• BIST 100

    15870,43%-0,89
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,07% -0,21
  • GRAM ALTIN

    7206,46% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11734,45% -1,11

Asla tekrar ısıtmamanız gereken 9 yiyecek

30 Temmuz 2022, Cumartesi 12:38
30 Temmuz 2022, Cumartesi 12:38
Asla tekrar ısıtmamanız gereken 9 yiyecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Asla tekrar ısıtmamanız gereken 9 yiyecek

İsrafı önlemek için birçok insanın kalan yemekleri daha sonra ısıtmak için saklar. Ancak bu davranış, bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Tekrar ısıtıldığında zararlı olan birçok yiyecek grubu varır.

Bazı yemekler hazırlandıktan hemen sonra yenmelidir. Tekrar ısıtmak için buzdolabında veya derin dondurucuda saklamak sağlığınıza zarar verebilir. Değişen lezzetlerine ek olarak, besinlerini kaybederler ve bazı durumlarda zehirli hale gelebilirler.

Artan yiyecekleri daha sonra tüketmek üzere buzdolabında saklamak mantıklı olabilir. Ancak, bu alışkanlık bazı durumlarda tehlikelidir. Isıtıldığında vücut için tehlikeli olabilecek yiyecekler vardır.

İşte karın ağrısı, sindirim raahtsızlıkları ve hatta gıda zehirlenmesinden kaçınmak için tekrar ısıtılmaması gereken 9 yiyecek.

Patates

Haşlanmış, püre yapılmış veya kızartılmış patatesi tekrar ısıtmanız önerilmez. Bu sebze besleyici özelliklerini kaybeder ve sindirimi bozabilir. Ayrıca patatesler buzdolabında saklanmazsa botulizme neden olabilecek bakterileri barındırabilir.

Yumurta

Yumurta protein açısından zengin bir besindir ve birçok farklı besin içerir. Ancak bir yumurtayı ikinci kez yüksek sıcaklıkta ısıtmak, yumurtaların bileşimini değiştirir ve vücut tarafından emilmelerini engeller. Bu nedenle sindirim yavaş ve zor olur ve karın ide ağrısı oluşur.

Mantar

Lif ve vitamin bakımından zengin olan mantarlar uygun şekilde saklanmadığında zarar görebilecek proteinler içerir. Bu nedenle, birkaç saat boyunca oda sıcaklığında kalan mantarları yeniden ısıtmak sindirim rahatsızlığına neden olabilir.

Pirinç

Pirinç, risk altındaki yiyeceklerden biridir. Bu gıda, Bacillus Cereus olarak bilinen bakterilerle kontamine olabilir. Bunlar ısıya dayanıklı değildir. Pirinç ayrıca oda sıcaklığında saklandığında toksik maddeler üretebilir. Bu nedenle pirinç pişirildikten hemen sonra yenmezse tehlikeli olabilir.

Kereviz

Kereviz, sağlık için çok iyi olan lif ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Ancak bu gıda ısıtıldığında nitritlere dönüşen nitratlar içerir. Bunlar vücut için tehlikeli olabilecek bileşiklerdir.

Ispanak

Vitaminler, antioksidanlar, demir, magnezyum ve lif açısından zengin olan ıspanak, vücuda birçok farklı fayda sağlayan bir sebzedir. Ancak, bu koyu yeşil yapraklı sebze oda sıcaklığında saklandığında nitritlere dönüşebilen yüksek miktarda nitrat içerir. Nitritlerin kandaki methemoglobin seviyesinde artışa neden olması, cilt ve mukoza zarlarında renk değişikliğine neden olması ve nadir durumlarda ölüme neden olması muhtemeldir.

Tavuk

Artan kızarmış tavuğu bir sonraki öğün için saklamak mantıklıdır. Ancak kalan tavukla soğuk bir sandviç hazırlamak, ikinci kez tekrar ısıtmaktan daha iyidir. Tavuklar sindirilemez hale gelme, şişkinlik, mide ağrılarına ve zehirlenmelere neden olma riski nedeniyle tekrar ısıtılmamalıdır.

Kırmızı pancar

Kırmızı pancar, salatalarda çiğ olarak veya yemeklerde pişirilerek yenebilir. Ancak kereviz ve ıspanak gibi pancar da nitrat içerir. Bu nedenle, pişmiş bir pancarı yeniden ısıtmak, yemeklerimizde toksik bileşiklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Deniz ürünleri

Deniz ürünleri olabildiğince tazeyken yenilmelidir. Deniz ürünlerinin fırında veya mikrodalgada tekrar ısıtılması önerilmez. Deniz ürünleri hızla bozulabilir ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Burdur'da aranan 15 şahıs yakalandı

Gübre hammaddesi üre ithalatında gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Yalova’da sokak satıcılarına operasyon: 3 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Asansör boşluğuna düşen şahıs yaralandı

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Bakan Gürlek'ten dijital mecralardaki dezenformasyon faaliyetlerine ilişkin açıklama

Pezeşkiyan ile Putin bölgedesi son durumu görüştü.

İran'a yönelik saldırılar İstanbul'un 6 ilçesinde eş zamanlı protesto edildi

Siyonist-ABD'nin yeni kâbusu: Hürremşehr 4 füzeleri

Avrupa'nın FCAS çıkmazı sürüyor: Ortak savaş uçağı kararı bir kez daha ertelendi

Uzaktan hasta değerlendirme sistemi ile sağlık hizmetine kolay erişim

Beyaz Saray, İran'a saldırıları 4-6 hafta sürebileceğini savundu

Malatya'da uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Batman'da binlerce kişi İran'a yönelik saldırıları protesto etti

Benin'de askeri bir noktaya silahlı saldırı: 15 asker öldü, 5 asker yaralandı

Ağrı’dan İran'a yönelik saldırılara tepki

Novak: Rus gazını Avrupa yerine Asya pazarına göndereceğiz

Solomon Adaları'nda 6,7 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

İran Hatam'ül-Enbiya Karargahı: ülkeye karşı harekette bulunan her üs hedef alınacak

Katar: Körfezdeki enerji krizi dünya ekonomilerini çökertebilir

Rusya: AB enerji sorunlarına çaresizce çözüm arıyor

Kayseri'de sahte dolar operasyonu: 1 gözaltı

İran'a yönelik siyonist-ABD saldırıları İzmir'de telin edildi

Lübnan'daki işgal saldırılarında şehit sayısı 217'ye yükseldi

Rusya'dan Finlandiya’ya nükleer silah tepkisi

Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti

Japonya ve Kanada'dan stratejik ortaklık anlaşması

Pakistan'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 18 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Burdur'da aranan 15 şahıs yakalandı

Gübre hammaddesi üre ithalatında gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Yalova’da sokak satıcılarına operasyon: 3 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Asansör boşluğuna düşen şahıs yaralandı

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Bakan Gürlek'ten dijital mecralardaki dezenformasyon faaliyetlerine ilişkin açıklama