• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

07 Şubat 2023, Salı 23:55
07 Şubat 2023, Salı 23:55
Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Ersoy: “Malatya’da ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya’da depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 502’ye çıktığını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Malatya’daki deprem bilançosuna dair bilgiler aktaran Bakan Ersoy, ”An itibarıyla yıkılan bina sayımız 583 oldu. Ölü sayımız maalesef 502’ye çıktı. Yaralı sayımız 6 bin 442. Arama kurtarma ve destek personel sayımız 12 bin 978. Bunlardan 5 bin 528’i sivil AFAD görevlileri ve gönüllüler. Bin 430 askeri personelimiz de var. 2 bin 520 jandarma personelimiz ve 3 bin 500 civarında polisimiz çalışmalara katılıyor. Şu ana kadar 3 bin 150 çadır dağıtımı gerçekleştirildi. Bunların bin 810 tanesi ekiplerimizce belli noktalara, toplanma noktalarına bizzat kurularak yerleştirildi. Bin 340 tane de muhtarlar vasıtasıyla halkımıza çadır dağıtıldı ve şu anda da bu çalışmalar devam ediyor. İlk etapta biz 16 çadır kent noktası oluşturduk. Bunların sayılarını da kontrollü şekilde arttırarak devam ediyoruz. Bu noktalarda şu ana kadar 250 binden fazla ekmek dağıtıldı ve 36 noktada belediyemiz çorba ve yemek dağıtımı yapıyor. 11 noktada jandarmamız çorba ve yemek dağıtımı yapıyor, 3 noktada emniyetimiz, bir noktada da 2. Ordu Komutanlığı yemek dağıtımı ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor. Şu ana kadar da 182 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleşmiş durumda' ifadelerini kullandı.
'Cumhuriyet tarihinin en büyük depremiyle yüz yüzeyiz' diyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, “Bugün dünden daha iyiyiz. Yarın inşallah çok daha iyi olacağız. Birlik beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı efektif kullanarak inşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Burada Sayın Bakanımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşları, 2. Ordu Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün birimleri, gayet eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde süreçleri takip ediyor. İnşallah süreçleri başarılı bir şekilde nihayetlendireceğiz” dedi.
Deprem bölgesindeki 10 ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini belirten Bakan Özer, daha önceden tüm Türkiye’de okulların 13 Şubat’a kadar kapatıldığını duyurduklarını, deprem bölgesinde de dört ilde iki hafta, diğer altı ilde ise bir hafta eğitime ara verildiğini hatırlatarak, deprem bölgesindeki on ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta ara verildiğini söyledi.
[gallery ids=',88356,88357']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 38 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Aydın: Şehadet Allah'ın nasip ettiği yüce bir mertebedir

Bursa'da "Şehadet Ayı" programı düzenlendi

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Siyonist Netanyahu 'ölüm listesi'nde: Zamanını biz belirleyeceğiz

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından Muhtarlar Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti

Malatya'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan şahıs hayatını kaybetti

İstanbul’da yasa dışı avlanan 570 kilogram orkinos ele geçirildi

Çin denizden uzaya 7 uydu fırlattı

BM'den ateşkes ihlali uyarısı: Ateşkes boyunca 591 Filistinli hayatını kaybetti

İtalya'da şiddetli yağış ve heyelan:  1 ölü, 2 yaralı

Çiftçilerden Atina’da traktörlü protesto

UNRWA siyonist baskıya dikkat çekti: Ajansın ortadan kaldırılması için siyasi baskılarını sürdürüyorlar

Afyonkarahisar'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Van’da yasa dışı avlanan kişiye 87 bin TL ceza uygulandı

Siyonist işgalcilerde değişen birşey yok: Ekini ve nesli ifsat etmeye devam

İstanbul Havalimanı’nda 13 kilogram Mersin balığı havyarı ele geçirildi

Ramazan ayı yaklaşırken siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Ofer Zindanı'na baskın düzenleyip Filistinlilere yapılan işkenceyi övdü

Kongo'dan 23 Mart Hareketi ile ateşkes kararı

Diyarbakır’da seyyar satıcılarla zabıta arasında gerginlik yaşandı

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bebek ölümlerini tüm yönleriyle ele aldı

Malatya'da okul çevrelerinde sıkı denetim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 38 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Aydın: Şehadet Allah'ın nasip ettiği yüce bir mertebedir

Bursa'da "Şehadet Ayı" programı düzenlendi

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Siyonist Netanyahu 'ölüm listesi'nde: Zamanını biz belirleyeceğiz

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından Muhtarlar Derneği’ne hayırlı olsun ziyareti

Malatya'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan şahıs hayatını kaybetti