-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,37% -0,22
-
GRAM ALTIN
6254,64% -0,35
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Artık bankaya gitmek yok! Sona erdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Artık bankaya gitmek yok! Sona erdi
Son yasal düzenlemeyle cezaevlerinden şartlı olarak tahliye edilen çek suçluları için yeni bir adım daha atıldı. Çek suçlularının yeniden cezaevine girmemek için çek bedelinin bir kısmını alacaklıya ödeme zorunluluğunda süre şartı 1 yıla çıkarılacak.
AK Parti’nin hazırladığı torba yasa teklifine göre ticari amaçla; makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa sunanlara, bulunduranlara ve nakledenlere üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası uygulaması 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.
Afetzedeye kredi
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara verilecek ceza ise bir yıl ertelenecek. AK Parti, ekonomiye ilişkin hazırladığı yeni torba yasa teklifini dün TBMM Başkanlığı’na sundu. 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapan pakette şu düzenlemeler de yer aldı:
Vakıfbank’ın gayrimenkul yatırım ortaklıkları, bundan böyle Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayacak.
2020’de meydana gelen depremlerde hasar gören konut, ahır ve iş yerleri için afetzedelere borçlandırmaları yapılmak kaydıyla kredi desteği sağlanacak.
Aylık kesilmeyecek
Zorunlu sigortalılığa tabi olsa dahi kısa süreli çalışma olarak adlandırılan işlerde çalışanların aylıkları kesilmeyecek.
Kamu kurumlarıyla kamu bankalarının mali yıl içinde oluşabilecek ilave finansman ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla, ikrazen ihraç edilecek özel tertip devlet iç borçlanma senetlerinin limiti, 2020 yılı için belirlenen başlangıç ödeneklerinin yüzde 5’ine kadar uygulanacak.
Bankaya giderek imza atmaya son
Kovid-19 nedeniyle bankalarla yapılan kredi kartı sözleşmeleri de dahil tüm sözleşmeler artık uzaktan iletişim araçları veya elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Böylece fiziki belge ve ıslak imza dönemi de kapanmış olacak. Aynı şekilde abonelik sözleşmeleri ve iptali elektronik yöntemle yapılacak.
Karşılıksız çekte süre uzadı
24 Mart 2020’ye kadar işlenen çek suçlarından ceza alan ancak son düzenlemeyle tahliye edilenler, tahliye tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini alacaklıya ödemek zorunda olacak. Bu süre daha önce 3 ay olarak belirlenmişti.
Tütün cezasına erteleme
Ticari amaçla; makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa sunanlara, bulunduranlara ve nakledenlere yönelik belirlenen üç yıldan altı yıla kadar hapis cezasına ilişkin uygulama 1 Temmuz 2020’de yürülüğe girecek. Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara verilecek üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ise bir yıl ertelenecek. Söz konusu düzenleme, 1 Temmuz 2021’de uygulanmaya başlanacak.
Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve bağlı ortaklıklarında iç kontrol sistemi oluşturulacak.
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik
Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı
İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor
Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor
Bursa’da binlerce fidan toprakla buluştu
Şanlıurfa’da bozuk yollar tepkilere neden oldu
Yetimler Vakfı Gazze’de çocuklara bayram sevinci yaşattı
Şanlıurfa’da abi kardeş kavgası silahlı saldırıya dönüştü: Bir yaralı
ABD’de petrol rafinerisinde patlama: Bölge halkına evde kalın uyarısı
İDEV: Razaman Hoca'nın tahliye değil beraat etmesi gerekmektedir.
Yükleniyor







