• BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,90% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7329,11% -0,03
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

13 Ağustos 2022, Cumartesi 13:24
13 Ağustos 2022, Cumartesi 13:24
Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Apple Watch sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

Apple Watch Series 8'in tanıtılmasına sayılı günler kala Apple'ın akıllı saatlerde kullanmak üzere tasarlanmış sıcaklık sensörü patenti sızdırıldı.

Apple Watch serisi ile akıllı saat pazarından büyük bir pay elde eden Apple, önümüzdeki eylül ayında yeni iPhone'larla birlikte Apple Watch Series 8 modeliyle karşımıza çıkacak.

Henüz yeni modeller tanıtılmadan, bu yıl satışa çıkacak Apple Watch Series 8 ile ilgili yeni iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Watch Series 7 modellerinde çok fazla değişim yapmayarak birçok hayranını hayal kırıklığına uğratan Apple, yeni modellere daha fazla özellik eklemeyerek müşterilerini memnun etmeye çalışacak.

Sıcaklık sensörü patenti ortaya çıktı

Uzun yıllardır kullanıcıların istediği sıcaklık sensörü, yeni Apple Watch Series 8 modellerinde karşımıza çıkabilir.

Kaynaklar, vücut sıcaklığını ölçen sensörün yeni saatlerde karşımıza çıkacağını söylüyor ve son günlerfe bu iddialar daha da güçlenmiş durumda.

MyHealthyApple internet sitesi 'Elektronik cihazlarda sıcaklık gradyanını belirleme' adlı patentle ilgili bazı detaylar paylaştı.

Tüm belgelerde açıkça Apple Watch gösterilmesi, şirketin söz konusu teknolojiyi yeni nesil akıllı saatlerine uygulamayı planladığını gösteriyor.

Belgeler , işlemci gibi bir bileşenin sıcaklığını izlemek için cihazın içindeki özel sıcaklık sensörünün nasıl kullanılabileceğini açıklarken, sensörün cilt gibi bir dış yüzeyin mutlak sıcaklığını ölçmek için kullanılabileceğini söylüyor.

Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Mark Gurman, geçtiğimiz aylarda Apple’ın sıcaklık sensörü çalışmalarına ağırlık verdiğini söylüyor.

Görünüşe göre Apple, bu özelliği Watch Series 8’e yetiştirmek için ciddi bir çaba gösteriyor.

Gurman’a göre Watch Series 8 modelleri, vücut sıcaklık sensörüne kavuşacak ancak saatler, kullanıcılara vücut sıcaklığını doğrudan göstermeyecek. Gurman’a göre Watch Series 8, ateşi yükselen kullanıcıları sadece bildirimle uyaracak.

Apple’ın neden böyle bir sistem geliştirdiği bilinmiyor, ancak sensörün doğruluk oranının düşük olması, Apple'ın doğrudan sıcaklık göstermeyi istemediği anlamına gelebilir.

Bazı kaynaklar ise, bu sensörün kadınların doğurkanlık takibi ve planlaması için ekleneceğini ve bu nedenle vücut sıcaklığını kullanıcılara gösteremeyeceğini iddia ediyor.

Yine de tüm bu söylentiler, ateş ölçüm özelliğinin Apple Watch Series 8 ile karşımıza çıkacağının bir kanıtı değil.

Geçtiğimiz aylarda, Apple Watch Series 7 modellerinde kan şekeri ölçüm özelliği olacağı söylentileri ortaya atılmış, ancak daha sonra Apple'ın böyle bir adım atmayacağı belirtilmişti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca rahmet ve minnetle anılıyor

Benzine 1,11 TL zam geliyor

28 Şubat mağduru Rukiye Dal: Nerde bir öğrenci görsem ağlıyordum

İstanbul’da bahis operasyonunda 18 şirkette el konuldu, 10 kişi gözaltına alındı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ hükümlüsü tutuklandı

Altın fiyatları yatay seyrediyor

Yeni trafik cezaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

Francesca Albanese'nin ailesinden Trump yönetimine dava

Nijerya'da teravihte kanlı saldırı: 5 şehit

Trump, İran'a yönelik askeri seçenekleri masada tutuyor

Siyonistlerden Ramazan katliamı: Gazze'de polis noktalarına saldırıda 5 şehit

Pakistan ile Afganistan arasında gerilim: Karşılıklı saldırılar ve "açık savaş" açıklaması

Muğla’da 25 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Aksa'da teravih ve yatsı coşkusu: İşgalcilerin engeline rağmen saflar doldu

İstanbul’da metruk binadaki yangın ahşap binaya sıçradı

Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alımı yapacak

Kocaeli’de hemşire gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş’ta aranan 7 şahıs yakalandı

Bakan Kacır İstanbul’da sanayicilerle bir araya geldi

Nevşehir'de izinsiz iguana besleyen kişiye para cezası

Pakistan'da bir evde tüp patladı: 7 ölü, 25 yaralı

Bakan Gürlek: Avukatlık Kanunu daha kapsamlı ele alınacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca rahmet ve minnetle anılıyor