• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

Bakan Selçuk, işaret diline de çevrilen video konferansta yaptığı konuşmada sözlerine Engelliler Haftasını kutlayarak başladı.

Selçuk; “Bu hafta münasebetiyle engellilerimizin mücadeleleri, başarıları, karşılaştıkları sorunlar ve özellikle erişilebilirlik konusunun kamuoyunda gündeme gelmesini diliyorum.” dedi.

“Devlet olarak Kovid-19’un olumsuz etkilerine karşı toplumun tüm kesimlerine sağladığımız destek ve yardımların toplam tutarı 200 milyar TL’yi aştı” diyen Bakan Selçuk,“Engelli vatandaşlarımızı da Kovid-19 salgınına karşı korumak üzere çeşitli tedbirleri hayata geçirdik. Engelli Aylığı alan ve Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 ve sonrasında süresi dolan raporlarının geçerlilik sürelerini uzattık. Daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilebilecek. Resmi bakım merkezinde, bakıma ihtiyacı olan engellilerimizin özel huzurevleri ve engelli bakım merkezleri ücretlerini Bakanlık olarak karşılayacağız.” dedi.

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz

Engelli aylığı ve engelli yakını aylığı alan vatandaşlara, düzenli olarak aldıkları aylıkların haricinde 1000’er TL daha ödediklerini hatırlatan Bakan Selçuk,“ 2015 yılında Engelli Hakları Sözleşmesi (EHİS)’in İhtiyari Protokolü’nü onaylayarak, engelli vatandaşlarımızın Engelli Hakları Komitesine bireysel başvuru hakkını getirdik. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engellilere yönelik politikalarının her zaman toplumsal hayata katılımlarını sağlamak yönünde olduğunu vurgulayan Selçuk, erişilebilirlik konusunun asıl muhatabı ve hedef kitlesinin engelliler olduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk, “Erişilebilirlikle ilgili toplumsal farkındalığın oluşturulması, hiç kuşkusuz en önemli adımlardan birisi olmalı. Toplumsal farkındalıkla buna hız kazandırabiliriz.12 bin teknik personele ve yöneticiye erişilebilirlik eğitimi verdik. Yine bölgesel düzeydeki ‘Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri’miz ile de bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki ‘Hayaller Engelsizdir.’ Hiç kimse geride kalmasın diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Uyar, Down Sendromu Derneği’nden Fulya Ekmen, Türkiye Disleksi Vakfı’ndan Atıf Tokar, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan Nigar Evgin, İşitme Engelliler Konfederasyonu’ndan Orkun Uslukarçı, Uluslararası Sağırlar İslam Federasyonu’ndan Muhammet İkbal Yıldız ve Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonundan İsmail Tek katıldı.

Selçuk, video konferansta STK temsilcilerinin taleplerini de dinledi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'da 10 uyuşturucu laboratuvarı imha edildi

Bakan Yardımcısı Aydın: Milletin inancıyla kavga etmek özgürlük değil, vesayetçi bir dayatmadır

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi arasında "nükleer" görüşme

Aksaray’da Ramazan denetimleri sıkılaştı

Eyüpsultan’da iş yeri yangını kontrol altına alındı

Türkiye dahil Müslüman ülkeler siyonist ABD elçisinin "Orta Doğu" açıklamalarını kınadı

Tarihi camide 1387 yıldır devam eden sünnet kültürü: Mukabele

Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci sona yaklaşıyor

Taşlıçay’da Ramazan ayı coşkusu çocuklarla büyüyor

Esenboğa Havalimanı’nda Gazze için eylem

Erzincan Valisi Aydoğdu'dan bir aileye ev sözü

Diyetisyen Ceceli'den Ramazan'da doğru beslenmenin 3 temel kuralı

Oruç sürecinde dengeyi korumak sağlığın anahtarı

Meclis’in gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmen açığa alındı

İran’dan ABD Büyükelçisinin “Nil’den Fırat’a” küstahlığına tepki

Kızılay'ın Gazze'ye gönderdiği iyilik gemisi El Ariş Limanı’na ulaştı

Gazze’de çadırların arasında Ramazan bereketi

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

ABD-İran gerilimi altında ibreyi yukarı taşıdı

"Kırsalda bereket küçükbaşa destek" projesi başlıyor

Diyarbakır’da kasaplara 377 bin 435 TL ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'da 10 uyuşturucu laboratuvarı imha edildi

Bakan Yardımcısı Aydın: Milletin inancıyla kavga etmek özgürlük değil, vesayetçi bir dayatmadır

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi arasında "nükleer" görüşme