-
BIST 100
16074,63%0,75
-
DOLAR
44,21% 0,09
-
EURO
50,91% 0,09
-
GRAM ALTIN
7107,73% -0,01
-
Ç. ALTIN
11509,84% -0,23
Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar!
Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satır başları:
Öncelikle bu söylemleriyle Yunanistan’ın maksimalist davranışlarından vazgeçmesi lazım, Herkesle müzakere edebileceğimizi söylüyoruz. Yunanistan ön koşul koymaya başladığı zaman bizim de ön koşullarımız var. Bizim de ortaya koyacağımız tezlerimiz ve taleplerimiz var. Yunanistan’da koşullarımızı yerine getirmek zorunda.
Bunlardan bir tanesini çekip bunları görüşürüm demek görüşmelerin kapsamını bilmiyorlar yada diğer konularda çözüme yanaşmak istemiyorlar tezleri zayıf. Anlaşmalarla çözülemeyen anlaşmalarla sorunları nasıl çözeceğimizin konuşulacağı bir mekanizmadır. Bir tanesini içeriden çıkarmak değil hepsini paket halinde konuşmakta fayda var.
Biz çok samimi şekilde Yunanistan ile var olan meseleleri çözmek için samimi tekliflerde bulunduk. İyi niyet gösterdik ama Yunanistan buna yanaşmadı.
ORUÇ REİS NEDEN ANTALYA’YA DÖNDÜ?
Enerji Bakanlığımız bir bölgede gemimizin ne kadar araştırma yapacağını söylüyor. Sondajda tahmin biraz daha farklı oluyor. Sismik araştırmada gemi doğudan batıya kuzeyden güneye giderek o kablolarla gemi röntgen çekiyor. Navtex’i bölge bölge yayınlamak durumundasın. 90 gün yaklaşık bu faaliyetler sürecek dedik. Peki gemilerde ve uçaklarda hatta araçlarda rutin bakımlar var. Şimdi uçuş planınızı da yaparsınız ama periyodik bakımları yapmak durumundasınız.
Sonuçta periyodik bakım zamanı geldiği zaman gemi limana gelir açıklara gelir. Bakımı yapıldıktan sonra görev yerine döner. Yavuz ve Barbaros Hayrettin Paşa da bölgeye döndü çalışmalarını yapıyor. Bakım birkaç hafta sürer.
Rum kesimi ve Yunanistan yıllardır Mısır’la İsrail ile anlaşma imzalayarak kendi bölgelerinde değişik firmalara lisanslar vererek faaliyetlerine devam ettiler. Türkiye’yi dışlamaya çalıştılar. Baktık ki uyarılarımız bizim hiçbir şekilde dinlenmiyor, biz kendi sondaj gemilerimizle faaliyetlerimize başladık. Bizim haklarımızı yok saydıkları için bu adımları attık. Biz bu dönemde bile bizzat Cumhurbaşkanımız söyledi. Rum kesimi hariç herkesle oturalım. Cumhurbaşkanımızın Merkel’e söylediği gibi bizim hakkımız saklıdır.

Ayrıntılar geliyor..
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er’den Çanakkale Zaferi mesajı
İzmir’de kiralar 3 yılda yüzde 297 arttı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Çanakkale Zaferi mesajı
İzmir’de bayram hareketliliği umutları artırıyor
Batman'da Sakal-ı Şerif ziyareti yoğun ilgi gördü
Evinde asidi su zannedip içen adam öldü
Siirt’te çıkan yangın söndürüldü
Mersin’de tartışma kanlı bitti: 2 kişi hayatını kaybetti
Hukukçu Atlı: Velayet ve eğitim hakkının kısıtlanması anayasal zedelenmeye yol açar
Eskişehir’de 90 üreticiye 38 ton nohut tohumu dağıtıldı
Batman'da eğitim ve din hizmetlerine yönelik iki önemli proje hayata geçiriliyor
Batman'da plastik poşet denetimleri sürüyor
Batman Havalimanı şubat ayında 53 binin üzerinde yolcuya hizmet verdi
Elazığ’da kuaförlük kursiyerlerinden öğrencilere bayram öncesi anlamlı etkinlik
Umut Kervanı yüzlerce aileye bayram sevinci yaşattı
MTB Başkanı Özcan: Kayısıda en kritik dönem başladı
Şahinoğlu: Müslümanların tepkisizliği Mescid-i Aksa’nın kapatılmasına zemin hazırlıyor
Adana’da bağırtlak kuşlarını yasa dışı avlayan kişiye ceza
Körfez'deki saldırılarla ilgili son gelişmeler
Sinop’ta 2025’te 19 milyon TL tutarında tüketici uyuşmazlığı karara bağlandı
Malatya'da bayram öncesi cami ve mezarlıklar temizleniyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, belediye meclis üyeleriyle iftarında buluştu
Ortadoğu’da çatışmaların son durumu
Arakçi’den beklenen açıklama: "Hürmüz Boğazını sadece düşmanlara karşı kapalı tutuyoruz"
Adana’da uyuşturucu operasyonu
Mersin’de Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
Trump ”savaş yakında bitecek” dedi
Bugün İran’ın dünya istikbarıyla savaşının 18. Günü
Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramı tatil değil, manevi fırsat olarak değerlendirelim
Şanlıurfa’da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
Yükleniyor






