• BIST 100

    9747,07%3,80
  • DOLAR

    38,76% 0,02
  • EURO

    43,04% -1,36
  • GRAM ALTIN

    4030,97% -2,71
  • Ç. ALTIN

    6542,97% -2,62

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

GÜNDEM 7.02.2023 23:55:03 0
Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 502’ye çıktığını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Malatya’daki deprem bilançosuna dair bilgiler aktaran Bakan Ersoy, ”An itibarıyla yıkılan bina sayımız 583 oldu. Ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı. Yaralı sayımız 6 bin 442. Arama kurtarma ve destek personel sayımız 12 bin 978. Bunlardan 5 bin 528’i sivil AFAD görevlileri ve gönüllüler. Bin 430 askeri personelimiz de var. 2 bin 520 jandarma personelimiz ve 3 bin 500 civarında polisimiz çalışmalara katılıyor. Şu ana kadar 3 bin 150 çadır dağıtımı gerçekleştirildi. Bunların bin 810 tanesi ekiplerimizce belli noktalara, toplanma noktalarına bizzat kurularak yerleştirildi. Bin 340 tane de muhtarlar vasıtasıyla halkımıza çadır dağıtıldı ve şu anda da bu çalışmalar devam ediyor. İlk etapta biz 16 çadır kent noktası oluşturduk. Bunların sayılarını da kontrollü şekilde arttırarak devam ediyoruz. Bu noktalarda şu ana kadar 250 binden fazla ekmek dağıtıldı ve 36 noktada belediyemiz çorba ve yemek dağıtımı yapıyor. 11 noktada jandarmamız çorba ve yemek dağıtımı yapıyor, 3 noktada emniyetimiz, bir noktada da 2. Ordu Komutanlığı yemek dağıtımı ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor. Şu ana kadar da 182 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleşmiş durumda' ifadelerini kullandı.
'Cumhuriyet tarihinin en büyük depremiyle yüz yüzeyiz' diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, “Bugün dünden daha iyiyiz. Yarın inşallah çok daha iyi olacağız. Birlik beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı efektif kullanarak inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Burada Sayın Bakanımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, 2. Ordu Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün birimleri, gayet eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde süreçleri takip ediyor. İnşallah süreçleri başarılı bir şekilde nihayetlendireceğiz” dedi.
Deprem bölgesindeki 10 ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini belirten Bakan Özer, daha önceden tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar kapatıldığını duyurduklarını, deprem bölgesinde de dört ilde iki hafta, diğer altı ilde ise bir hafta eğitime ara verildiğini hatırlatarak, deprem bölgesindeki on ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini söyledi.
[gallery ids=',88356,88357']

Yahudi çeteler Ramallah'ta tarım arazilerine saldırdı

İşgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 3'ü aynı aileden 6 şehit

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1017 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık operasyonunda 41 tutuklama

Altın fiyatları toparlanıyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

Gazze'de şehit edilen gazeteci sayısı 215'e yükseldi

Siyonist rejim Nasır Hastanesi ve mülteci çadırlarını bombaladı

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği'nden vatandaşlara "evlerinizde kalın" uyarısı

Libya'da gerilim tırmanıyor: Trablus'ta patlama ve silahlı çatışma

Gine'de seçim kararı

Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Irak’ta kum fırtınası etkili oldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı

Nijerya'da silahlı saldırı: 23 ölü

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muğla'da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Terörsüz bir Türkiye, güçlü ekonominin yolunu açar

DSÖ: Gazze'deki insanlar açlıktan ölüyor, gıda ile ilaçlar ise sınırın hemen ötesinde

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, ABD'li siyonist esir İdan Alexander'ı serbest bıraktı

HAMAS'tan Gazze'de kıtlık uyarısı: Kıtlık felaket boyutunda

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna krizine çözüm bulmada katkı vermeye hazırız

Malatya'daki gıda işletmelerine karekod uygulaması uyarısı

Akaryakıta zam geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ