• BIST 100

    15972,73%-3,70
  • DOLAR

    43,97% 0,07
  • EURO

    51,64% -0,57
  • GRAM ALTIN

    7629,36% 2,61
  • Ç. ALTIN

    12310,12% -1,73

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

Bakan Selçuk, işaret diline de çevrilen video konferansta yaptığı konuşmada sözlerine Engelliler Haftasını kutlayarak başladı.

Selçuk; “Bu hafta münasebetiyle engellilerimizin mücadeleleri, başarıları, karşılaştıkları sorunlar ve özellikle erişilebilirlik konusunun kamuoyunda gündeme gelmesini diliyorum.” dedi.

“Devlet olarak Kovid-19’un olumsuz etkilerine karşı toplumun tüm kesimlerine sağladığımız destek ve yardımların toplam tutarı 200 milyar TL’yi aştı” diyen Bakan Selçuk,“Engelli vatandaşlarımızı da Kovid-19 salgınına karşı korumak üzere çeşitli tedbirleri hayata geçirdik. Engelli Aylığı alan ve Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 ve sonrasında süresi dolan raporlarının geçerlilik sürelerini uzattık. Daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilebilecek. Resmi bakım merkezinde, bakıma ihtiyacı olan engellilerimizin özel huzurevleri ve engelli bakım merkezleri ücretlerini Bakanlık olarak karşılayacağız.” dedi.

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz

Engelli aylığı ve engelli yakını aylığı alan vatandaşlara, düzenli olarak aldıkları aylıkların haricinde 1000’er TL daha ödediklerini hatırlatan Bakan Selçuk,“ 2015 yılında Engelli Hakları Sözleşmesi (EHİS)’in İhtiyari Protokolü’nü onaylayarak, engelli vatandaşlarımızın Engelli Hakları Komitesine bireysel başvuru hakkını getirdik. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engellilere yönelik politikalarının her zaman toplumsal hayata katılımlarını sağlamak yönünde olduğunu vurgulayan Selçuk, erişilebilirlik konusunun asıl muhatabı ve hedef kitlesinin engelliler olduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk, “Erişilebilirlikle ilgili toplumsal farkındalığın oluşturulması, hiç kuşkusuz en önemli adımlardan birisi olmalı. Toplumsal farkındalıkla buna hız kazandırabiliriz.12 bin teknik personele ve yöneticiye erişilebilirlik eğitimi verdik. Yine bölgesel düzeydeki ‘Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri’miz ile de bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki ‘Hayaller Engelsizdir.’ Hiç kimse geride kalmasın diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Uyar, Down Sendromu Derneği’nden Fulya Ekmen, Türkiye Disleksi Vakfı’ndan Atıf Tokar, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan Nigar Evgin, İşitme Engelliler Konfederasyonu’ndan Orkun Uslukarçı, Uluslararası Sağırlar İslam Federasyonu’ndan Muhammet İkbal Yıldız ve Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonundan İsmail Tek katıldı.

Selçuk, video konferansta STK temsilcilerinin taleplerini de dinledi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Diyetisyen Tepe: Sahuru atlamak metabolizmayı olumsuz etkiliyor

Siyonistlerden Lübnan'a kara saldırısı sinyali: 100 bin yedek asker çağrıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi İftarda Buluştu

DMM’den "Türkiye'deki ABD askeri üssü vuruldu" iddialarına açıklama

Uzmandan sünnet uyarısı: Çocuk sağlığı için sünnette doğru adım şart

ABD ve siyonist rejim saldırılarında en az 150'si kız çocuğu 555 şehit

Şanlıurfa’da alkollü motosiklet sürücüsü polise çarptı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 165 şüpheli tutuklandı

Aile Danışmanı Günaydın: Boşanmalar, aileyi güçlendirerek önlenir

İran, Körfez ülkelerindeki ABD üslerini vurmaya devam ediyor

Şanlıurfa’da bağımlılıkla mücadele projesi olumlu sonuçlar veriyor

WhatsApp’a 25 milyon dolarlık ceza: Hindistan’da veri paylaşımı krizi

Kuveyt: ABD'ye ait birden fazla savaş uçağı düştü

Drift yapan sürücüye 140 bin TL para cezası

Aramco'nun Ras Tanura rafinerisi drone saldırısı sonrası kapandı

Malatya'da "Huzur 44" uygulaması

Yurtta mukabele geleneği yaşatılıyor

5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 37 tutuklama

Bursa’da bahis operasyonu: 4 gözaltı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci devam ediyor

Gaziantep’te otoyolda araç içinde uyuşturucu kullanan 3 kişi yakalandı

Hürmüz Boğazı'nda gemi trafiği durdu: İran'ın misillemesi enerji hatlarını kilitledi

Kayseri’de 3,9 büyüklüğünde deprem

Irak'ta Erbil havalimanı, Kuveyt'te ABD elçiliği hedef alındı

Brent petrol 77,96 dolara yükseldi

ABD F-15 jeti Kuveyt'te düştü

Lübnan'da 31 şehit, 149 yaralı

İran, saldırılarda şehit olan komutanlardan 7'sinin daha isimlerini açıkladı

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Altında tarihi rekor ve yeni zirve beklentisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyetisyen Tepe: Sahuru atlamak metabolizmayı olumsuz etkiliyor

Siyonistlerden Lübnan'a kara saldırısı sinyali: 100 bin yedek asker çağrıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesi İftarda Buluştu

DMM’den "Türkiye'deki ABD askeri üssü vuruldu" iddialarına açıklama

Uzmandan sünnet uyarısı: Çocuk sağlığı için sünnette doğru adım şart

ABD ve siyonist rejim saldırılarında en az 150'si kız çocuğu 555 şehit

Şanlıurfa’da alkollü motosiklet sürücüsü polise çarptı