• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Bakan Ersoy stardı verdi, festival başladı

08 Ekim 2022, Cumartesi 14:45
08 Ekim 2022, Cumartesi 14:45
Bakan Ersoy stardı verdi, festival başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Ersoy stardı verdi, festival başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali startı verilerek, sokak sokak festival etkinlikleri başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sur Kültür Yolu Festivalinin startını verdi. Foto maraton etkinliğinde konuşan Bakan Ersoy, festivalin 5 ilde gerçekleştiğini açıklayarak, “Bu kültür yolu festivalleri, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başladı. Sonrasında bakanlık olarak bunu Anadolu’ya yayma kararı aldık. 5 ilimize çıkarttık sayıyı. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Başkent Kültür Yolu Festivali’yle devam etmişti. Bu yıl Çanakkale’yle başladık. Çanakkale’yi, Konya Mistik Müzik Festivali izledi. Hemen 1 Ekim’de Beyoğlu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri başladı. Ama şimdi Doğu’nun göz bebeği Diyarbakır’dayız. Sur Kültür Yolu Festivali’yle beraberiz. Bunun startını da bugün bu vesileyle vermiş oluyoruz. Bu sene 5, ama önümüzdeki sene il sayısını 10’a çıkarıyoruz. 5 tane daha ilave şehrimiz geliyor. Şu ana kadar 3 tanesi kesinleşti. Önümüzdeki nisan ayında Adana Karnavalının portakal çiçeği karnavalını festivalimize alıyoruz. İzmir’de Efes Kültür Yolu Festivali’ne yine nisan ayında yapıyoruz. Orada biliyorsunuz Alsancak tekel fabrikası var, o fabrikanın restorasyon ve renovasyon çalışmaları mart sonuna kadar tamamlıyoruz. Etkinlik alanlarımızı oluşturmuş oluyoruz. Yine eylül ayında Gaziantep Gastro Festivali vardı, onu kültür yolu festivali halinde himayemize alıyoruz. Gaziantep Kültür Yolu Festivali olarak eylül ayında onu da katmış oluyoruz. 2 tane daha şehrimizi katacağız. Bir tanesi muhtemelen Akdeniz Bölgesi, bir tanesi Trabzon olacak. Çünkü önceliğimiz nedir, 7 bölgeye festivalleri yaymak. Sonrasında büyükşehirlerimize yaymak ve öyle yavaş yavaş Anadolu’ya yaymak. Bu sene 5 çıktık. Önümüzdeki sene on ile çıkacağız. Her sene bu sayıyı arttırarak bütün illere ulaşmış olacağız. Şimdi ben bu festivallerin en heyecanlı bölümlerinden birini sizin foto maratonu uyguluyorum. Çünkü foto maraton, hem kendisi çok güzel fotoğraflar üretip sosyal medya üzerinden yayılmasını sağlıyor. Hem de kendileri çok güzel fotoğraflar veriyorlar. Dışarıdan da yöre halkı sizi çok güzel fotoğraflıyor. Yani aslında şehrin süsleri oluyorsunuz. Hareketli süsleri oluyorsunuz. O açıdan da biz çok önem veriyoruz foto maratona” dedi.
Bakan Ersoy festivalin ilk günü Siyah Beyaz Diyarbakır Fotoğraf Sergisi, Diyarbakır Kazı İzleri Sergi, İç Kale Arkeoloji Müzesi, Türkiye Jokey Kulübü Resim Sergisi, İç Kale Saint George Kilisesi, Refik Anadol Rönesans Dreams Dijital Enstalasyon, İç Kale Saint George Kilisesi, Diyarbakır Arkeolojik ve İslami Eserler Sergisi, İç Kale İslami Eserler ve Tematik Sergileme Binası, FotoMaraton Diyarbakır Açılışı, İç Kale Meydanı kortej yürüyüşü Devrim Erbil Teknikler ve Renkler Sergisi, Keçi Burcu Gökyüzü Gündüz Gözlemleri Etkinliği, Keçi Burcu Terası, esnaf ziyareti, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Diyarbakır Uleması ve Eserleri Sergisi, Ulu Cami-Mesudiye Medresesi Fatih Çıtlak İle Okuma Dersleri -Devran Gösterisi, 4 Ayaklı Minare’ye ziyaretlerde bulundu. Bakan Ersoy’un festival dahilinde akşam saatlerinde düzenlenecek konsere katılması bekleniyor.
[gallery ids=',48134,48135,48136,48137,48138,48139']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü

Lübnan Başbakanı Selam: israi saldırıları egemenliğimizi hedef alıyor

Rusya'dan Ukrayna'daki enerji tesislerine saldırı

ABD ve Hindistan geçici ticaret anlaşmasında uzlaşıya vardı

İspanya'dan 5 maddelik sosyal medya planı: Denetimler artırılıyor

Orban: AB birliklerini Ukrayna'ya göndermek, Rusya ile doğrudan çatışma anlamına gelir

Fransa'dan sonra Kanada da Grönland'da konsolosluk açtı

Suriye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sistemi çökme noktasında, binlerce hasta ve yaralının durumu belirsiz

Konya’da yasa dışı silah operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Konya'da “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” programı yapıldı

Konya’da organize suç örgütüne oeprasyon: 25 şüpheli tutuklandı

Mardin’de otomobil ile tır çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Japonya'da kar 4,5 metreyi aştı: 45 ölü, 500’den fazla yaralı

El Cezire 17. Forumu Doha’da Başladı

Siirt’te ilk kez düzenlenen ekonomi zirvesinde Yılmaz’dan yatırım çağrısı

Japonya erken seçim için sandık başına gidiyor

Kavan: Bir dil resmi ya da eğitim dili olmazsa kaybolmaya mahkumdur

Irak, Suriye’den 2 bin 250 DAİŞ’i teslim aldı

ABD'den İran'a yönelik yeni gümrük vergisi

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu Projesi masaya yatırıldı

Dörtyol FSRUda kapasite iki katına çıkarılacak

Duran: Gazze’de yaşananlar, uluslararası sistemin iflasını gözler önüne seriyor

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan hükümlü yakalandı

Filistin Alimler Birliği'nden Seyda Feyzullah Konyevi’ye ziyaret

Bolat: Çin ile daha dengeli ve sürdürülebilir ticareti hedefliyoruz

Karabük'te trafik kazası: 5 yaralı

Bakan Tunç gençlerle meclis simülasyonunda buluştu

Hakkâri için çığ riski uyarısı

Rusya: Ukrayna'da bir haftada 8 yerleşim yerini ele geçirdik

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü

Lübnan Başbakanı Selam: israi saldırıları egemenliğimizi hedef alıyor

Rusya'dan Ukrayna'daki enerji tesislerine saldırı

ABD ve Hindistan geçici ticaret anlaşmasında uzlaşıya vardı

İspanya'dan 5 maddelik sosyal medya planı: Denetimler artırılıyor

Orban: AB birliklerini Ukrayna'ya göndermek, Rusya ile doğrudan çatışma anlamına gelir

Fransa'dan sonra Kanada da Grönland'da konsolosluk açtı