• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

Bakan Selçuk, işaret diline de çevrilen video konferansta yaptığı konuşmada sözlerine Engelliler Haftasını kutlayarak başladı.

Selçuk; “Bu hafta münasebetiyle engellilerimizin mücadeleleri, başarıları, karşılaştıkları sorunlar ve özellikle erişilebilirlik konusunun kamuoyunda gündeme gelmesini diliyorum.” dedi.

“Devlet olarak Kovid-19’un olumsuz etkilerine karşı toplumun tüm kesimlerine sağladığımız destek ve yardımların toplam tutarı 200 milyar TL’yi aştı” diyen Bakan Selçuk,“Engelli vatandaşlarımızı da Kovid-19 salgınına karşı korumak üzere çeşitli tedbirleri hayata geçirdik. Engelli Aylığı alan ve Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 ve sonrasında süresi dolan raporlarının geçerlilik sürelerini uzattık. Daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilebilecek. Resmi bakım merkezinde, bakıma ihtiyacı olan engellilerimizin özel huzurevleri ve engelli bakım merkezleri ücretlerini Bakanlık olarak karşılayacağız.” dedi.

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz

Engelli aylığı ve engelli yakını aylığı alan vatandaşlara, düzenli olarak aldıkları aylıkların haricinde 1000’er TL daha ödediklerini hatırlatan Bakan Selçuk,“ 2015 yılında Engelli Hakları Sözleşmesi (EHİS)’in İhtiyari Protokolü’nü onaylayarak, engelli vatandaşlarımızın Engelli Hakları Komitesine bireysel başvuru hakkını getirdik. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engellilere yönelik politikalarının her zaman toplumsal hayata katılımlarını sağlamak yönünde olduğunu vurgulayan Selçuk, erişilebilirlik konusunun asıl muhatabı ve hedef kitlesinin engelliler olduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk, “Erişilebilirlikle ilgili toplumsal farkındalığın oluşturulması, hiç kuşkusuz en önemli adımlardan birisi olmalı. Toplumsal farkındalıkla buna hız kazandırabiliriz.12 bin teknik personele ve yöneticiye erişilebilirlik eğitimi verdik. Yine bölgesel düzeydeki ‘Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri’miz ile de bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki ‘Hayaller Engelsizdir.’ Hiç kimse geride kalmasın diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Uyar, Down Sendromu Derneği’nden Fulya Ekmen, Türkiye Disleksi Vakfı’ndan Atıf Tokar, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan Nigar Evgin, İşitme Engelliler Konfederasyonu’ndan Orkun Uslukarçı, Uluslararası Sağırlar İslam Federasyonu’ndan Muhammet İkbal Yıldız ve Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonundan İsmail Tek katıldı.

Selçuk, video konferansta STK temsilcilerinin taleplerini de dinledi.

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

IHO EBRAR, Etiyopya'da yüzlerce yetimi giydirdi

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Rusya: Zaporijya bölgesinde bir yerleşim birimini ele geçirdik

Bursa’da bulutlar arasında gün batımı görsel şölen sundu

İran, Lübnan'ın "müdahale" iddialarını reddetti

Bursa’da hafızlığını tamamlayan 59 öğrenci için icazet tören yapıldı

Cizre'de bir evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi

İslam davasına aşık, gençlerin örnek aldığı kahraman: Şehit Muhsin

İLKHA'nın gündeme getirdiği okul yolunda güvenlik önlemleri alındı

Zelensky: ABD ve Avrupa’dan bazı ortaklar NATO'ya katılmamızı desteklemedi

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Irak Federal Yüksek Mahkemesi parlamento seçim sonuçlarını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı