdı. Sporcularımızın ve antrenörlerimizin azmi ve disiplini sayesinde adlarını Türkiye finallerine yazdırdılar. Adana'da da aynı başarıyı göstereceklerine inanıyorum. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum."
BATMAN'IN SPORDAKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR
Batman, son yıllarda birçok branşta elde ettiği başarılarla dikkat çekerken, ANALİG gibi ulusal düzeydeki organizasyonlarda da önemli dereceler elde etmeye devam ediyor. Bu başarı, hem sporcuların yeteneklerini geliştirmeleri hem de gençlerin spora yönlendirilmesi adına büyük önem taşıyor.