• BIST 100

    16255,22%1,84
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    52,05% -0,37
  • GRAM ALTIN

    7347,62% 1,72
  • Ç. ALTIN

    12147,44% 3,94

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
15 Mayıs 2020, Cuma 10:47
Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan açıkladı: Engelli vatandaşlar için de tedbirler aldık

Bakan Selçuk, işaret diline de çevrilen video konferansta yaptığı konuşmada sözlerine Engelliler Haftasını kutlayarak başladı.

Selçuk; “Bu hafta münasebetiyle engellilerimizin mücadeleleri, başarıları, karşılaştıkları sorunlar ve özellikle erişilebilirlik konusunun kamuoyunda gündeme gelmesini diliyorum.” dedi.

“Devlet olarak Kovid-19’un olumsuz etkilerine karşı toplumun tüm kesimlerine sağladığımız destek ve yardımların toplam tutarı 200 milyar TL’yi aştı” diyen Bakan Selçuk,“Engelli vatandaşlarımızı da Kovid-19 salgınına karşı korumak üzere çeşitli tedbirleri hayata geçirdik. Engelli Aylığı alan ve Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 ve sonrasında süresi dolan raporlarının geçerlilik sürelerini uzattık. Daha önce bir aylık verilen ilaçlar da üç aylık olarak verilebilecek. Resmi bakım merkezinde, bakıma ihtiyacı olan engellilerimizin özel huzurevleri ve engelli bakım merkezleri ücretlerini Bakanlık olarak karşılayacağız.” dedi.

Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz

Engelli aylığı ve engelli yakını aylığı alan vatandaşlara, düzenli olarak aldıkları aylıkların haricinde 1000’er TL daha ödediklerini hatırlatan Bakan Selçuk,“ 2015 yılında Engelli Hakları Sözleşmesi (EHİS)’in İhtiyari Protokolü’nü onaylayarak, engelli vatandaşlarımızın Engelli Hakları Komitesine bireysel başvuru hakkını getirdik. Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu daha aktif hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engellilere yönelik politikalarının her zaman toplumsal hayata katılımlarını sağlamak yönünde olduğunu vurgulayan Selçuk, erişilebilirlik konusunun asıl muhatabı ve hedef kitlesinin engelliler olduğunu kaydetti.

Bakan Selçuk, “Erişilebilirlikle ilgili toplumsal farkındalığın oluşturulması, hiç kuşkusuz en önemli adımlardan birisi olmalı. Toplumsal farkındalıkla buna hız kazandırabiliriz.12 bin teknik personele ve yöneticiye erişilebilirlik eğitimi verdik. Yine bölgesel düzeydeki ‘Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri’miz ile de bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki ‘Hayaller Engelsizdir.’ Hiç kimse geride kalmasın diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nüvit Uyar, Down Sendromu Derneği’nden Fulya Ekmen, Türkiye Disleksi Vakfı’ndan Atıf Tokar, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan Nigar Evgin, İşitme Engelliler Konfederasyonu’ndan Orkun Uslukarçı, Uluslararası Sağırlar İslam Federasyonu’ndan Muhammet İkbal Yıldız ve Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonundan İsmail Tek katıldı.

Selçuk, video konferansta STK temsilcilerinin taleplerini de dinledi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Fidan İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü

Konya Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete girdi

Konya’nın güney ilçeleri için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Bursa Balık Hali'nde su ürünleri denetimi

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

İstanbul’daki narkotik operasyonlarında 37 kişi tutuklandı

Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Eğitimci Haras: Yapay zekâ kullanılmalı ama verileri mutlak doğru kabul edilmemeli

İçişleri Bakanlığı’ndan "sarı" kodlu hava uyarısı

Malatya semt pazarlarında ölçü ve tartı denetimi

Malatya Valiliğinden Yeşilyurt Sanayi Sitesi uyarısı: Kurallara aykırı kiralamaya iptal

Gaziantep'te marketlere yönelik gıda denetimi yapıldı

Malatya Doğanşehir'de kar yağışı, konteyner kentte yaşamı zorlaştırdı

Pedodonti Uzmanı Dr. Coşkun: Tatil, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için fırsattır

Batman'da "Beslenme Çantam" projesi hayata geçiyor

Malatya'da 86 sikke ile tarihi eserler ele geçirildi

Batman Havalimanı 60 sağlık uçuşuna ev sahipliği yaptı

Altın fiyatlarındaki yükseliş evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

Hindistan’da küçük uçak düştü: 5 ölü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Amacımız, çocukların ana dillerini öğrenmelerine katkı sağlamaktır

Şanlıurfa’ya yağmur ve kar geliyor

Malatya'da TOKİ çalışanı darp edildiği iddiasıyla çatıya çıkarak yardım istedi

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor

Gaziantep'te giydiği kıyafetle kendini jandarma olarak tanıtan şahıs yakalandı

Op. Dr. Yıldırım: 9 yaşından sonra hiçbir tedavi çocuğun görmesini geri getiremez

Diyarbakır ve Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 445 şüpheli yakalandı

2026-TUS ve STS başvuruları başladı

Mardin Yeşilay Şube Başkanı Akdağ: Bütün konularda aile çok kritik bir rol oynamaktadır

Batman'da kuyumcu dolandırıcılığı: 1,2 milyon TL'lik altın ele geçirildi

Binlerce aileye yardım ulaştıran Umut Kervanı'ndan Suriye'ye yardım çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Fidan İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü

Konya Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete girdi

Konya’nın güney ilçeleri için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Bursa Balık Hali'nde su ürünleri denetimi

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

İstanbul’daki narkotik operasyonlarında 37 kişi tutuklandı

Bakan Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü