• BIST 100

    17749,66%-0,42
  • DOLAR

    45,20% 0,05
  • EURO

    52,87% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6568,53% -0,03
  • Ç. ALTIN

    10592,32% 0,00

Bakan duyurdu: 400 milyon TL'lik destek geliyor

08 Haziran 2020, Pazartesi 21:43
08 Haziran 2020, Pazartesi 21:43
Bakan duyurdu: 400 milyon TL
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan duyurdu: 400 milyon TL'lik destek geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından, Merkez Bankası tarafından başlatılan yatırım taahhütlü avans kredisi uygulamasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Albayrak, 'İthalatı azaltıp ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ediyoruz. Merkez Bankasının açıkladığı 20 milyar lira büyüklüğündeki 'Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi' ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacak. İlk aşamada Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasında önemli rol üstlenen Kalkınma ve Yatırım Bankası aracılığıyla kullandırılacak kredi, istihdamı artıran, cari dengeye katkıda bulunan ve katma değeri yüksek üretim yapanlara sabit faizli Türk lirası cinsi olarak sunulacak. Hayırlı olsun' değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE KALKINMA VE YATIRIM BANKASI'NDAN 'YATIRIMA DESTEK' TL KREDİSİ

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi imkanı çerçevesinde 10 yıla kadar vadeli Yatırıma destek TL kredisini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) belirlediği güncel politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faiz oranıyla yatırımcılara sundu.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre banka, istisnai ve özellikli yatırım projeleri haricinde her firma için 400 milyon Türk Lirası ile sınırlanan krediden, bu şekilde olabildiğince çok firmanın yararlanması hedefleniyor.

Merkez Bankası ile iş birliği içerisinde 10 yıla kadar vadeli 'Yatırıma Destek' TL kredisi ile Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda, ithalatı azaltan ve ihracatı destekleyen, dışa bağımlılığı ve cari açığı azaltan, istihdamı artıran, verimliliği ve katma değeri yüksek üretim yapan yatırımları destekleyecek. 

Yatırım Teşvik Belgesine sahip, kredinin amacına uygun ve öncelikli sektörlerde yatırım yapacak firmaların kullanımına açık olan kredi, döviz kurundaki dalgalanmaların yarattığı güvensizliğe karşı yatırımcıyı 10 yıla kadar vade ile TL güvencesinde ve sabit faizle koruyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, dünyanın ve Türkiye'nin salgın sürecinden geçtiğini belirterek, bu tür olağanüstü durumlarda kalkınma bankacılığının önemini hatırlattı.

Ekonomiyi güçlendirmek üzere stratejileri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini aktaran Öztop, yeniden yapılandıkları 2019 yılında ekonomiye yeni kaynaklar kazandırdıklarını bildirdi.

Sürdürülebilirliği doğa, ekonomi ve toplumlar için vazgeçilmez bir değer olarak ele aldıklarını, bununla birlikte, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na bağlılıklarını koruduklarını belirten Öztop, şu bilgileri verdi:

'Yatırım bankacılığında yeni ürünlerimiz ve Türkiye Kalkınma Fonu ile reel sektörü daha güçlü destekleyeceğimiz finansal araçlar oluşturduk. 2020'ye istihdam, ithal ikamesi ve yerlileştirme yatırımları için sağladığımız kaynakları, tüm süreçlerini ve sonuçlarını bizzat takip edeceğimiz nitelikli yatırımlara yöneltmek üzere güçlü bir motivasyonla adım attık. Sağlam ve öngörülmeyen risklere dayanıklı ülke ekonomilerinin oluşumuna katkıda bulunan kalkınma bankacılığının değeri, içinde bulunduğumuz şu zor günlerde daha da belirgin hale geliyor. 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak misyonumuzu, hepimizi derinden etkileyen bu süreçten toplumumuzun en az hasarla çıkması için sürdürülen topyekün mücadeleye de katkımızı Merkez Bankası'nın yeni kredi türünde iş birliği yaparak devam ettiriyoruz. 10 yıla kadar vadeli ‘Yatırıma Destek’ TL kredisiyle sektörleri ve yatırımcıları destekleyerek koronavirüs salgınının küresel çapta yarattığı belirsizliğin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasına da katkıda bulunacağız.'

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kastamonu'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalandı

BM: Gazze'de 6 bin 600'den fazla kişi protez veya rehabilitasyon bakımına muhtaç

Van'da araçları çamura saplanan 36 kişi kurtarıldı

Aktivistler Sumud Filosu'ndaki yolculuklarını ve yaşadıkları süreci anlattı

Rize'de çeşitli suçlardan aranan 38 kişi tutuklandı

İstanbul'da iş yeri yangını: 8 kişi tahliye edildi

AB'de jet yakıtı alarmı: Kriz gittikçe derinleşiyor

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Hisarcıklıoğlu: Nusaybin Sınır Kapısı ticareti geliştirecek, bölgeye zenginlik ve refah getirecektir

Gaziantep'te 24 okulda eğitime ara verildi

Meksika'da 5,7 büyüklüğünde deprem

Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü

Malatya'da otomobil takla attı: 6 yaralı

Rusya-Ukrayna Savaşı'na 'Zafer Günü' molası

Kastamonu'da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı

Siyonist rejimin "insan kaçırma" korsanlığına soruşturma: İtalyan savcılar harekete geçti

Macron: Trump’ın Hürmüz planına katılmayacağız

Brezilya’da uçak kazası: 4 yaralı

Starmer: NATO’da daha güçlü bir Avrupa olmalı

Şanlıurfa merkezli 13 ilde dolandırıcılık operasyonu: 149 gözaltı

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel: ABD bize saldırmak için bahane arıyor

ABD’nin Arizona eyaletinde yangın; 2 bin 200 dönüm alan yandı

Kocaeli'de hakkında 20 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Evlilik kredisinde hibe kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Almanya'da bir araç kalabalığa daldı: En az 2 ölü, çok sayıda yaralı 

Şanlıurfa'nın iki ilçesinde eğitime 4 gün ara

İçişleri Bakanlığı: 1 milyon 407 bin Suriyeli gönüllü geri döndü

Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecini kararlılıkla sürdürüyoruz

Asya-Pasifik’te Çin’e karşı ortak tatbikat

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalandı

BM: Gazze'de 6 bin 600'den fazla kişi protez veya rehabilitasyon bakımına muhtaç

Van'da araçları çamura saplanan 36 kişi kurtarıldı

Aktivistler Sumud Filosu'ndaki yolculuklarını ve yaşadıkları süreci anlattı

Rize'de çeşitli suçlardan aranan 38 kişi tutuklandı

İstanbul'da iş yeri yangını: 8 kişi tahliye edildi

AB'de jet yakıtı alarmı: Kriz gittikçe derinleşiyor