-
BIST 100
15786,49%-0,14
-
DOLAR
44,47% 0,11
-
EURO
51,13% -0,15
-
GRAM ALTIN
6475,04% 0,90
-
Ç. ALTIN
10602,45% -0,63
Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı
Apple Watch Series 8'in tanıtılmasına sayılı günler kala Apple'ın akıllı saatlerde kullanmak üzere tasarlanmış sıcaklık sensörü patenti sızdırıldı.
Apple Watch serisi ile akıllı saat pazarından büyük bir pay elde eden Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone'larla birlikte Apple Watch Series 8 modeliyle karşımıza çıkacak.
Henüz yeni modeller tanıtılmadan, bu yıl satışa çıkacak Apple Watch Series 8 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıkmaya başladı.
Watch Series 7 modellerinde çok fazla değişim yapmayarak birçok hayranını hayal kırıklığına uğratan Apple, yeni modellere daha fazla özellik eklemeyerek müşterilerini memnun etmeye çalışacak.
Sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktıUzun yıllardır kullanıcıların istediği sıcaklık sensörü, yeni Apple Watch Series 8 modellerinde karşımıza çıkabilir.
Kaynaklar, vücut sıcaklığını ölçen sensörün yeni saatlerde karşımıza çıkacağını söylüyor ve son günlerfe bu iddialar daha da güçlenmiş durumda.
MyHealthyApple internet sitesi 'Elektronik cihazlarda sıcaklık gradyanını belirleme' adlı patentle ilgili bazı detaylar paylaştı.
Tüm belgelerde açıkça Apple Watch gösterilmesi, şirketin söz konusu teknolojiyi yeni nesil akıllı saatlerine uygulamayı planladığını gösteriyor.

Belgeler , işlemci gibi bir bileşenin sıcaklığını izlemek için cihazın içindeki özel sıcaklık sensörünün nasıl kullanılabileceğini açıklarken, sensörün cilt gibi bir dış yüzeyin mutlak sıcaklığını ölçmek için kullanılabileceğini söylüyor.
Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Mark Gurman, geçtiğimiz aylarda Apple’ın sıcaklık sensörü çalışmalarına ağırlık verdiğini söylüyor.
Görünüşe göre Apple, bu özelliği Watch Series 8’e yetiştirmek için ciddi bir çaba gösteriyor.

Gurman’a göre Watch Series 8 modelleri, vücut sıcaklık sensörüne kavuşacak ancak saatler, kullanıcılara vücut sıcaklığını doğrudan göstermeyecek. Gurman’a göre Watch Series 8, ateşi yükselen kullanıcıları sadece bildirimle uyaracak.
Apple’ın neden böyle bir sistem geliştirdiği bilinmiyor, ancak sensörün doğruluk oranının düşük olması, Apple'ın doğrudan sıcaklık göstermeyi istemediği anlamına gelebilir.

Bazı kaynaklar ise, bu sensörün kadınların doğurkanlık takibi ve planlaması için ekleneceğini ve bu nedenle vücut sıcaklığını kullanıcılara gösteremeyeceğini iddia ediyor.
Yine de tüm bu söylentiler, ateş ölçüm özelliğinin Apple Watch Series 8 ile karşımıza çıkacağının bir kanıtı değil.
Geçtiğimiz aylarda, Apple Watch Series 7 modellerinde kan şekeri ölçüm özelliği olacağı söylentileri ortaya atılmış, ancak daha sonra Apple'ın böyle bir adım atmayacağı belirtilmişti.
Gayrimenkulün yeni nesli kampüste yetişiyor
Güzelbahçe’de araçta bomba şüphesi
Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Malatya'da bir şahıs gölette ölü bulundu
Altın alımında yeni dönem: Zerger App ile konuma göre fiyat takibi
Avustralya yükselen akaryakıt fiyatları üzerine toplu taşımayı ücretsiz hale getirdi
Rusya, İngiliz diplomatı istihbarat gerekçesiyle sınır dışı etme kararı aldı
Algoloji Uzmanı Dr. Asoğlu: Trigeminal nevraljide erken tanı ve doğru tedavi önemli
Rusya: “Batının politikaları yüzünden uluslararası ilişkileri istikrarsızlaşıyor”
İzmir sahilinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 58,03 seviyesinde
İran’a yapılan saldırıların beşinci haftasında küresel gıda ve enerji krizi büyüyor
Şanlıurfa’dan siyonizme ve emperyalizme tepki
Adalet Bakanı Gürlek: “Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasını destekliyoruz. 976 din görevlisi görevde, 170 hafıza ulaşıldı"
İstanbul'da polis servisi kaza yaptı: 4'ü ağır 30 yaralı
Adalet Bakanı Akın Gürlek: "12. Yargı paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"
Kudüs Valiliği: Mescid-i Aksa'da hayvan kurban etme girişimi "Yahudileştirme" çabası
Sağanak mahalleleri göle çevirdi, araç ve iş yerleri sular altında kaldı
ABD’de rekor kapanma: 44 gündür kapalı olan hükümette sorumluluk tartışması büyüyor
Diyarbakır’da otomobil tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Van’da 20 yıllık kan davası barışla sonuçlandı
Şanlıurfa'da ruhsatsız silah operasyonu
Diyarbakır’da öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Radar izini azaltacak yeni nesil malzeme geliştiriliyor
İran: ABD askerleri Basra Körfezi'ndeki köpekbalıklarına yem olacak
Batı Şeria'da 21 bini aşkın ihlal: Saldırıların merkezinde Yahudi çeteler var
Ankara merkezli 22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 29 tutuklama
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın yön arayışında: Ons ve gram altın bugün ne kadar?
Şanlıurfa’da tanker ile otomobil çarpıştı: Bir ölü, 5 yaralı
Yükleniyor







