• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Asla tekrar ısıtmamanız gereken 9 yiyecek

30 Temmuz 2022, Cumartesi 12:38
30 Temmuz 2022, Cumartesi 12:38
Asla tekrar ısıtmamanız gereken 9 yiyecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Asla tekrar ısıtmamanız gereken 9 yiyecek

İsrafı önlemek için birçok insanın kalan yemekleri daha sonra ısıtmak için saklar. Ancak bu davranış, bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Tekrar ısıtıldığında zararlı olan birçok yiyecek grubu varır.

Bazı yemekler hazırlandıktan hemen sonra yenmelidir. Tekrar ısıtmak için buzdolabında veya derin dondurucuda saklamak sağlığınıza zarar verebilir. Değişen lezzetlerine ek olarak, besinlerini kaybederler ve bazı durumlarda zehirli hale gelebilirler.

Artan yiyecekleri daha sonra tüketmek üzere buzdolabında saklamak mantıklı olabilir. Ancak, bu alışkanlık bazı durumlarda tehlikelidir. Isıtıldığında vücut için tehlikeli olabilecek yiyecekler vardır.

İşte karın ağrısı, sindirim raahtsızlıkları ve hatta gıda zehirlenmesinden kaçınmak için tekrar ısıtılmaması gereken 9 yiyecek.

Patates

Haşlanmış, püre yapılmış veya kızartılmış patatesi tekrar ısıtmanız önerilmez. Bu sebze besleyici özelliklerini kaybeder ve sindirimi bozabilir. Ayrıca patatesler buzdolabında saklanmazsa botulizme neden olabilecek bakterileri barındırabilir.

Yumurta

Yumurta protein açısından zengin bir besindir ve birçok farklı besin içerir. Ancak bir yumurtayı ikinci kez yüksek sıcaklıkta ısıtmak, yumurtaların bileşimini değiştirir ve vücut tarafından emilmelerini engeller. Bu nedenle sindirim yavaş ve zor olur ve karın ide ağrısı oluşur.

Mantar

Lif ve vitamin bakımından zengin olan mantarlar uygun şekilde saklanmadığında zarar görebilecek proteinler içerir. Bu nedenle, birkaç saat boyunca oda sıcaklığında kalan mantarları yeniden ısıtmak sindirim rahatsızlığına neden olabilir.

Pirinç

Pirinç, risk altındaki yiyeceklerden biridir. Bu gıda, Bacillus Cereus olarak bilinen bakterilerle kontamine olabilir. Bunlar ısıya dayanıklı değildir. Pirinç ayrıca oda sıcaklığında saklandığında toksik maddeler üretebilir. Bu nedenle pirinç pişirildikten hemen sonra yenmezse tehlikeli olabilir.

Kereviz

Kereviz, sağlık için çok iyi olan lif ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Ancak bu gıda ısıtıldığında nitritlere dönüşen nitratlar içerir. Bunlar vücut için tehlikeli olabilecek bileşiklerdir.

Ispanak

Vitaminler, antioksidanlar, demir, magnezyum ve lif açısından zengin olan ıspanak, vücuda birçok farklı fayda sağlayan bir sebzedir. Ancak, bu koyu yeşil yapraklı sebze oda sıcaklığında saklandığında nitritlere dönüşebilen yüksek miktarda nitrat içerir. Nitritlerin kandaki methemoglobin seviyesinde artışa neden olması, cilt ve mukoza zarlarında renk değişikliğine neden olması ve nadir durumlarda ölüme neden olması muhtemeldir.

Tavuk

Artan kızarmış tavuğu bir sonraki öğün için saklamak mantıklıdır. Ancak kalan tavukla soğuk bir sandviç hazırlamak, ikinci kez tekrar ısıtmaktan daha iyidir. Tavuklar sindirilemez hale gelme, şişkinlik, mide ağrılarına ve zehirlenmelere neden olma riski nedeniyle tekrar ısıtılmamalıdır.

Kırmızı pancar

Kırmızı pancar, salatalarda çiğ olarak veya yemeklerde pişirilerek yenebilir. Ancak kereviz ve ıspanak gibi pancar da nitrat içerir. Bu nedenle, pişmiş bir pancarı yeniden ısıtmak, yemeklerimizde toksik bileşiklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Deniz ürünleri

Deniz ürünleri olabildiğince tazeyken yenilmelidir. Deniz ürünlerinin fırında veya mikrodalgada tekrar ısıtılması önerilmez. Deniz ürünleri hızla bozulabilir ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bismil'de yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık sevinci

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 527 kilogram madde ele geçirildi

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 279 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mescid-i Aksa'ya kilit vurmak milyonlarca Müslümanın inancına saldırıdır

Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı

Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur

Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor

İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit

Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?

Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması

Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim

Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları

Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı

Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi

İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek

İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu

Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı

Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz

İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor

İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı

İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu

19 il için sarı kodlu uyarı

Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı

İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bismil'de yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık sevinci

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 527 kilogram madde ele geçirildi

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 279 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mescid-i Aksa'ya kilit vurmak milyonlarca Müslümanın inancına saldırıdır

Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı

Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur

Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor