• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,04
  • EURO

    51,26% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6504,55% -1,77
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

07 Şubat 2023, Salı 23:55
07 Şubat 2023, Salı 23:55
Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 502’ye çıktığını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Malatya’daki deprem bilançosuna dair bilgiler aktaran Bakan Ersoy, ”An itibarıyla yıkılan bina sayımız 583 oldu. Ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı. Yaralı sayımız 6 bin 442. Arama kurtarma ve destek personel sayımız 12 bin 978. Bunlardan 5 bin 528’i sivil AFAD görevlileri ve gönüllüler. Bin 430 askeri personelimiz de var. 2 bin 520 jandarma personelimiz ve 3 bin 500 civarında polisimiz çalışmalara katılıyor. Şu ana kadar 3 bin 150 çadır dağıtımı gerçekleştirildi. Bunların bin 810 tanesi ekiplerimizce belli noktalara, toplanma noktalarına bizzat kurularak yerleştirildi. Bin 340 tane de muhtarlar vasıtasıyla halkımıza çadır dağıtıldı ve şu anda da bu çalışmalar devam ediyor. İlk etapta biz 16 çadır kent noktası oluşturduk. Bunların sayılarını da kontrollü şekilde arttırarak devam ediyoruz. Bu noktalarda şu ana kadar 250 binden fazla ekmek dağıtıldı ve 36 noktada belediyemiz çorba ve yemek dağıtımı yapıyor. 11 noktada jandarmamız çorba ve yemek dağıtımı yapıyor, 3 noktada emniyetimiz, bir noktada da 2. Ordu Komutanlığı yemek dağıtımı ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor. Şu ana kadar da 182 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleşmiş durumda' ifadelerini kullandı.
'Cumhuriyet tarihinin en büyük depremiyle yüz yüzeyiz' diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, “Bugün dünden daha iyiyiz. Yarın inşallah çok daha iyi olacağız. Birlik beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı efektif kullanarak inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Burada Sayın Bakanımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, 2. Ordu Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün birimleri, gayet eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde süreçleri takip ediyor. İnşallah süreçleri başarılı bir şekilde nihayetlendireceğiz” dedi.
Deprem bölgesindeki 10 ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini belirten Bakan Özer, daha önceden tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar kapatıldığını duyurduklarını, deprem bölgesinde de dört ilde iki hafta, diğer altı ilde ise bir hafta eğitime ara verildiğini hatırlatarak, deprem bölgesindeki on ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini söyledi.
[gallery ids=',88356,88357']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın

Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi

Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi

İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan Darülacezeye bayram ziyareti

İncirlik'te siren sesleri: MSB'den "Olumsuz bir durum yok" açıklaması geldi

Rusya, Ukrayna'da ilerleyişini sürdürüyor

Battalgazi Belediyesi'nden çocuklarla bayram ziyareti

⁨Viranşehir’de mezarlıkların çamur altında kalmasına tepki

Brent petrol 108,28 dolardan işlem görüyor

Ankara'da 15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması yapıldı

Hanzala grubu, Mossad'ın üst düzey yöneticisine ait 100 bin gizli belgeyi ifşa etti

Bakan Yumaklı: Hint Okyanusu'nda yeni bir sayfa açtık

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, işgalciler Batı Şeria'daki saldırılarını yoğunlaştırdı

Gaziantep merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 21 gözaltı, 14 tutuklama

İran'dan İngiltere'nin savaşa ilişkin olumsuz ve taraflı tutumuna sert eleştiri

Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu

Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü

36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi

İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"

Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı