• BIST 100

    15618,02%0,48
  • DOLAR

    43,28% 0,06
  • EURO

    50,84% 0,86
  • GRAM ALTIN

    6582,37% 1,34
  • Ç. ALTIN

    10624,85% 0,96

Anlama tamam! Türkiye'ye 20 milyar dolarlık kaynak

15 Haziran 2020, Pazartesi 15:42
15 Haziran 2020, Pazartesi 15:42
Anlama tamam! Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Anlama tamam! Türkiye'ye 20 milyar dolarlık kaynak

TMB'den yapılan açıklamaya göre, Türk inşaat sektörü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerini azaltmak amacıyla yurt dışı pazarlardaki faaliyetlerinin geliştirilebilmesi ve yeni pazarlarda ortaya çıkacak imkanların değerlendirilebilmesi için finansman arayışını artırdı.

TMB Başkan Vekili Hüseyin Arslan'ın ev sahipliğinde 10 Haziran'da video konferans yöntemiyle yapılan görüşmede, ADB yetkilileri ile müteahhitlik sektörü temsilcileri bir araya geldi. Konferansta ADB'nin Avrupa Temsilcisi Robert Schoellhammer, Temsilci Yardımcısı Samantha Hung ve Kamu-Özel İşbirliği (PPP) Uzmanı Mukta Malhotra, Kovid-19 salgınının olumsuz ekonomik etkilerinin giderilmesine yönelik bankanın yürüttüğü hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.

Üyelerinin 49'u Asya-Pasifik bölgesinden, Türkiye'nin aralarında yer aldığı 19'u da bölge dışı ülkelerden oluşan ADB'nin temsilcileri, salgının etkilerine karşı 1,8 milyar dolarlık kısmı özel sektöre kullandırılmak üzere, toplam 20 milyar dolarlık bir kaynak oluşturduklarını bildirdi.

ADB Avrupa Temsilcisi Schoellhammer, Türkiye'nin üyeliğinden bugüne yaklaşık 30 yılda Türk müteahhitlik firmalarının Asya Kalkınma Bankası kredisiyle toplam 3 milyar dolarlık 600 sözleşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Türk inşaat sektörünün Orta ve Batı Asya pazarında altyapı projelerinde oldukça güçlü olduğunu bildiklerini ifade eden Schoellhammer, sektörü desteklemeyi sürdüreceklerini, bununla birlikte Türk müteahhitlerinin yeni açılımlarla Güney ve Güneydoğu Asya'daki benzer faaliyetlere de ilgi göstermesinin yararlı olabileceğini vurguladı.

Salgın sonrasına ilişkin beklentiler hakkında bilgi veren Schoellhammer, Asya-Pasifik bölgesinde altyapı ihtiyacının süreceğine, bu kapsamda da PPP projelerinin önem taşıyacağına dikkati çekti. Schoellhammer ayrıca, küresel ısınmanın tüm dünyada artan önemiyle birlikte ADB üyelerinin de inşaat faaliyetlerinde yeşil, inovatif ve teknoloji yoğun proje ihtiyacının öne çıktığını aktardı.

Avrupalı müteahhitlerle Afrika pazarı ele alındı

TMB'nin aralarında yer aldığı 15 Avrupa ülkesi müteahhitler birliğini temsil eden Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC) ile birlikte 80'in üzerinde Avrupalı uluslararası inşaat firması temsilcisinin katılımıyla düzenlenen video konferansta da özellikle Sahraaltı Afrika'nın Türk ve Avrupalı müteahhitlere sunduğu fırsatlar ele alındı.

Bölgede sürdürülecek projelerden uluslararası kuruluşlardan finansman temin edilmesi halinde önemli bir pay almanın mümkün olacağı belirtildi.

Konya’da köpek saldırısında ölen çocuk için soruşturma

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için başvurular başladı

Peygamber Sevdalıları'ndan siyer yarışması için son çağrı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı istifasını sundu

Denizler için kuvvetli fırtına geliyor

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesinde inşaat hızla ilerliyor

Bakan Güler, Türkiye-Özbekistan ortak stratejik toplantısına katıldı

Kar yağışı bot satışlarını artırdı, yüksek fiyatlar alım gücünü zorladı

Diyarbakır–Batman Yolu Diktepe Geçişi projesinde çalışmalar sürüyor

Bakan Göktaş: Roman vatandaşlarımızın hayatını iyileştiren hizmetleri büyüteceğiz

Rus saldırıları Kiev'de elektrik ve su tedarikini aksattı

Vali Canalp: Batman, projecilikte Türkiye'ye model oluyor

Gazze Şeridi’nde aşırı soğuk sebebiyle bir bebek daha şehit oldu

Batman Havalimanı'nda aralıkta 62 bin 812 yolcuya hizmet verildi

UNRWA: Gazze'de önlenebilir hastalıklar rekor seviyede

Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açtı

Kıbrıs Caddesi esnafları “Bir günlük kazancımız Gazze’ye” dedi

İngiltere 16 yaşın altındaki çocuklara sosyal medya yasağı getiriyor

Avrupa Komisyonu: Grönland'ın egemenliği pazarlık konusu değildir

Evde sporun yeni adresi: Yapay zekâ destekli egzersiz ve fitness planları

Yemen Başkanlık Konseyi, BAE'yi güneyde gizli hapishaneler ve ağır ihlallerle suçladı

Konya Akşehir’de uyuşturucu operasyonu

Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Kamçatka'da aşırı kar fırtınası: Kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Ürdün’den UNRWA binalarının yıkımına tepki

Burak Gross Alışveriş Merkezi 5. Yılını Coşkuyla Kutladı

Kovancılar ve Palu'daki TOKİ mağdurlarına ilişkin açıklama

Ben Gvir'den skandal baskın: UNRWA yerleşkesinde yıkım

Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Kudüs, Müslümanların ortak davasıdır

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan İspanya’ya taziye mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da köpek saldırısında ölen çocuk için soruşturma

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için başvurular başladı

Peygamber Sevdalıları'ndan siyer yarışması için son çağrı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı istifasını sundu

Denizler için kuvvetli fırtına geliyor

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesinde inşaat hızla ilerliyor

Bakan Güler, Türkiye-Özbekistan ortak stratejik toplantısına katıldı