• BIST 100

    17026,44%1,14
  • DOLAR

    43,83% 0,01
  • EURO

    51,72% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7264,84% 1,15
  • Ç. ALTIN

    11874,26% 0,29

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

Bakan Selçuk, işaret diline de çevrilen video konferansta yaptığı konuşmada sözlerine Engelliler Haftasını kutlayarak başladı.

Selçuk; “Bu hafta münasebetiyle engellilerimizin mücadeleleri, başarıları, karşılaştıkları sorunlar ve özellikle erişilebilirlik konusunun kamuoyunda gündeme gelmesini diliyorum.” dedi.

“Devlet olarak Kovid-19’un olumsuz etkilerine karşı toplumun tüm kesimlerine sağladığımız destek ve yardımların toplam tutarı 200 milyar TL’yi aştı” diyen Bakan Selçuk,“Engelli vatandaşlarımızı da Kovid-19 salgınına karşı korumak üzere çeşitli tedbirleri hayata geçirdik. Engelli Aylığı alan ve Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 ve sonrasında süresi dolan raporlarının geçerlilik sürelerini uzattık. Daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilebilecek. Resmi bakım merkezinde, bakıma ihtiyacı olan engellilerimizin özel huzurevleri ve engelli bakım merkezleri ücretlerini Bakanlık olarak karşılayacağız.” dedi.

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz

Engelli aylığı ve engelli yakını aylığı alan vatandaşlara, düzenli olarak aldıkları aylıkların haricinde 1000’er TL daha ödediklerini hatırlatan Bakan Selçuk,“ 2015 yılında Engelli Hakları Sözleşmesi (EHİS)’in İhtiyari Protokolü’nü onaylayarak, engelli vatandaşlarımızın Engelli Hakları Komitesine bireysel başvuru hakkını getirdik. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engellilere yönelik politikalarının her zaman toplumsal hayata katılımlarını sağlamak yönünde olduğunu vurgulayan Selçuk, erişilebilirlik konusunun asıl muhatabı ve hedef kitlesinin engelliler olduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk, “Erişilebilirlikle ilgili toplumsal farkındalığın oluşturulması, hiç kuşkusuz en önemli adımlardan birisi olmalı. Toplumsal farkındalıkla buna hız kazandırabiliriz.12 bin teknik personele ve yöneticiye erişilebilirlik eğitimi verdik. Yine bölgesel düzeydeki ‘Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri’miz ile de bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki ‘Hayaller Engelsizdir.’ Hiç kimse geride kalmasın diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Uyar, Down Sendromu Derneği’nden Fulya Ekmen, Türkiye Disleksi Vakfı’ndan Atıf Tokar, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan Nigar Evgin, İşitme Engelliler Konfederasyonu’ndan Orkun Uslukarçı, Uluslararası Sağırlar İslam Federasyonu’ndan Muhammet İkbal Yıldız ve Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonundan İsmail Tek katıldı.

Selçuk, video konferansta STK temsilcilerinin taleplerini de dinledi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kötü bir ağız ve diş sağlığı, çeşitli hastalıklara neden olabiliyor

Vaiz Nergis: Ramazan ayı sabır, paylaşma ve bereket ayıdır

Ailede kaliteli beraberliği yakalayamayan çocuklar risk altında

Meksika'da kartel liderinin öldürülmesinin ardından sokaklar savaş alanına döndü

Şırnak'ta alacak-verecek kavgası cinayetle bitti

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazan aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma ayıdır

Başkan Er: Ramazan ayının ruhuna ve manevi iklimine uygun etkinlikler düzenliyoruz

Pakistan'da karakol saldırısı: 3 kolluk kuvveti hayatını kaybetti

Battalgazi'de Çamurlu TOKİ cami çevresindeki çalışmalar tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarına imkân sağlıyoruz

Sağlık-Der Başkanı Sezen: Oruç vücudu dinlendirir, kendini onarma sürecini başlatır

Siyonist yerleşimci çeteler, Batı Şeria'da bir camiyi ateşe verdi

İran, ABD ile geçici nükleer anlaşmaya varıldığı yönündeki iddiaları yalanladı

Bursa’da 120 camide öğrenciler teravih kıldıracak

Çatışmalar nedeniyle kapalı kalan Kongo-Burundi sınırı açıldı

Şehid Mustafa Çoban'ın annesi oğlunu kabri başında anlattı

Şanlıurfa’da ata tohumları çiftçilerle buluşuyor

Anadolu Aşiretler Federasyonu’ndan "Manevi Değerler" çağrısı

Hindistan vatandaşlarından İran'ı terk etmeleri istendi

Mardin'de kazada yaralanan genç, 3 günlük hayat mücadelesini kaybetti

Mardin’de 12 yaşındaki çocuğa kapalı böbrek ameliyatı yapıldı

MASKİ'den Pütürge'ye 37 milyon TL'lik yatırım

Ramazan’ın Kalbi PetrolCity AVM’de Atacak

"Amacımız şehadet bilincini gelecek nesillere aktarmak"

Batman'da 4 kilo metamfetamin ele geçirildi

Kayalıklarda mahsur kalan keçiler halatla kurtarıldı

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek seferberliğine devam ediyor

Öğrenciler, madde bağımlılığına karşı bilinçlendirildi

Ramazanda zorlu mesai: Batmanlı inşaat işçileri oruçlu şekilde çalışıyor

Bingöl Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kötü bir ağız ve diş sağlığı, çeşitli hastalıklara neden olabiliyor

Vaiz Nergis: Ramazan ayı sabır, paylaşma ve bereket ayıdır

Ailede kaliteli beraberliği yakalayamayan çocuklar risk altında

Meksika'da kartel liderinin öldürülmesinin ardından sokaklar savaş alanına döndü

Şırnak'ta alacak-verecek kavgası cinayetle bitti

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazan aynı zamanda yardımlaşma ve paylaşma ayıdır

Başkan Er: Ramazan ayının ruhuna ve manevi iklimine uygun etkinlikler düzenliyoruz