"Hayat Namazla Güzeldir" programı kapsamında bir araya gelen yüzlerce çocuk, gerçekleştirdikleri yürüyüş ile namazın önemine dikkat çekti.
Yapılan yürüyüşün ardından cemaatle namaz kılan çocuklar, yapılan program kapsamında ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu.
Şırnak Ömer Kabak meydanında bir araya gelen yüzlerce çocuk, ellerinde “Ailemizin Neşesi Camilerin Gülleriyiz”, “Gözümün Nuru Namaz”, “Cennetin Anahtarı Namaz”, “Kudüs’e Selam Namaza Devam” yazılı prtlar taşıyarak ulu Camisine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Şırnak Ulu Camii'nde cemaatle namaz kılan çocuklar, ezberledikleri namaz tesbihatlarını ve ayetleri okudular.
Gerçekleştirdikleri program hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları temsilcisi Selman Akman, "Peygamber Sevdalıları temsilciliği olarak çocuklara yönelik 15 günlük namaz eğitim programı gerçekleştirdik. Bu eğitim programımızı yürüyüş programı ile taçlandırdık. Ömer Kabak meydanından Ulu Cami'ye kadar çocuklarla beraber yürüyüş yaptık. Ulu camide çocuklarımızla beraber toplu şekilde namaz kıldık. Amacımız; çocuklarımıza namaz bilincini vermek, namazı seven bir nesil olarak yetişmelerini sağlamak. Rabbimiz bu çocuklarımız namazla yetişen bir nesil kılar. Namazımızda inşallah bu toplumu ihya eder.” dedi. (İLKHA)